Maaaaaaat...

Vilken kväll det blev! Inte vilt party i högljudd miljö utan snarare sofistikerat, elegant och en aning "stiff". Ja, det är inte alltid man känner sig riktigt hemma på så här eleganta restauranger och risken för att göra bort sig är groteskt stor (särskilt när man är så högljudd som jag! Haha!) - men vill man testa nya saker och äta landslagskockars mat så får man finna sig i en viss civilisering. 
 

Så på med partyblåsan och syrrans halsband som jag glömt lämna tillbaka... Sorry, men det fick vara med en gång till!


Och iväg till Thörnströms Kök för att fira Emilias födelsedag så här en vecka senare! Vi inledde naturligtvis med skumpa! Jo, riktigt. På såna här ställen finns inte ens Cava...
 

Abbe - bakom en miljon glas... 


En aptitretare med långkokt lamm och färskpotatis med hollandaise. Mmm... Tänk att rätter som rimmad lammbringa nu kommit in i finrummet igen!


Kungskrabba med rotselleri - och lite krisp! Vi instagrammade mat med #crizp hela kvällen för att hålla kontakt med barnens kusin Johan som både älskar elegant mat och Göteborg! Du skulle ha varit med!


Intressant brödservering! Bad maken göra ett "fat" till mig!


Grillad ryggbiff... Mmm...


Smakbrytare med svartvinbärssorbet och citronskum... För att rensa smakerna innan desserten!


Och den äppliga desserten flamberades vid bordet! Elegant!


Det här var också nåt så sjukt gott! Äppelvariationen flamberades i lokalproducerat äppelbrännvin och äpplena var förstås också lokala. En karamellglass, en mazarinkaka, nötter och annat krispigt.... Bäst på hela kvällen!

Om alla blev nöjda?


Självklart!


Snuset tog priset... Haha!


Och bordsgrannarnas avec-vagn gick inte av för hackor. Tre våningar fyllda! 


Trött och nöjd! 
 
Nu laddar vi för lite IKEA och det borde funka efter ännu en mastodontfrukost! Synes!