Igång igen!

Ja, det blev en racerstart på arbetsveckan! Ägnade kvällen igår åt att titta över och bearbeta texten och idag blev det tidig uppstigning för att vara med på "Chefsdagen i Norr" - ett arrangemang kring ledarskap och organisatorisk hälsa som hölls på Statt!
 
Här har en del av minglet kommit igång och det blev en hel del nätverkande bland de över 150 personer som anmält sig. En del hade också montrar uppställda där man kunde få information och knyta kontakter! Ett bra arrangemang där Anders Wistemar har varit motorn och initiativtagaren! Bra jobbat!

Anders Hettinger var uppskattad, kunnig, trevlig och smidig som moderator! Han är bra på det här och kan också med sin erfarenhet knyta an till talarnas olika föredrag.

Den mest intressanta och namnkunnige föredragshållaren var Johan Mathson, konsult och coach, som bara ger fyra föresläsningar varje år och fördelar resten av tiden till ett 30-tal länder där han jobbar som konsult åt olika företag när det gäller:
  • Strategiimplementering
  • Strategi- och affärsutveckling
  • Ledningsgruppsutveckling
  • Faktabaserat Ledarskap
  • Executive Coaching
  • Individuell chefs- och ledarutveckling
  • Föreläsningar mm
Ja, han var otroligt intressant att lyssna på och han gav också råd inför framtiden som han tycker vi ska följa med i, vara förberedda och inte bara stå där en dag och undra vad det var som hände!


Viktigt med ledningsgruppsarbetet så att företagets gemensamma strategi kan börja där och sedan sprida sig vidare i organisationen. Han tycker också att man måste gå från ord till handling mycket snabbare! Målsätt, mät och följ upp! Det långsamma förändringsarbete som t ex Nokia genomförde innebar också att de tappade 66% av marknaden... Kostar mycket att inte jobba aktivt med organisation, värdegrund och förändringar.
 
Det tredje rådet var: Målsätt, mät och belöna det som driver er affär! Det är andra och kompletterande faktorer som styr idag. Kunden kräver mer än vad den gjorde för ca 10 år sedan. Nu räknar man med att få bra priser, rätt leveranstider mm. Det man vill ha, för att också vara kvar som kund, är engagemang och intresse, värderingar, attityder och kundfokus! Mer mjukvara så att man känner sig sedd, omhändertagen och värdefull!

Ja, det var många kloka insikter och flera av de punkter som jag själv tycker är viktiga kom upp som verkliga framgångsfaktorer - intressant och roligt att se att ens värderingar håller! Ja, sedan gjorde jag ju också ett föresläsningsinslag där "Emma" var chef i sitt eget äktenskap och på det viset kunde ha synpunkter på olika ledaregenskaper. Alltid roligt att jobba i konferensmiljöer! Intresserade och engagerade åhörare och trevligt att vara färdigjobbad när det blir kväll!

Drog iväg lite tidigare eftersom jag hade ett uppdrag även ikväll! Ett jobb åt en kund där man inte kan göra en insats utan att visa stort engagemang... Och här lägger jag gärna ner stor energi i arbetet!


Skulle alltså hämta My på förskolan och passa henne en stund ikväll! "Det är alltid så roligt när du kommer och hämtar mig!" säger hon så fort vi har satt oss i bilen. "Jaaaa, det är alltid så roligt att hämta dig finaste My!"
 
Och hon var blöt och sandig ända in på bara skinnet trots att de nog hade bytt kläder flera gånger idag! Men det gjorde ingenting, tyckte hon, eftersom hon i samma veva berättade "att hon hade haft såååååå roligt!!!" Det är väl för härligt!


I vanlig ordning önskade hon sig pannkaka men idag blev det i alla fall inte långt därifrån eftersom vi stekte upp palt som hon fick vara med och skära upp. Hon både gillar att vara i köket och är en duktig medhjälpare!

Sedan hann vi också sitta i soffan och mysa med lite barn-TV! Vi gillar att vara tillsammans och idag var jag också hennes bästa vän! Förra gången jag var där så var det farmor! Ombyte förnöjer!

En bra dag på alla sätt och nu ska jag sätta mig i soffan och se Barcelona möta Bayern München! Äntligen är Messi på planen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0