Trollhättan igen!

Startade upp tidigt idag och hann både tvätta en maskin, vika, hänga och springa en sväng innan frukost! Östra Kyrkogården ligger alldeles bredvid och blir en perfekt löprunda där man kan ta lite olika svängar beroende på hur långt man vill springa. Jag och maken är heller inte helt överens om hastigheten så vi följs bara dit och hem... ;)

Blev i alla fall 3,5 km idag och jag sprang mesta tiden. Det gäller ju att inte förta sig så här i början av säsongen! Ja, jag säger som alla andra "stora" idrottspersonligheter även om vi nog är stora på olika sätt! Haha!

Efter frukost blev det en tur till Trollhättan igen eftersom vi ville se hela utställningen också med alla tävlingsbilder! Startade på Folkets Hus och träffade några ur arrangörsstaben som inte var de mest informativa... Nej, de höll på att plocka ner utställningen och sa att den suttit uppe hela veckan... Va? Vernissagen skulle ju vara i söndags? Hittade dock en affisch där det stod att den skulle vara på Konsthallen och det var ett par kilometer därifrån på Innovatum. Bara att börja gå!

Passerade den här second hand-butiken "Dennis prylbod" som borde vara rena guldgruvan för den som söker tidstypiska möbler. Han hade också skyltfönstret fullproppad med tomtar och julpynt! Gick fram och skulle fota några roliga stolar -
då dyker det upp en man som gubben i lådan och erbjuder oss att köpa - allt för 10:-... Haha!


Fortsatt promenad! Många fina gamla hus kvar i stan men också många fula. Här har man haft problem med att bestämma sig för vilken färg man ska måla...

Efter ett par kilometer var vi framme till det område där festen hölls i lördags (vid pilen). Här ser ni de roliga husen som inledde området och där man också byggde lok förr.

Konsthallen!

Och utställningen! Ja, vi blev liiiite besvikna. Förr om åren har man ställt ut betydligt fler bilder än de som blivit nominerade men den här gången var det bara pristagarna och de hade vi ju sett i lördags. Men det var ändå roligt att titta närmare på bildkollektioner som man inte fick ägna så lång tid åt då.

Här har maken hittat sin egen bild och kunde konstatera att de gjort en bra kopia. Nu ser man inte det eftersom den här bilden som jag tog blev rätt grå... Haha! Men så är ju inte jag nominerad heller!

Hittade en av mina favoritbilder som blev tvåa i klassen "Nyhetsbild utland". Här ser ni ett av de gamla tågen i Nordkorea - vagnar som man tydligen köpte in från Tyskland efter kriget. Den svarta filmen på fönstren gör att passagerarna ser ut som spökfigurer och jag gillar kompositionen och färgerna. Nordkorea kan också sluta som ett spöke idag om de vidhåller sina krigiska planer... Inte bra!


Roligt att närmare skåda bildreportaget av bl a vinnaren Paul Hansen. De flesta är ju tagna utomlands och i länder som befinner sig i krig, kris eller ockupation. Här ser ni bildreportage från Gaza, Syrien och Grekland. Svårt för landsortsfotografer att placera sig i de här klasserna då jobblistorna ser helt annorlunda ut. Men väldigt bra bilder!


Och nyhetsreportagen från Sverige kom från rastistiska upplopp i Eskilstuna, ett snöigt södra Sverige och från SAAbs fabrik i Trollhättan. Den var nog sämst eftersom det saknades människor på bilderna. Det ger en helt annan dimension.


Och Årets Bild från begravningen i Gaza vann ju inte helt oväntat också Nyhetsbild Utland! Den är nog bland de bästa bilder jag har sett. Allt är rätt - utom själva händelsen som man gärna velat vara utan...

Hej då Innovatum!

Det är inte bara loktillverkningen som tagit slut... Järnvägstrafiken har också upphört! Tvärt!

Fint vattentorn! Ser lite utländskt ut men flaggan tillhör Svenska Kyrkan...

Barnen på torget utnyttjade den smutsiga snöhögen till en sista "Herre på täppan"!

Hej då Trollhättan! Oj, vi ser ut som "Pellepennan och Suddagumman"... En lång och smal och en kort och tjock... Haha!

Maken tog kameran och ville ta en bild av mig. Ovanligt! Och roligt! Tills jag fick se den... Haha! "Så jävla punk..."


Avslutar med den här "doftfabriken". Hela stan luktar en blandning av tjära och malkulor! Här hittade vi sovande vagnar med slipers som nog är roten till allt...

Nej, nu har vi vilat en stund och ska byta om för att träffa Emilia och Abbe på stan. Det blir Libanesisk middag ikväll på "Jalla Jalla"! Spännande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0