St Paul de Vence - och Folkparken!

Ja, jag är ju i Frankrike men innan jag berättar om dagen så måste jag än en gång skriva kort om Folkparken... Som många av er sett så har jag skrivit ett ganska irriterat inlägg för några dagar sedan om styrelseskandalen på Folkparken! Det kan inte kallas för annat än en skandal!

Kort resume: Efter en fantastiskt utvecklande och offensiv period med Sofia Andersson Lundberg och Elin Burström i spetsen  - ja, nu skriver jag inte Martin eftersom han säger sig ha varit sjukskriven sedan i februari. Enligt information på Solidinfo så har han dock slutat 7 februari. Eller har han också fått sparken?

Nåja, det har varit en enormt aktiv verksamhet och en väldigt lyckad upphämtning de senaste åren. Folkparken har varit en pålitlig partner när det gäller både arrangemang, fester och konferenser! Vad händer då? Jo, styrelsen bestämmer sig plötsligt för (utan dialog med personalen) att omorganisera verksamheten och sparka Sofia som är Produktionsansvarig! Hon som har gått i spetsen för allt!!! De ska sluta satsa på att vara säljande och börja vara mottagande... Som resultat av detta säger Elin upp sig från jobbet som Konferensansvarig - vilket innebär att de inte kan ta emot något alls! Själv frågar jag mig hur man kan agera så korttänkt och bakåtsträvande i en kommun som strävar efter att bli 80 000 invånare? Inga svar kommer.

Idag är de igång igen! Inga svar har synts till och jag har kritiserat Socialdemokraterna eftersom de förmodligen är i majoritet i styrelsen. Nu vädjar jag istället till ledande politiker att ifrågasätta styrelsens kompetens, och stötta alla unga driftiga människor som finns i stan! Var inte det en av era slogans inför valet? Nu har vi alla ett konkret exempel att jobba på.

Och varför kan inte styrelsen uttala sig i Norran? Det håller inte att säga att "Norran tolkar det vi säger som de vill". Man kan ju skriva en debattartikel eller insändare eller vad som helst där man använder egna ord! Nu måste informationen ut!


Idag annonserar nämligen (styrelsen!) i Norran att Folkparken är en pålitlig partner när det gäller samarbeten kring arrangemang i höst... Men hallå! Har ni gjort en kovändning? Ska ni vara säljande? Och vilka är det som har mångårig erfarenhet? Ni har ju sparkat eller sett till att de slutat! Annonsen var också något som styrelsen själva satt in - eller åtminstone inte informerat personalen om... Det är ju inte klokt!!!

Eller var hela den här cirkusen till för att bli av med Sofia? I så fall vill jag gärna veta vad det är för svaga människor (eller män??) som inte kan se och uppmuntra en ung, kreativ person (kvinna!) som lägger ned sin själ i jobbet? Vad är det för dolda agendor som vi inte får se?
 

Dessutom söker de en ny person istället för Elin som ska ha sökt jobbet innan septembers utgång då Elin slutar... Lite kort om tid - och vem i hela den här kommunen kan vilja jobba där om samma styrelse sitter kvar?  Nej, nu måste jag lämna ämnet innan jag blir galen!
 
---
 
Mot Antibes igen! Här är det betydligt lugnare trots att vi jobbar lite och planerar medan vi umgås. Det kommer att bli mycket kul framöver och med allt som händer i stan så lär vi inte sakna uppslag till text... Men idag bar det iväg till konstnärsbyn St Paul de Vence som ligger mellan Antibes och Nice en bit in, eller upp eller hur man nu ser det. 


Vi tog buss och jag och L-M stod för dagens färgglada inslag... Haha! Ja, det är tur att vi har rött i håret...
 

Väl framme gick vi förbi marknaden och det här ståndet med nötter av olika slag kunde vi bara inte gå förbi. Otroligt goda!


På väg in i byn. Här gömde sig flera kända konstnärer under nazisternas ockupation av Frankriken under andra världskriget. Det var judiska, som Marc Chagall, men även politiskt kontroversiella konstnärer som fann sin tillflykt här. Idag är det en konstnärsby med massor av gallerier och även ett Museum som drivs av Fondation Maeght.


Vi gick runt i flera gallerier och såg otroligt mycket bra konst! 


Man får inte fotografera men jag är sååå olydig...


Väldigt mycket roligt och modernt! 


Lek med färg, form och strukturer. Jag gillar hur tavlan fortsätter utanför bilden.


Allt från väldigt detaljsäkra skulpturer till mer modern konst. 


Skulpturer i det fria! Texten betyder ungefär "Det rör sig inte - Le!" Eller kanske Smile for the camera?


Underbara kullerstensgator och smala gränder!


Och den här konstnärens verk har vi sett bl a i Paris tidigare! Galleristen var dock den stroppigaste jag mött! Bara för att vi bara ville titta så vägrade hon svara på frågor om vad konstnären menar med tomrummet han gör i alla sina skulpturer? Ja, hon svarade till slut men tittade aldrig upp från datorn... I tomrummet ska vi i alla fall använda vår egen fantasi och själva bestämma fortsättningen.


Mera gränder...


Och det allra högsta kyrktornet!


Modern konst i det fria... Haha!


Och här blev Åsa uppraggad...


Men hon nobbade eftersom jag precis skulle ta en bild av henne... Och detta trots att han såg bra ut och hade mörk röst... Hon måste älska mig! Haha!


Finingarna!


Längst upp mot muren kunde man också se hela området!


Storslaget!


Och läckra hus och lika läcker L-M!


Kanske blir tjatigt men det är som att vara tillbaka i Medeltiden när man går på vissa ställen och jag gillar det! Historien sitter i väggarna!


Här hade man dock moderniserat staketet med lite smällkarameller...


Och den här hästen var verkligen skodd... Det var mycket svenskar där uppe idag och de tar inte hänsyn när man fotograferar utan gick fram och runt hästen och pratade fast att jag stod och väntade...


Så jag travade tillbaka till restaurangen på höjden där vi beställt en helt underbar anka med blått potatismos och varma fikon... Mmm... 


Mer utsikt i ett hål i väggen!


Och mer konst! Det här är ett hjärta gjort av tillplattade colaburkar... Coolt!


Utsikt åt andra hållet!


Och skulptur med högflygande planer!


Den här träbänken hade varit med lääääääänge...


...precis som takkuporna!


Låååååång mur!


Och inte så hållbar kasse! Jag hade köpt en oljeflaska och säger som min mamma skulle ha sagt om kassens kvalitet; "Je ha vorti lure..." 


Jag besteg ett litet berg...


...och blickade ner över stenkyrkogården där bl a Chagall ligger begravd.


Själva muren är inte heller så pjåkig. Tänk om stenar kunde tala...


Ett sista konstverk får avsluta dagen. Det här kluddiga och nonchalanta porträttet har en säker hand målat! Jag fick dessutom vara med i bakgrunden... Haha! Ja, den stod i ett skyltfönster.

Ikväll har vi ätit fantastiskt god Crispy pork och nu landar vi tidigt i sängen. Imorrn är en ny dag och skiner solen kanske det blir lite jobb på stranden! 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Tack för de vackra bilderna!

Svar: Håll till godo! Jag tar alldeles för många men gillar att spara minnen... :)
monicalindgren.blogg.se

2014-09-17 @ 22:55:19
Postat av: Anonym

Håller med dig. Hur är det möjligt att man får bete sig så illa i en kommun som ska framstå som attraktiv och framsynt. Oprofessionellt, oengagerat och maktmissbruk. Vilka ungdomar idag lockas av det, ingen

2014-09-18 @ 11:53:41
Postat av: Anno Nyman

Jag vet med bestämdhet att hela styrelsen inte varit delaktig i detta framtagande av ny organisation, det är ledningsgruppen som arbetet fram detta och vem som sitter där kan du ju kolla, Sofia är som du skriver en otroligt kompetent tjej och likaså Elin som jag haft en del med att göra. Martin fick sparken säger säkra källor, när ja det vet väl ledningsgruppen men det blev väl när sanningen om hans ledarskap kom fram. Jag tror inte att hela styrelsen vetat om vilka planer som ledningsgruppen haft men be att media kollar detta.

Svar: Oj! Det här blir bara värre och värre... Jag rotar vidare och tackar för upplysningarna!
monicalindgren.blogg.se

2014-09-24 @ 11:22:07
Postat av: Anno Nyman

Kan det vara så att delar av styrelsen är lagda med munkavle?
Tycker att media verkligen skulle forska i detta!
Du Monika kanske skulle försöka kontakta media eller kanske t om styrelsemedlemmarna?
Tror att Du skulle få veta både det ena och det andra!

Svar: Tack! Jag tror Media får ta över bevakningen! Jag har ju ingen personlig ingång i detta annat än att jag hatar orättvisor och dolda agendor - särskilt när de drabbar unga, driftiga människor! Har skrivit till Norran!
monicalindgren.blogg.se

2014-09-24 @ 13:32:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0