Flerdagars...

Lediga dagar med familjen och erhört mycket aktiviter! Just nu sitter jag också nickar till vid skrivbordet trots att klockan bara är sex på söndagkvällen... Det kostar på att ligga på topp!
 
FREDAG
Det blev kyrkobesök tre dagar i rad för min del. Torsdagkvällens konsert i Kusmarks kyrka ersattes av begravning på fredag i Bureå av min ingifta moster Vivianne. Bara att hålla i!


Det blev damernas dag då pappa inte kände sig så pigg - men jag, mamma, Malin och My ville gärna vara med och säga hej då till ännu en fantastisk människa som inte finns med oss längre.


Det blev en väldigt fin ceremoni som inleddes av hennes barnbarn Mattias som spelade Amazing Grace på trumpet. Starkt och väldigt vackert!

Mattias pappa är min kusin Thomas som jag inte träffat på 27 år! Han bor med sin familj i Borås och våra vägar korsas med andra ord inte särskilt ofta. Vi pratade mycket om att begravningar är enda gången man träffar sina släktingar och att det både är roligt och tråkigt... Tillfället kunde varit ett annat men man känner starkt att blod ju är tjockare än vatten! Det är lätt att fortsätta prata eftersom man bär på en gemensam historia.


Jättefint i kyrkan och prästen Lars Wangby som kände Vivianne väl gjorde hela avskedet så personligt och kärleksfullt! 


Innan vi gick ut hann vi också kika på krubban tillsammans. My saknade Jesusbarnet - men han är ju inte född ännu...


Fin krubba var det i alla fall och stjärnan ovanför stallet lyste! Mat och minnen efteråt på Församlingshemmet med många skratt och mätta magar - precis som hon ville ha det! "Ingen ska gå hungrig från min begravning" var bland de sista hon beordrade sin familj... En stark och självständig kvinna har lämnat oss. Tack för allt du bidrog med!


När jag kom hem hade Oskar och Lisa gjort julgodis till dagens kaffekalas med släkten och det var bara att tacka! Skönt när de tar egna initiativ. Det är fint på så många sätt att ha kärlekarna hemma i huset! 


Och jag hade ju tinat upp 1,5 kilo köttfärs så det var bara att börja rulla... Skulle ju ha middag till familjen och lite köttbullar i kylen som är så goda att ta fram och äta kalla på mackan! Tur att Johans farmor Miriam lärt mig att rulla två åt gången...

Åkte sedan iväg för att handla mat innan affären stängde 22.00 - allt för att hinna vara klar när vi gjorde dagens sista utfärd i snöovädret till Falmark där vi inväntade resten av familjen!


Och här kommer hon: Emilia! Älskade unge, så roligt att du är hemma!


Och fina Abbe var naturligtvis med! Så gött att få hem alla kärlekarna! Nu är familjen komplett och julfirandet kan börja på allvar! Lite köttbullsmackor på mjukkaka och prat innan vi kom oss i säng. Nöjd och väldigt trött!

LÖRDAG
Uppe i ottan och via duschen snabbt iväg till St Olovs Kyrka där det på förmiddagen var dop för Anna och Josés underbara tvillingar Alma och Leo!


Familjen beundransvärt samlad - trots förseningar, hämtningar och oplanerad bajsblöja... Jag bidrog med en bytesinsats och därefter var det bara glada miner. Så snälla barn!


José har ju också två flickor sedan tidigare och här är det musikaliskt begåvade Ella som spelade gitarr och sjöng nåt' så otroligt vackert! Inte ett öga torrt... Hon går just nu en utbildning i Tingsryd dit hon "draftats" av Idols egen Andreas Carlsson (som driver den). Ska bli spännande att följa henne!


Annas syster Eva har också tre barn varav två är tvillingar och närmast sitter morfars som fått barnbarnen stötvis och två i taget de senaste åren.


Och när man fått håret tvättat ser man så här nöjd och piggt rufsig ut! Ja, nu pratar jag ju om Leo... Anna var väldigt lugn och välkammad!


I farmors knä satt barnens kusin Tilda! Även på Josés sida finns det många små barn så det var en härlig stämning.


Fast lite trött blir man ju när prästen ska prata så länge... Haha!


Och här sjöng Ella igen tillsammans med sin syster Claudia! Ljuvligt! 


Och här är allting över! Lite mer personliga anekdoter hade Hans kunnat kosta på sig men han var lite stressad för att hinna hem till sitt eget barnbarn...


Hela familjen med alla barnen!
 

Och här tillsammans med Lena och lillasyster Eva som båda är faddrar till Alma och Leo!


Och här fick jag klä på och låna Alma ännu en stund. Vi blev ju bundisar efter bajsblöjan... Haha! Raskt iväg hem till Anna och José för dopfika!


Och där knep jag nästa söting! Alma somnade men Leo var pigg!


Mycket folk, fantastiska chokladtårtor och härlig stämning med många barn! 


Lena och hennes dotter var givetvis på plats!


Claudia och hennes pojkvän Hampus bor numera i Tromsö. Hampus heter Hägg i efternamn och har gått fotbollsklass med Emilia. Han hälsade så gott gumman!


Åza Meijer är en barndomskompis till Anna som mest hörs i radio och Sofia till höger är Josés svägerska med sonen Jack.


Farmor Patricia var hur nöjd som helst! Man kan inte tro att hon är farmor heller... Fräsch!


Maddes söta flicka Alva åt med hela kroppen... 


Många ville hjälpa till med paketöppningen och det blev värsta julafton!


Fullsatt, festligt och folkligt! Fantastisk högtid och mycket kärlek! Tack för att vi fick vara med!

Hem för att lämna av maken och hämta upp dottern som skulle iväg för att träffa tjejerna! När jag lämnat av henne hann jag på stan i ett par timmar och så var de sista klapparna inhandlade!


Passerade Makeup Store och där var det originella sminkningar på gång. Jag var ju tvungen att gå in och fråga om jag fick ta en bild... 


Sminkade som rådjur á la Disney skulle tjejerna vara med på julkonsert på Nordanå. Skulle gärna lyssnat men man kan inte hinna allt... Jag skulle ju plocka upp alla barnen för att hinna en sväng till syrran som åker till Boden med sin familj över jul.


Det är ju klart att barnen vill träffa småkusinerna! Max var i fin form!


Han hämtade också mikrofonen när han såg att han fått besök - men någon sång blev det inte. Lite blyg när storkillarna kom...


Men det gick snabbt över! Kan man bli annat än glad när man ser den här sötingen?


Ett snabbt stopp vid "Aaaarn-TV:n" och sedan igång igen...


Nu blev det Lisa som fick kramar. Inte ofta han kastar sig i famnen på dem han inte träffat men han såg väl att hon också är en snäll söting!


Kollar snabbt av med moster om det blev OK?


Och kom sedan upp i knäet för att mysa. Det är ju bara för gött!


My var också lite av en spelevink och visade Emilia och Abbe sitt fantasifulla LEGO. Bästa leksakerna!


Ja, hon visade Oskar också och höll tungan rätt i mun. My är så roligt och lillgammal och klok med härliga oneliners!


Kaffedags och Max var lite besviken över att han bara fick en pepparkaka innan middagen...


Eller så blev an avundsjuk på Emilia som inte hade ätit upp sin...


Busig och glad! Tack för att vi fick komma och hälsa på!

Ja, vi hann också förbi Food för att hämta renfilé och köpa hem lite smått och gott. Gravad ripa och tryffelpeccorino blev ett par av ingredienserna på vår snabba förrättsbricka!


Otroligt gott! Det här gjorde också att vi alla överlevde fram till middagen som ännu en dag blev rätt försenad.


Äntligen! Alla samlade och renfilé, karljohansvampsås och rotsaksgratäng smakade gott i det här sällskapet!


Efter maten satte jag igång med bullbakning och Emilia och Abbe bad till högre makter... 


Nja, de hedrade Roma som skulle spela match! Jag valde dock att göra bullarna klara och att:
 
Klä granen! Nu är den piffad och klar med glitter och bollar. Brukar inte göras förrän kvällen före julafton - men det känns väldigt bra att ha det här överstökat!

Idag har det varit sötsakernas dag och jag ska givetvis skriva om den också men nu måste det bli en kort paus. Jag har ju valt att ha så många bilder med och då tar bloggandet lite mer tid. Måste behandla några från dagen också. I'll be back!
 
 
 
 
 
#1 - - ann charlotte:

Titta på Ellas video på skolans hemsida! Fantastisk sång, musik men framförallt videon. Förstår att det var bra även i kyrkan. Njut nu av dina kärlekar och ha en riktigt God Jul!

Svar: Tack och detsamma! Jag ska absolut kolla! Hon är otroligt begåvad! :)
Monica Lindgren