Cap d'Antibes!

Ännu en magisk dag i Antibes! Vackert väder, soligt och varmt och dessutom fick vi låna Åsa idag för gemensamma utflykter! Kul!


Vi började med att strosa runt i gamla stan och hamnade till slut nere i hamnen!


Intressanta grindar upp till gången runt själva hamnen... Man bör kanske inte hoppa över...
 

Fina gluggar för kanonerna... eller för att numera kika ut på turisterna på stranden!


Och här kom vi ner till småbåtsavdelningen... Det finns en del anmärkningvärda farkoster här! 


Fåglarna hade full koll på det mesta - både framåt och bakåt!


Jättevackert överallt! Man bara går och njuter hela tiden!

Och här kom vi fram till statyn vi tänker använda till den bild vi ska ta inför vår julföreställning "White Christmas"! En väldigt cool historia! Och Mie började regissera på en gång även om vi inte skulle ta någon bild just idag...
 

Men vi lattjade lite i dekoren och träffade en tjej från Falun som tog den här på oss!


Och här tog Mie bild av mig och Åsa i full aktion!


Sedan vidare till de stoooora båtarna... Den här höll just på att lastas och all personal gick som myror fram och tillbaka för att lasta champagne och annat nödvändigt!

Ja, det var hur roligt som helst att se men efter att ha suktat ett tag och sett Mie gå runt bland båtarna och frossa så gick vi tillbaka till stan igen!


Här hade vi förirrat oss in i en chokladbutik av den högre skolan... Oj, oj, oj! Men chokladen som Åsa kikar på här var en aning ekivok... Vi tittade på bilderna i choklad, såg på varandra och sa... Orka! Haha!


Och här promenerade vi Lena Endres hem! Tror vi... Det är i alla fall hennes namn på skylten... Eller?

Paus hemma igen, lite lunch och sedan iväg till Cap d'Antibes som är området med några av de mest lyxiga villorna i hela världen... Åsa och Mie tog skootern och jag valde att promenera dit för att också hinna få lite luft. Varmt som sjutton med nästan 50 minuter senare kom jag fram till samlingsplatsen där Åsa hämtade upp mig.


Passerade en del fantastiska hus och här hade t o m träden respekt för ägarna och cirklade sig runt fönstren!


Här hade vi kommit längst ut och till den första lilla stenstrand där vi skulle bada. Magiskt fint med kalkstenen! Men det var lika stenigt på botten så vi traskade vidare för att se om det fanns fler!


Helt sjukt fint överallt och en helt annan kustlinje!


Och vi stegade vidare. Nedför trappor och uppför! Det var mycket små stigar och kringelikrokar.


Och voilá! Så öppnade sig växtligheten och där låg den! Vilket otroligt fint ställe! Och bara några få som hittat dit. Vi kastade oss i från bryggan! Njaa, vi tog stegen ner och simmade runt! Så härligt och så efterlängtat i värmen! Mie frågade om jag verkligen skulle bada i mina glasögon och jag sa att det gör jag ju jämt... 

Men nu låg vi i rätt länge och jag satte brillorna på skallen för att få lite sol... Och plötsligt låg jag där på rygg och flöt och kände hur glasögonen ramlade bakåt... Faaaaaaan! Jag snodde runt och dök i men hann inte greppa bågen... Och det var djuuuuuupt! 

Här blev jag en aning stressad... Men längre bort fanns några som snorklade och jag ropade och frågade om de kunde leta glasögon? Jajamen! Inga problem!


Så efter någon minut hade den här fransmannen, Bernard, dykt ner för att plocka upp dem! Åhhh, min hjälte!!! Jag tackade och sa att jag trodde att jag nog älskade honom just då... Han tackade och presenterade mig för sin fru... Haha! Ja, det var en en liten solskenshistoria!


Och Mie hon fortsatte att bada. Jag tror att hon hade tänkt stjäla Bernards segelbåt...


Och vi som var kvar på land fick vara publik åt de som dök från klipporna. Den här killen var modig! Eller kanske dumdristig? Nej, det var ordentligt djupt.


Nån timme senare traskade vi vidare runt området och kom fram till ännu en magisk plats! Vilken utsikt!


Hyfsat högt! Här började vi vända tillbaka och jag har massor med bilder som får vänta till en annan gång. Så mycket vackra platser det finns här!

Och här har ni Cap d'Antibes! Vi traskade runt och vid den röda pricken låg superstranden! Och mina glasögon... Haha!

Imorrn blir det nog utfärd till Nice! Man måste ju röra på sig lite! Tack Åsa för att du tog med oss på den här underbara utflykten! Vi var, så att säga, en del av vår egen idyll! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Henny

Åh, vilka mysiga dagar ni har. Ser ju helt perfekt ut. Men jag tycker Åsa har latat till sig när det gäller bloggandet. Hon kanske har för mycket med att se till att gästerna har det bäst.

2013-09-07 @ 12:48:52
URL: http://osorterat.blogg.se
Postat av: Agneta Nyström

Alldeles vid flygplatsen i Nice finns ett jättestort växthus, väl värt ett besök, kostar inte skjortan att gå in heller. Tips, håll i väskor och plånböcker, min kompis blev bestulen i en affär förra sommaren. Trevlig resa.

2013-09-07 @ 14:01:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0