Köttskandal!

Läser tidningen och undrar om folk verkligen har koll på vad de sätter i sig. Färdigmat har ju aldrig varit någon storsäljare i vår familj och efter att ha läst den här artikeln så är den ännu mindre intressant!


Findus har gjort sig skyldiga till fusk och bedrägeri säger Landsbygdsministern då deras lasagne innehållit hästkött. Jodå, det känns ju helt sjukt att de inte redogjort för detta men jag tycker nog att den övriga texten är nog så intressant:

- Den här lasagnen tillverkas av en fransk leverantör - i Luxemburg.
- Leverantören köper kött av en fransk leverantör.
- Det franska köttet kommer från en cypriotisk handlare.
- Den cypriotiska handlaren har fått sina leveranser från Rumänien...

Hästkött eller inte - vill man verkligen äta en produkt vars innehåll färdats runt halva Europa? Det finns många som är rädda för att datumet på den lokala köttfärsen ska ha gått ut men är det samma människor som sätter i sig den här lasagnen? Långa leveranser, oklar hantering, oklart ursprung, oklara tillsatser... Tror att det är betydligt värre! Och näringsinnehållet är förmodligen också konstgjort... Att det innehåller häst känns just nu som ett marginellt problem...

Med andra ord vill jag än en gång rekommendera alla att köpa lokalproducerat! Man vet vad man får och varifrån det kommer. Obetydlig miljöpåverkan med korta leveranser. Dessutom får vi ju som grädde på moset bönder som tar hand om det Västerbottniska landskapet! Win-win med andra ord!
 
Nog om detta. Nu måste jag jobba lite! Hoppas att företagen här omkring även gillar lokalproducerad underhållning - som ju ofta håller högre kvalitet än den vi köper in utifrån! Så det så!

Kommentarer
Postat av: Maria

Håller verkligen med dig Monica, lokalproducerat ska det va, Norrmejeriet och Nyhlén-Hugosson, Svensk kyckling, visst det kostar mer men det spelar ingen roll. Icas grädde konmer från Österrike..hur kul är det? Handla lokal producerat och laga massor med matlådor. Perfekt att hitta :)

Svar: Helt rätt Maria! :)
monicalindgren.blogg.se

2013-02-11 @ 15:24:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0