Städning, Nice och Poliser...

Det blir värsta bildbomben idag men jag och internet kommer bra överens och varför inte ta chansen? Här kommer en rapport från en fullmatad dag med både jobb och semester! För att få loss Åsa idag så anmälde vi oss frivilligt till städpatrullen efter frukost!


Uppställda och glada som ett par samarbetsvilliga japaner var vi redo att hugga i! Åsa var en hård överste redan från början!


Vi dammsög, torkade golv, bäddade och gjorde allt vi blev tillsagda! OCH sprang upp och ner i spiraltrapporna... 


Kort paus i städandet! Jag och Åsa umgås... Och Mie är utan telefon... Nåja, det gick som ett hejsan och när vi var klara var det ett par svettiga adepter som tackade Gud att allt var över... Haha!


Eller vad säger ni? Snygga? Hahaha! 


Efter dusch och fix var vi dock redo att åka iväg till Nice över dagen. Ute på vårt torg var det idag antikmässa och Mie hittade en fin vattenkokare eller vad det nu var. Men den var svår att få med sig i packningen...


Här promenerade vi till tågstationen och passerade "Place de Gaulle". Den här hunden hade en ljuvlig stund i fontänerna!


Gare d'Antibes! Åsa spanar efter tåg...


Och det kom till slut! Happy! Vi satte oss bredvid en man som hade brett ut sig på fyra säten - men som lämnade plats åt oss eftersom det var fullt på tåget. Efter en stund frågade Åsa om han stötte på mig? Näääee... Men kolla benet, sa hon!


Här har jag satt mig med benen i kors men han satt alltså så bredbent att hans lår var halvvägs in på mitt säte... Och jag hade inte ens märkt det! Jag måste vara svårflirtad... Eller så tänder han på fet hud... Haha!
 

Framme i ett vaaaarmt Nice! Eftersom vi kände oss lite hungriga stannade vi ganska snabbt för att återuppleva en skön måltid i Spanien:


McDonalds Almuñécar 2012! 


McDonalds Nice 2013! Lika sjukt glad! Haha!
 

Sedan följde ett par timmars strosande i den vackra staden! Kul att se på hus och kul att titta på människor!


Den här kvinnan hade cykelbyxor med en tryckt rumpa bak... Inte snyggt!


Och mannen i bakgrunden hade igen skjorta men väl kalsonger, tofflor, yllemössa och halsduk... 


Vackert hus igen! Med fri wifi! Ooooooo....


Som en karamell! Här var vi på väg till gamla stan!


Och på vägen dit gick vi genom en del avspärrade gator med poliser överallt! Vi frågade någon vad som var på gång eftersom man också byggt upp en stor scen och läktare mitt i stan?


Ja, det var någon tävling som arrangerades och de tyckte nog att vi skulle ha känt till Francophonie... Men nääääee... Gör ni?


Vi brydde oss inte så mycket och tänkte att de avspärrade gatorna kunde betyda nåt maraton eller så... Vi tog istället en fika på det här lilla kondotoriet (jaaa, vi äter hela tiden - men vi går också sjukt mycket!). De här marängerna var säkert 15 cm! Vad säger du Emilia? Såg ut som skolans chokladmaränger fast fyra gånger så stora!

Jag fick inte ta någon bild men sa att min dotter älskade maränger. Detta gav upphov till en lång konversation med ett par killar i kön som gärna skulle ha gift sig med en tjej som älskade maränger...


Och den här ägaren var en riktig lustigkurre som skojade med och sa att killarna var dumma i huvudet och ganska oförskämda... Det hela var väldigt roligt och fick sin kulmen när de sa nåt på franska som jag inte hängde med på. Då vände jag mig om och sa: "Bla, bla, bla..." Haha! Ja, de gick till slut skrattande därifrån. 


Och det var här i den lilla gränden som vi satt. Jag umgås ju med två som gillar skugga på den här resan... OCH med poliser... De kom även hit!


Mera strosande! Här hade vi kommit in i en kul inredningsbutik där de bl a gjort tavelramar av gamla plåtar. Kul!


Och här passerade vi Justitiepalatset! Mera poliser...
 

Äntligen sol och den underbara strandpromenaden! Superfint!
 

När vi gick tillbaka hamnade vi mitt i ett bröllop!


Och mitt i folksamlingen kom Kameruns lag (inte avbytarbänken) i tävlingen gående! Vi trodde att det var någon typ av triathlon men vi frågade och de tävlade i någon dans... 


Några meter bort så kom vi till nästa bröllop. Strax efter det glada gänget från Kamerun! 
 

De hyllade brudparet och tjoade och sjöng!


Och hela trottoaren var täckt av stora konfetti!


På väg därifrån gick vi tillsammans med den här killen från Kamerun som tyckte att det var bra att en man tog sig en kvinna (hans ord).

Han tyckte däremot inte om att människor av samma kön gifte sig. Det kunde man inte acceptera i Kamerun... Åååååhhh här gick vi igång och började prata om fri kärlek och dåliga exempel som Uganda där människor som är homosexuella fängslas och dödas. Vi frågade om det inte var så att man inte FICK tycka att det var OK med samkönade äktenskap och det svarade han inte riktigt på. Innan han gick sa vi: "Free your mind! Let people love whoever they want!" Ja, om vi lyckades vända på hans åsikter vet jag inte men vi markerade i alla fall vår ståndpunkt! Och han var inte arg eller så även om det ser ut så på bilden. Han försöker bara få en syl i vädret... Haha!


Och mera poliser... Vad var det för kända idrottsmän som skulle tävla då vi vid det här laget säkert hade sett hundratals poliser?


På den här inhägnade platsen samlades de olika landslagen. De afrikanska lagen var absolut vackrast!


Och ännu mer poliser... Skulle det aldrig ta slut? Kommunala gardet, nationella och även någon grupp med förkortning likt CIA (kom inte ihåg vad det var). Vilket pådrag!


Och nästa gata... Herregud! Det här gänget var vi tvungna att spana in ett tag eftersom de var ohyggligt vältränade! Eller? Ser det inte ut som om mannen längst fram till höger har lite mage? Eller har han bara dragit upp långkalsongerna för mycket? Ja, här fick vi ett enormt skrattanfall och kunde nästan inte sluta...


Och medan vi var glada passade jag på att stoppa ett par poliser och fråga vad som var på gång? Den här styrkan kom från Marseille och det var säkert tusentals poliser i stan eftersom de inväntade fyra presidenter som skulle komma på besök! Wow! Den franska, den libanesiska och ytterligare två som han inte kom ihåg. Vi har med andra ord befunnit oss mitt i världen idag! Coolt! 


Kändes därför helt naturligt att stöta på en ryss som spelade "Humlans flykt" på vattenfyllda flaskor! Han var enormt bra!
 

Mysig stad, skön puls men det kändes ändå skönt att vända tillbaka till Antibes! Det är lite mindre, lite mysigare och mer personligt. Vackert är det ju överallt här nere! 
 
Flickorna på tåget hem! Ja, vi delade på två säten. En för alla...

Utemiddag som var fantastisk och mera prat och skratt och möten och shopping - men nu är energin slut för idag! Sov gott alla glada!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0