Familjedag!

Familjeumgänget har fortsatt idag! Maken har spenderat dagen med svärmor på lasarettet och vi övriga har gjort ett besök i Önnesmark för att träffa morfars och farfar och för att visa Abbe den riktigt stora metropolen! Haha!


Började med att åka till farfars som har en så fin gård med två stora hus. Det till vänster är sommarhuset eller "ååt" som det mest kallas. 
 

Och deras hund Zina blev otroligt glad över att någon tog sig tid att busa med henne!
 

Sture håller koll på omvärlden med telefonen och vi plockade ihop lite saker som Sonja skulle ha. Efter kaffe bar det av till nästa föräldrahem och sådana här gånger är det ju väldigt praktiskt att jag och maken kommer från samma by!


Laddade för lunch hos morfars! Oskar ser rätt nöjd ut...


Bland mycket annat fick vi nämligen panerade sikfiléer som var otroligt goda! Där föll marulken från igår ett par steg neråt... Sorry, men mammas hemlagade mat är bara sååååå god! 


Och några obligatoriska uppställningar! Mamma och pappa!


Och med Abbe, Emilia och Oskar! Tur de har gott tålamod med mina fotograferingar... Men jag ville ju vara rättvis och mamma är nyfiken på det mesta så hon fick testa att ta lite bilder:


Som den här! Not bad!

Efter god mat och dessert så åkte vi tillbaka till stan igen eftersom Sonja behövde lite kläder då de hade bestämt att hon skulle vidare till Umeå redan ikväll! De kommer att göra en kranskärlröntgen och kanske en ballongsprängning om det behövs. Det är fortfarande tungt för henne att andas och nu ska allt kollas upp!


Hon var nyduschad när vi kom och såg så pigg ut! Att hon sedan fick krama gullgossen gjorde inte saken sämre! Emilia och Abbe skickade kramar i tanken eftersom de var bortbjudna till en stuga ikväll och inte kunde hänga med.


Och vi hann prata och visa bilder i mobilen och vänta innan det blev klart att taxin inte skulle komma utan att hon istället skulle åka helikopter! Oj! Hon blev lite upprymd vid tanken och vi höll tummarna för att det skulle stanna vid det och att hon inte skulle bli rädd!


Ambulanshelikoptern var nämligen på väg från Piteå och passade på att göra ett stopp i Skellefteå innan den fortsatte söderut.


Landad och klar! Plattan ligger utanför barnavdelningen och jag hoppas att åtminstone något av barnen fick göra ögonen ett kalas!


Oskar var på hugget när det gällde att följa och hjälpa farmor!


Inte lätt att kliva upp när trappsteget är en meter högt... Men med tre starka karlar gick det vägen!


På plats! Och ganska upphetsad över att hon nu är den enda av sina syskon som åkt helikopter! Haha!


Sedan blev det väntan innan de skulle åka igen och som trägen fotograf står man ju ute i alla väder... Regn och regn och regn...


Lite snöpligt kändes det dock när helikoptern lyfte och for iväg - åt andra hållet...

Och nu har vi väntat på att hon skulle ringa och rapportera men ingenting hört... Maken ringde till slut upp och fick prata med en glad mamma! Hur var det då? Jo: "Harna var verkligen en upplevels'! Je ha sitt sjöarn' och lägdern' å koern å fåglarn'! Se vackert! Harna ska je göra om!"
 
Puh! Lät härligt att höra hennes upprymda stämma! Nu ser vi fram emot undersökning och behandling! Och håller givetvis alla tummar som finns att allt går bra och att hon får den hjälp hon behöver!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0