Mera maaaaaaaaaaaaaaaat!

Vi bara äter! Men det är väl det man ska leva av? Ja, åtminstone till hälften... Sture Karlsson, bonde från Övre Bäck, sa alltid: "Mat'n jer halve fö'a! Rest'n jer Kultur!" Haha!
 
Men det blev en bra kväll! Vi fick ju upplevelser av våra barn till jul. En smartbox med trerättersmiddag av Emilia och Abbe och konsertbiljetter till Bo Kaspers Orkester av Oskar och Lisa! Jättebra presenter och konserten ska vi åka upp och se i Luleå sista helgen i mars! Ska bli otroligt roligt! Julen räcker väldigt länge på det här viset.

När man får en Smartbox finns det ju några givna restauranger att välja mellan. Vi hade inte varit på någon av dem och valde på chans "Grossmanns" eller "GQ" på Östermalm. Tog en taxi dit med en kvinna som jobbade på övertid trots att hon fyllt 70! Men hon körde bra, höll jag på att säga, tills hon svängde mot körriktningen, körde mot rött och höll på att krocka... Haha! Men hon jobbade bara tre dagar i veckan. De andra dagarna hade hon bilen utlånad till en kompis. Som var 74... Haha!
 

Här är vi i alla fall på plats och vi blev serverade minilammkorvar som aptitretare, anklever till förrätt, bouillabaise till varmrätt, citronsorbet till smakbrytare och créme brulé till dessert...


Den smakade ljuvligt och vi blev så otroligt mätta eftersom serveringen gick nästan för snabbt! Bestämde oss för en promenad hem för att må lite bättre och det var skönt!


Passerade Dramaten och morsade på min favoritskådis Margaretha Krook! Hon kunde verkligen "fylla ett rum"! Jag tror att det var jag och Jonas som för många år sedan såg henne där i "Gertrud Stein, Gertrud Stein, Gertrud Stein". Ensam på scenen i tre timmar men inte en långtråkig sekund! Musiken av Eric Satie är fortfarande en favorit!


Passerade NK och såg deras roliga skyltning! Kul att det är samma barnvagnar som i sommarteatern "Tre kärlekar". Såg ett äkta exemplar i en antikaffär ett par kvarter innan!


Och utanför entrén till NK höll trädgårdsmästaren i "'Äntligen hemma" på att lasta av fullstora träd tillsammans med några andra gubbar. Måste ju bli en bild...


Sedan larvade vi oss ett tag till. Mycket statyer blir det!


Avslutar med Sergels Torg och "Kristallvertikalaccent" - som glasobelisken av Edvin Öhrström heter. Den kallas även "Pinnen" så det är inte bara Skellefteå som har en egen... stolpe! Haha!
 
Back home! Nu blir det bara att landa i sängen och se fram emot morgondagen och sista semesterdagen innan vi är tillbaka till vardagen igen! Det börjar hagla mail så det är bara att börja ladda om!
 
Sov gott alla glada! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Domna

Vad trevligt ni verkar ha det! Hoppas sista dagen blir minst lika rolig. Du får komma över en helg nästa gång så vi kan fika tillsammans !/domna

Svar: Ja, absolut! Jag har tänkt tanken nu också men det blev lite kort om tid. Nästa gång ses vi! :)
monicalindgren.blogg.se

2014-03-19 @ 08:12:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0