Italien tisdag!

Underbara dagar med hela familjen samlad! Vi umgås och skrattar, äter och upplever - och försöker jämka våra olikheter så att alla ska bli någorlunda nöjda. En härlig måndag med vandring följdes av en solig tisdag och en båttur för att se byarna från havet.


I sista minuten hann vi hoppa på båten! Härlig sol och alldeles lugnt på vattnet! Ja, nu blev det väl en aning blåsigare när vi väl kommit ut ur hamnen... Haha! 


Familjen!!!


Mycket båtar i hamnen men inte på långa vägar så många som i Nice eller Genua. Men så är ju La Spezia inte heller någon stor stad.
 

Glada mamman och pappan! Vädret under påsken brukar vara regnigt så vi tyckte att vi dragit en vinstlott som fick sol - men det var inte alla som vågade chansa:


Det fanns gott om vintermössor ombord också... 


Vi började med ett stopp i Lerici som är en by söder om La Spezia och inte ingår i Cinque Terre men nog är lika pittoresk.


Små båtar i hamnen och en mäktig borg!

När vi pratade med Massimo, som vi hyr lägenheten av, så tyckte han att vi skulle ta en dags-båttur och stanna tio minuter i varje by bara för att få det "bortgjort"... Haha! När vi frågade om vandringar så sa han att det mesta är stängt... Han ville att vi skulle njuta av La Spezia istället och besöka Lerici. Han tyckte att det var för dyrt i Cinque Terre och att upplevelserna inte var så märkvärdiga... Ja, alla är ju olika. Vandringarna kan man dock bara göra där uppe och vi hade redan valt det vi ville se.


Kul med båttur och inte lätt att måla läppstift utan spegel. Tur att Lisa har en sambo...


Här hade vi rundat udden och börjat färden norrut.


Kulturens Hus har nu varit representerade med mössa i Italien. Bara så att Oskars kollegor vet... Haha!


Första byn - Riomaggiore. Som en liten karamell den också! Vi stannade inte här heller utan hade valt Manarola för vårt stopp.


Vackert även åt andra hållet.


Efter ett kort stopp i byn för att plocka upp lite passagerare så fortsatte vi.
 

En fin borg längst ut mot havet. Kanske fungerat som fyr? Eller utkik?


När vi åkte längst kusten så började jag förstå färgvalen på husen. Även klipporna är fläckvis lite pastellfärgade.


Och en del bor sannerligen avskilt! 


Härlig dag på havet även om jag nog hade klätt mig för lite och därför blev en aning förkyld... Ja, det är kanske inte så jättevarmt och blåser nog kallare än man tror - och jag vill ju gärna sitta ute. Solen ni vet...


En liten strand och mur insprängd i berget.


En fining som satt inne i båten för värmens skull men hängde ut genom fönstret för att få sol... Hon är inte förkyld nu... Haha!


Vandringslederna ser väldigt olika ut och har verkligen anlagts med varsamhet för att inte störa originallandskapet. 


Nästa by - Corniglia! Den här hade man gärna tittat närmare på men man hinner inte allt. Vi njöt av den från båten.


Och jag njöt - av både utsikten, solen och barnen!


Det är så vackert här!

Här gick vi iland i Manarola och jag återkommer med en rapport om den fina byn. Alla mår bra och vi har bestämt att vi ska försöka resa tillsammans varje år! Jaaa, vi får se vad alla säger när vi åker hemåt på lördag... Barnen kanske har ångrat sig? Haha! Men vi vill gärna rå om dem!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0