A night at the Opera...

...har det inte varit men väl en heldag på teatern! Lite seriösare kanske än filmen med bröderna Marx - men nog var det hårfint... Haha!
 
Har i alla fall hunnit med möten och lite planeringsjobb på eftermiddagen samt ett genomdrag av föreställningen "Välviljans pris" av Gunnar Eklund. Oj, vilken fin liten pärla det här kommer att bli!
 

Gunnar har skrivit, Lillemor Skogheden regisserar och den här fina scenografin är skapad av Helena Weegar! Smart, sparsmakat, stillsamt men ändå med thrillerns framåtrörelse och spänning. Berättarteater med strålande gestaltning av både Gunnar och Anna "Pluck" Söderling!
 

Och så Nina då... Nina Nordvall Vahlberg har skrivit den fantastiska musiken och både spelar och sjunger den samtidigt som hon gestaltar pojken Nila som historien handlar om. Hon är som en karamell där hon sitter. Eller en diamant! Både magisk och jordad på samma gång! Ett skogsrå kanske? 

Gunnar gör Nilas pappa, renskötaren Isak, som söker upp hans gamla lärarinna Birgit för att försöka förstå varför det gick som det gick med sonen. Det blir kulturkrockar mellan ursprungsbefolkning och det svenska folkhemmet och frågan ställs också om välviljan alltid gör gott? Kan det gå illa om man bara vill väl?
 
Här möts de i en tango - men det är inte alltid så här kärvänligt... Premiär i Umeå 31 januari men Skellefteborna får vänta ända tills den 21 mars innan de får chansen. Och den ska man ta om ni frågar mig!

Sedan blev det lite mer jobb för min del innan det var dags att gå ner i spelsalen och träffa Teaterns ombud för att berätta mer om Norrländsk Passion som ju blir årets sommarteater i Skellefteå! Västerbottensteatern presenterade hela sin välfyllda vårsäsong och vi har mycket roligt och fint att se fram emot! 
 

Och Välviljans pris presenterades också. Nina fanns naturligtvis på plats och ensemblen spelade upp inledningsscenen - som den ser ut just nu. Ett par veckor kvar till premiär gör att vad som helst kan hända! Eller, det är ju nu det händer... 


Vår regifavorit Lillemor Skogheden pratade om föreställningen och har som vanligt gjort ett fantastiskt jobb! Det kommer att bli så bra - för det ÄR redan så fint! Och Nina ska förresten vara med i Norrländsk Passion och det är jag så vansinnigt glad för!


Francesca presenterade den övriga repertoaren som man på den här bilden kan tro är helt under bältet men det blev bara en lite olycklig projicering... Gunnar fick den projicerade texten "No signal" på pannan... Haha!

Fransesca Quartey berättade också om sig själv som ny chef och jag vill gratulera Västerbottensteatern till ett utmärkt val! Hon är den färklick och det passionerade energiknippe som teatern behöver! Nästa fredag ska vi gå på Alvargalan tillsammans! Kul!
 

En av de historier som berättas på teatern under 2014 är den om Bjurholmsfödde Verner Öhlund som emigrerade till Amerika med sin familj och sökte sig till teatern, hamnade i Hollywood och blev stor filmkändis på 30-talet med sin asiatiske karaktär Charlie Chan. Osannolikt, otroligt och roligt - men utan happy ending (ja, han dog 1938).

Vi fick t o m se en trailer från en av hans gamla rullar! 
 
Esteterna presenterade sin slutproduktion och teaterföreningen sitt vårprogram och jag undrar just hur man ska hinna annat än att gå på teater? Haha! Ja, det är bara så roligt och utvecklande! Man lär sig nya saker om sig själv och andra hela tiden!
 
Imorrn blir det hemmajobb och äntligen träning igen! Som ni ser har jag ju helt tacklat av de senaste tre dagarna så man kan ju undra hur jag ska ha det med kroppen? Tar tag i den i helgen igen och gläder mig åt att jag åtminstone haft en godisfri vecka! Och en riktigt, riktigt bra dag med härliga möten!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0