Träning, fisk & sömn!

Hej alla glada! Här kommer en rapport från dagen som varit riktigt bra! Låååååång sovmorgon och kaffe i sängen som är klockrent när man har lite ledighet. Har tagit det rätt lugnt, bara gjort lite bokningar och småfix till projektet, tvättat en maskin, sträckt lakan och bytt ett par julklappar som blev fel. Ja, jag hann inte så mycket eftersom jag låg i sängen till halv tolv... Haha!


Börjar med en glad bild så att ni ser mig från min bättre sida innan resten av dagens foton kommer... 

Åkte nämligen och tränade i eftermiddag och Anki hade som vanligt förberett ett hårt tabata-pass som känns i hela kroppen. När vi stretchade på slutet fick jag se Felicia gå ner i spagat och bestämde mig att ta lite bilder och låta det få bli en målbild för framtiden. 
 
Ja, den som är väldigt långt fram i tiden.

Väldigt, väldigt långt fram...

Jag har en bit kvar... Haha! 


Och sedan var det dags för split... OMG! Hon är ju mjuk som spagetti! 


Och jag är smidig som ett kassaskåp... Jag borde väl tillägga: "Don't try this at home!" ;)

Herregud vad jag skrattade! Tack Felicia för att jag fick ha med dig på bild! Och tack Anki för ett roligt pass! Imorrn är vi på't igen!
 
Lovade dock som gentjänst att presentera dagens fiskmiddag på bild och det ska jag göra. Idag har vi ätit torskrygg med västerbottensosttäcke enligt ett recept från Brobergs fisk! http://brobergsfisk.se/recept/2013/09/havskatt-med-rakor-och-vasterbottenstacke/ Ja, det ska vara havskatt men torsk funkar fint!

Börja med täcket som ska vara ovanpå fisken. 

125 gram rumsvarmt smör
150 gram formfranska utan kanter (idag blev det lite grövre bröd, därav den mörkare färgen)
75 gram västerbottensost (gärna det dubbla om man gillar WB)


Riv osten, riv eller finhacka brödet. Blanda med smöret till en smet (händerna går bäst). Lägg smeten på bakplåtspapper och täck med plastfolie. Tryck ut smeten (eller kavla) till en tunn platta i samma storlek som ugnsformen du ska ha fisken i. Lägg plattan i kylen i cirka 30 minuter.


Knappt ett kilo torsktygg fick det bli. Tina, torka av och salta filéerna!
 

Vitpeppar från kvarnen!


Strö över Brobergs utmärkta fiskkrydda!


Lägg filéerna bredvid varandra i en ugnsfast form.


Strö över minst 200 g skalade räkor. Jag tog nog det dubbla...
 

Strö över massor med dill! Dillen ska nog vara före räkorna men va fanken...
 

Ta fram plattan från kylen, dra av plasten och vänd den upp och ner på formen och dra av papperet.


Den blev lite stor men man kan trycka ned kanterna. Det bubblar upp och syns inte. Tillaga i mitten av ugnen i 200 graders ugnsvärme i cirka 20-25 minuter tills fisken är klar. Innertemperatur ca 52-55 grader. 


Voilà! Bara att ta för sig!

Servera med vad du vill! Här blev det kokt potatis, sallad och en romsås. Sjukt gott är det!

Ät mer fisk alla! Man blir smal, smart och lycklig! Se bara på mig... Haha! Ja, man blir i alla fall glad - och mätt! Kommer att sova som en stock! Och det ska jag göra med gott samvete efter att ha läst den här artikeln om kvinnors multitaskande och behov av mer sömn! Tack Eva Carlsson för tipset!  http://nyheter24.se/nyheter/759347-darfor-behover-kvinnor-mer-somn-an-man 
 
Nu skulle jag kunna säga godnatt - men jag är hur pigg som helst! Måste vara fisken...