Sommar 3 - Pingstafton!

Ännu en helt fantastisk dag! Så roligt att värmen kom när också helgen är här - annars brukar det ju inte sällan vara det omvända. Jag har njutit av dagen och ägnat mig åt mera målning och lite glassande i solen! 


Idag var det Adirondack-stolen och en bänk som fick ett nytt lager färg! Fast det är lasyr som blir mer och mer täckande för varje gång - ett bra sätt att slippa skrapa... 

Tog sedan en paus i solen och det är inte helt bekvämt att sätta på sig bikinin... När ska det nånsin bli det? Jo, 1991 var det helt OK men sen har det inte stämt riktigt... Haha! Ja, jag har ju tappat fyra kilo men det syns då fanken inte heller... Men jag har börjat bry mig mindre och det är ju också ett bra tecken!

Tog i alla fall en löprunda där jag blandade och gav... Väldigt varmt! Och väldigt trött blev jag. Och oerhört svettig! Men nöjd eftersom jag behövde bränna lite kalorier inför kvällen!

Pingstafton för 19 år sedan var nämligen dagen för vår vigsel efter 15 års noggrant funderande! Det året snöade det ett par dagar innan och vi fick ha björkarna i garaget för att de skulle slå ut. Idag har det verkligen varit ett drömväder för alla brudpar! Vi firar ett par dagar i förväg eftersom vi är lediga. Rätt datum är egentligen den 21 för den i intresseklubben som vill anteckna... Haha!

Vi avslutade i alla fall den här underbara sommardagen med att gå ut och äta på Bryggargatan! Och när jag parkerade upptäckte jag att vi hade gott sällskap:


Framför oss stod nämligen min gamla bil... Såg lite sliten ut! Tur att jag bytte.


På plats i restaurangen! Eller i utomhusdelen där det var helt magiskt ikväll! Vi hade inte kunnat pricka mer rätt!


Bara att njuta! En riktig utlandskänsla när solen också låg på!


Här sitter vi och väljer och vrakar... Det finns mycket gott!


Startade med lite gott i glaset och en tallrik charkuterier med bröd och ost. Alldeles utmärkt gott och en perfekt starter! 


Och på älven har gummibåtarna kommit fram och det gled förbi några medan vi åt. Massor med människor samlas nere vid älvsbrinken och jag tycker att det blev så fint med trapporna och trädäcken.


Det var kanske en lite vintrig meny men jag vet ju att de är bra på fisk så jag tog en bouillabaisse som var väldigt god - men kanske onödigt varm en sån här kväll...


Maken tog laxen och den färska sparrisen var ett utmärkt tillbehör! Gott men mättande!


Fortfarande så fint längst älven och nästan spegelblankt. 


Ja, vi var sjukt mätta men om man går ut för att fira så vill man göra det ordentligt - därför tryckte vi också i oss en citronpaj... Vilken tur att jag har rört på mig idag!


Annars fanns det närgångna gäster som inte hade haft något emot att rycka in...


Tack till maken för en alldeles utomordentligt trevlig kväll med god mat och Grattis på Bröllopsdagen i förskott! Det här ska vi göra om! Nästa år är det ju jubileum - Porslinsbröllop! Men jag vill ju inte gärna vänta ett helt år innan vi äter igen - även om det skulle vara bra för bikinin... Haha!

Nu rundar vi av kvällen med att ligga i soffan ochkika på schlagerfestivalen. Precis lagom jobbigt! Ha en fin fortsättning på helgen alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0