Saltholmen och slut!

Idag skulle det bli kanonväder så vi steg upp, struntade i frukost (ja, vi drack ju några hinkar kaffe!) utan handlade istället lite mackor och åkte ut till Saltholmen! Helt underbart ställe ute vid havet dit Emilia tog oss ifjol. Det är kul nu att hitta till utflyktsmålen igen och inte bara vara inne i stan medan ungdomarna jobbar.
 

Många åker båt ut till öarna härifrån men vi valde att gå längst ut på klipporna som är ett populärt utflyktsmål. Otroligt fint! Halva tiden var det lite molnigt men det är ändå så härligt med havsluften och utsikten! 


Och frukostlunchen smakade ljuvligt tillsammans med kaffet som vi köpte med oss i kiosken. 


Maken ägnade sedan en hel del tid åt att fotografera fåglar! 


Själv njöt jag mest av solen när den tittade fram! Härligt också att ligga och läsa och lyssna på alla ljud från fåglarna och havet! Den stundtals högljudda skolklassen som också var därute ska vi dock inte prata om...


Men man kan ju inte helt ignorera fågellivet. Även jag drogs med efter att ha tittat på människor, hav och båtar.


Den här fiskmåsen hade gärna velat ha sista biten av lunchmackan men fick tji! Tog istället en bild och den här är till Anna som ju gillar måsar! Varsågod!


Och här flög den iväg! Ja, vi höll på med måsarna en stund:
 
    
Kul ändå att plåta lite och jaga motiv. Det är minsann inte lätt!
 

Efter några timmar var vi tvungna att bryta upp för att åka tillbaka. Jag ville bara spara lite vyer först så att man har något att titta tillbaka på när vintern kommer!


Vackert som tusan! Och för er som beställer fisk från Brobergs i Umeå så kan jag berätta att frun i huset är uppfödd härute på öarna! 


Hej då Saltholmen! Ja, ni ser ju att maken fick med en mås i bakgunden... Haha! Och jag ville ju inte vara sämre så jag tog en bild även av honom:


Han är ju lite diskretare... Ser ni honom inte? Titta ordentligt då!

Maken tog en sista panoramabild! Coolt!

Ja, sedan åkte vi in till stan, shoppade en blus och ett par skor... (Vad hände?). Vi träffade också Emilia när hon slutat jobbet:

Fiiiina du! Det har varit så roligt att få rå om er några dagar! Massor med kärlek till dig som jag saknar så ofta när vi inte ses! 
 
    
Hon var också lite allvarlig idag men mest trött tror jag. Tinade snabbt upp i alla fall! 
 

Avslutade med att dricka kaffe hemma hos dem och fika vaniljhjärtan! Passar bra till ett par hjärtefina människor som vi älskar!

Nu har vi promenerat hem och kinderna blossar lite rosaröda... Solen tog på idag trots att det stundtals var mulet. Nu blir det sängen och imorrn börjar vi resan norrut till Sundsvall!
 
Tack för fina dagar i Göteborg! Vi är snart tillbaka igen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0