Gustav Vasa & Zlatan...

Vi avslutade vår Stockholmsweekend med en tur till Ulfs kusin och hennes man i Täby! När barnen var små hälsade vi ofta på men nu var det länge sedan - och desto roligare att ses!
 

Rolf är en hyvens kille och hämtade oss inne i stan så att vi skulle få mer tid tillsammans. Det tackar vi för! Här ser ni herrarna i det trevliga köket med den stora målningen på väggen. Hemtrevligt och högt i tak!


Gun-Britt är en så go' människa och man känner sig alltid välkommen! 

Efter fika, mat och massor med prat tittade vi också på film med svärfars när de uppvaktade nyss bortgångna Hjördis på 94-årsdagen. Så härligt att se och höra dem prata och skratta! Man borde filma sina föräldrar lite mer. Det är ju otroligt roligt att ha kvar!


Här kommer hälsningar till Sture och Sonia! Vi avslutade dagen med att åka ut och titta på deras stuga i Svinninge. Där har vi inte heller varit. På den gamla goda tiden fanns stugan i Roslagen och nu är den närmare Vaxholm och bara några minuters bilfärd hemifrån.


Här passerade vi Östra Ryds kyrka och orten där Gustav Vasa föddes och växte upp. Vi körde även en sväng till slottet Rydboholm men han var tyvärr inte hemma... Gick tydligen ut 1560 och har inte synts till sedan dess... :P

Så här ser slottet ut men vi kom aldrig så här nära. Kunde bara skönja lite rosa väggar och skyltar till den Engelska Parken som ju hade varit rolig att se. Slottet ägs numera av en av Sveriges rikaste människor; Gustaf Douglas - god för ett par miljarder... Jooooohååååårdasaaaattt...


Men vi besökte istället denna söta stuga i Svinninge - mellan Åkersberg och Vaxholm. Det finns ju en del vräkiga bostäder åt det här hållet men det här var mer fint och hemtrevligt. Läget är helt fantastiskt!


Hösten har kommit av sig lite och det fanns ett par prästkragar som blommade för fullt!


Här var vi på väg ner till vattnet och man ser tydligt höjdskillnaden. Det enorma burspråket har de byggt till och renoveringen pågår lite här och där.


Här ser man läget från vattnet. Den lilla Sjöstugan var hur fin som helst!


Läcker brygga!


Till höger: Vaxholm!


Till vänster: Svinninge Marina!
 

Och lite närmare marinan låg det här pampiga sommarhuset. Gisa vems? Zlatans! En liten nätt sovstuga... Haha!

Men tiden gick fort och vi fick t o m skjuts ut till Arlanda! Tusen Tack för en fin dag Rolf och Gun-Britt! Nästa gång är ni välkomna till oss! Det lär ju gå fortare att visa lekstugan, vedhuset och bastun men då hinner vi väl prata desto mer...


På Arlanda var trafiken i full gång och den här fågelflocken lyfte en timme innan oss...

Helt sjukt mycket fåglar! 

Men det fanns plats kvar i luften och vi kom oss hem med ett plan från Blue som flög för SAS. Ett finskt bolag tror jag med lite aggresiv personal i cockpiten... Vi landade med andra ord med buller och bång i Skellefteå. Alla satt kvar efter att personalen hälsat oss välkomna till Skellefteå men det tog en väldig tid att komma fram till ankomsthallen. När vi var framme började det lossas bälten och då hörs en HÖG röst: "VÄNLIGEN SITTA NED!" Då släcktes samtidigt skylten med säkerhetsbältena och rösten säger: "INGET...". Måste vara någon som var rejält trött på att folk ställer sig en kvart innan de ska gå ut... Haha!

Idag har det varit jobb och snö och sommardäck och ganska trött efter möten och förberedelser. Känner att jag är så slut att jag t o m ska strunta i träningen. Ibland orkar man inte och det är faktiskt helt OK det också! Ser fram emot en piggare dag imorrn - med dubbla pass?

Maken har varit till Önnesmark idag och som nybliven markägare också fått älgköttfärs efter den senaste slakten. Vi tackar högaktningsfullt - kommer att ätas med andakt! Eller med mycket smör... Haha!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0