Gooood dag!

Uppe med tuppen och på väg till möte redan 07.45! Vad är det som händer med mig? Haha! Nåja, konferens i helgen och vill man vara med är det bara att stiga upp! Och när det blev lunch så valde jag Matfesten igen! Ett sånt bra arrangemang måste man besöka varje dag! 
 

Andra som också varit där varje dag är gamla kompisarna Maggan och Tomas som jag passade på att dela bord med! De åt norrlandstapas och jag... Jaaa, jag åt en burgare från Food. Igen. De är bara för goda! Och kul var det också att träffas och hinna surra lite mellan tuggorna! 


Efter maten gick vi och handlade Svedjan ost som är sååå magiskt god! Här serverar Pär smakbitar av Svedjan Blå... Mmm...  Ja, jag köpte flera...


Och Johanna var lika glad som vanligt! Hon hade tagit hjälp av systerdottern som paketerade och tog betalt. Det blev en ost med whiskysmak också! Fantastiskt kul att de utvecklat sitt jordbruk och nu även gör ost! De är inte bara oerhört positiva och glada - de är också så duktiga och målmedvetna! Sånt ska premieras - så handla gott folk! 

Efter mera möten och även en tupplur i soffan så var det dags att fixa middag som vi skulle äta i uterummet när maken kom hem från jobbet. Det var länge sedan vi satt där ute (har mest varit jobb nu ett tag) och eftersom det är lite höstigt nu så skulle vi göra upp eld. Men där fick vi problem...
 
Den här lilla fågelungen hade trillat (eller flugit) ner genom skorstenen... Jag gjorde mig beredd med en kasse som jag tänkte fånga den i för att släppa ut den - men den hittade ut själv utan att aska ner hela uterummet. Skönt! 
 

Gjorde en variant på potatissallad med sallad, paprika och sockerärtor i botten toppad med ugnsrostad potatis som jag vänt runt i citronskal, parmesan och olivolja och lade upp varm ovanpå. Faktiskt sjukt gott!


Grillade lite fläskfilé och maken såg väldigt nöjd ut. Åtminstone innan han hunnit smaka... Haha! Men ja, han gillade också anrättningen!


Och nu sitter vi här ute i mörkret och njuter av att elden sprakar!

Ja, jag bloggar ju också! Ha en fin kväll alla! Nu ska vi se "Searching for sugar man"!
 
#1 - - Henny:

Vi besökte Matfesten i Skellefteå idag, tack vare dina tips på bloggen. Väldigt trevligt. Det får nog bli ett återkommande besök framöver.

Svar: Så kul! Ja, det är supertrevligt - och väldigt gott! :)
Monica Lindgren