Ostmuffins

Det blev vinst i hockeyn till slut även om jag tyckte att det tog lång tid innan målen trillade in. Jag missade första minuterna eftersom jag insåg att matchen inte visades i de kanaler vi hade utan jag var tvungen att köpa den. Men vad gör man? Hade ju inget annat för mig och var helt inställd på att se den.

I min iver att hitta rätt kanal kom jag nog åt en knapp på den där förbaskade fjärrkontrollen så att bilden ändrade storlek. Ja, det är kanske ingen stor grej - men det var lögn i helvete att hitta rätt knapp för att återställa den! Ja, vi har två fjärrkontroller och jag brukar ändra bild på en av dem men med den gick det heller inte att återställa. Alltså såg jag matchen utan klocka eftersom den befann sig strax utanför bild... Pucko! Är ju inte särskilt oteknisk så jag var lätt irriterad.
 
När matchen var över mekade jag ett tag igen och hittade en knapp där det stod TV... Varje gång man tryckte på den ändrades formatet. Visst fanken kan man skriva något annat på knappen än TV??? Ja, vi hade säkert någon instruktionsbok liggande någonstans men orka... Nu är dock allt i sin ordning igen!
 
Men jag var lite rastlös och då måste jag göra något - även om det råkar vara lördagkväll. Hade sett ett recept på "Ostmuffins" som jag var sugen på att göra som tillbehör till soppa eller som alternativ till kvällsmackan. Inga magra saker men man får väl begränsa sig när det gäller ätandet! Jag var mest sugen på att se hur de blev... Ganska typiskt mig!
 
Receptet hittade jag på Norrmejeriers hemsida. http://www.norrmejerier.se/recept/enkla-ostmuffins

Och så här blev de! Ser nu att det skulle bli 12 st men jag gjorde dem nog lite mindre så det blev 18. Lika bra! Snabbgjorda och riktigt goda!
 
Deras recept kommer här:
 
Ingredienser

Ca 150 g bacon
1/2 finhackad gul lök
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g Norrmejerier Smör
3 dl riven Västerbottensost
2 dl Gräddfil


Beskrivning

Finstrimla och stek bacon. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken mjuk i lite baconfett. Blanda mjöl och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt ost, gräddfil, bacon och lök. Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen vid 225ºC 10-15 min. (Sänk värmen något)
Goda att servera till soppa eller te.


Ja, så nu står jag här med ett fat muffins som jag inte vet vad jag ska göra med... Haha! Får väl frysa in - om inte maken gillar dem.

Nej, nu blir det nog en tidig kväll eftersom jag sov som en kratta i natt. Imorrn är det också jobb igen med möten från kl 10.00. Söndagmorgon? Är jag klok eller?

 
 
#1 - - Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se