Gunhild Carling FTW!

Det blir en bomb idag också! Den här gången från en helt magisk show eller Jazz Varieté med Gunhild Carling Big Band och dansgruppen Harlem Hot Shots! Oj, vilken kväll! Vilken energi! Och vilken underbar flirt med 30-40-talet! Inte undra på att folk gillade att dansa!

Degade på här hemma hela dagen (den mer vakna delen) och gjorde sedan slag i saken och bytte om för en underhållande kväll på Folkparken!
 

Bara att spärra upp ögonen, ta på sig lite glitter och syrrans snygga halsband! Let's go! Den här gången hängde maken också med - samt den här helgens partypingla:


Fransesca Quartey! Hon var laddad för dans och behärskar imponerande nog också Lindy Hop! Det är faktiskt en dans som inspirerats av av Charles Lindbergh och hans Atlantflygning i slutet på 20-talet. Dansarna ville också flyga fram över golvet och skapade denna speltakulära och energiska dansstil! (Ja, man fick lära sig lite nytt under kvällen också!)


Men någon dans blev det inte. Slutsålt på Folkparken innebar konsert för sittande publik och så här slutsålt var det när vi anlände (en aning senare än de övriga 600... haha!)


Men vi hade tur! Eller rättare sagt: Vi hade Sofia och Reema! De kunde konstatera att det fanns tre lediga platser kvar - längst fram. I mitten! Herregud vilken tur vi hade! Sofia som fixat det här gästspelet (och många andra) hade lovat Gundhild att hälsa välkommen om arrangemanget skulle bli av - och det gjorde hon med den äran! Jag gillade starten: Hej, det är inte jag som är Gunhild... Haha! Skön humor tjejen!


Men sedan kom hon! Och drog igång nästan 2, 5 timmars energiskt musicerande, sjungande och dansande! Detta tillsammans med fantastiska musiker, dansare och med en scennärvaro och energi man inte trodde var möjlig! Wow!


Harlem Hot Shots är helt otroliga! Tempot i danserna är så högt att man knappt hinner med att titta... Och de dansar! Ni kan ju också se att de inte har ett uns fett på kroppen. Nej, för hur skulle det hinna fastna i det där tempot? Haha!


Full fart från början till slut! Att vi satt nära kan ni ju se! Och att de kunde dansa på 4x3 m är otroligt!


Och Gunhild hon pratade och presenterade med ett härligt avslappnat mellansnack! Dessutom spelade hon. På allt! Här var det trumpet!


Och här sjöng hon! Hon har en skön röst som passar perfekt till den här typen av musik!


Hela familjen finns med i bandet som nog startades av pappa Hans i början på 80-talet och därefter bara utvecklats! Alla spelar nog lite av varje och hennes bror Max var suverän på klarinett!


Här hanterade Gunhild blockflöjt! Hade ingen aning om att det fanns så många svängiga toner i det instrumentet!


Här var det trombon. Och stepp! 


Max hanterar, förutom, klarinett, violin och saxofon, även en del cirkusnummer som lindans och konstcykling. Dessutom är han jonglör... Är man förvånad?


Och lillebror Ulf som satt bakom trummorna var naturligtvis inte bara trummis... Han är ett musikaliskt underbarn som började i orkestern redan som 5-åring!


Han har också en komisk ådra och många cirkustalanger! Här kör han dessutom ett helt galet dansnummer! Tycker att han påminner lite om Robert Gustafsson...


Heeeeelt crazy!


Och dansarna var lika galna! De flög verkligen fram!


Här har Gunnel övergått till harpa! Och mera sång! Hon leder orkestern med den äran och är bara så klockren!


Dans- och sångnummer tillsammans med ett par av dansarna. Swing, shuffle - you name it! Behöver jag säga att den här genren också håller henne extremt vältränad? Hon dansade och spelade och ställde sig sedan vid mikrofonen och sjöng och pratade... Andfådd? Aldrig!


Skönt band, snygg ljussättning och så cooola strålkastare i form av gamla mikrofoner!


Det gick hett till! Även öronen glödde... Haha!
 

Turkiskt inslag med trombon hängandes på en pinne med kroppen rakt ut... Det här kallar jag Core...


Aktslut! Snyggt, roligt, svängigt - det var bara mycket av allt och så oerhört hög kvalitet! Redan här var man imponerad men det kom ju en hel akt till!


Andra delen inleddes med lindans och jonglerande - på cykel... Vi hade kunnat få en Carling i knäet men han höll sig kvar!


Här har Gunnel löst av lillebror Ulf bakom trummorna medan han cyklade... Vilken familj!


Heeeeeelt galen!


Ja, hon spelade också säckpipa... Självklart! Haha!


Fantastiskt flygande inslag igen i tidstypiska kläder! 


En jazzduett med basisten...


...där hon naturligtvis tog över instrumentet och spelade bas och trumpet samtidigt... Wow! Men varför bara en trumpet?


När man kan spela på tre? Haha! Hon har tydligen nån form av bokstavskombination (säger hon själv), men helvetet vad hon har använder all överskottsenergi! Det här var nog bland det bästa och svängigaste jag har sett på en musikscen! 
 
Men till slut var det ju över... Storslagen final med allt på! Dessutom spelade sig bandet ut i foajén och jammade tillsammans medan publiken hämtade kläder och gick hem! Ja, de spelade också klassisk musik i foajén under pausen... Finns bara ett ord: Imponerande! Nej, kanske ett till: Världsklass!!!
 
Vi bugar och tackar för en helt magisk kväll på Folkparken! Sååååå glad att vi gick dit! Den här upplevelsen ska jag leva på länge. En helt otroligt rolig helg är snart över och vi avslutar den med att grilla och slänga oss i TV-soffan. Lite trött är jag ju - det kostar på att ligga på topp! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0