Vintertid!

Ja, så har man ställt om klockan också! För min del var det en välkommen uppgift eftersom jag nu kan säga att jag bara hade sovmorgon till 12.00... Haha! Herregud vad jag sover! Trötthet, ny tonårstid eller narkolepsi? Ja, nu spelar det ingen roll. Idag fick jag ju sova! Det har varit full rulle och jag var bara så trött!


Stökade på lite här hemma, satte in kött i ugnen och stack iväg för att handla inför dagens middag! Jag hade ju bjudit käraste syster med familj på middag!

Idag blev det rostas som jag hade gjort som jag brukar göra med oxfilé när jag vill spara energi och tid. Linda in köttet i dubbla lager folie, forma till en snygg rulle och vira ihop ändarna på folien. Sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet är 53-55 grader (typ), ta ut det ur folien, kyl ner och låt ligga tills det är dags att äta. Först då kryddar man och ger stekyta! Bra eftersom köttet också hinner "stanna av" innan det ska skäras upp. Till detta hade jag bara gjort kyftpotatis och broccoli som jag kokade och sedan fräste upp i olivolja, chili och vitlök! Det var jättegott och fanns som recept i senaste buffé! En klar favorit!

Det blev också fint på bordet eftersom de hade med sig så vackra blommor! Tack för det! Levande ljus och blommor gör mig alltid så glad!


Jag och Åsa fick också var sin present! Underbara bakformar till två riviga fruntimmer! Jag undrar vad man ska baka i dessa? Något syndigt får det bli!


Och nu lyser månen för fullt ute. Bådar kanske inte så gott inför nattens sömn men som det känns nu så behövs den verkligen inte...
 
Blev lite sugen på att gå på bio men "En oväntad vänskap" (som jag vill se) har ingen sen föreställning idag. I så fall får det bli Bond men jag vet inte. Borde ju börja städa garderober också... Ja, det finns massor med roliga uppgifter att ta tag i här hemma! Först ska jag dock sätta mig i fåtöljen och spela lite wordfeud! Det är ju ändå söndag!
#1 - - Anonym:

Hej!

Du bara måste se en oväntad vänskap....

Svar: Jag såg den i Göteborg! Den bästa film jag sett på mååååånga år! Superfin!
Monica Lindgren