Boden - Skellefteå - Trollhättan!

Ja, det var ett tag sedan! Har haft fullt upp sedan jag bloggade i Boden igår afton! Det blev en kanonkul kväll och publiken var magiskt glad! Kul! De har inte haft några arrangemang i den här lokalen på många år och det är ju roligt att det blev så lyckat - även för arrangörerna!
 
Lite hispig under soundcheck? Nja, det ser nog värre ut än det var! Vi hade ju längtat och det var precis lika kul som vanligt!

Tekniken på plats! Ser rätt koncentrerade ut! Men lägg bort telefonen Anna...

Hög tid att gå ner till de "klassiska" logerna! Ja, det är väl ett fint sätt att säga att de var ganska ålderdomliga... Skulla kunna bli lite hippa med de gamla lamporna men skulle ha behövt lite färg - och städning... Haha!

Där fick vi fint besök av Siri och Frida Pekkari! De är båda döttrar till L-G som var gitarrist i revyn under några år. Så roligt att träffa er igen tjejer! Ganska lätta att känna igen sig trots att det var många år sedan! Yngsta systern Maja träffade jag senare i garderoben där hon hoppade in för kvällen.

Middagspaus på Opalen som för övrigt lagar alldeles utmärkt mat! Peter ser lite fundersam ut men det beror, sa Åsa, att jag täckte hela hans huvud med min lugg... Peter tyckte däremot att det var rätt kul med lugg!

När vi kom tillbaka var publiken på plats och det var bara att göra sig klar för att köra igång. Det blev ju en speciell riggning den här gången eftersom takhöjden var minimal - när man stod på scenen kunde jag faktiskt röra taket... Då förstår ni. Men allt funkade bra trots att vi inte kunde ha full ljusrigg!


Efter publikmingel och rivning - som ändå tog ett tag p g a lite knepigt inlast - så kunde vi känna hur magarna började kurra igen... Ja, vi har kommit in i en ond cirkel... En cheeseburgare på Max fick landa i magen innan vi styrde kosan söderut igen! Snö och halka gjorde att vi tog det lugnt och jag kom mig inte isäng förrän klockan blivit nästan 02.00. Lång, men bra dag!

Idag fick jag därför sovmorgon och låg kvar i sängen tills klockan var 11.30! Skööööönt! Mess från maken lättade upp förmiddagen! Han hade just kommit fram till Uganda efter ett lååångt resdygn utan sömn så han var säkert betydligt tröttare... 30 grader varmt slår dock vår temp med hästlängder! Hoppas allt går bra!

För min del blev det en riktig kulturdag! Jag hade fått tag i biljetter till premiären av konstmusikalen "Anna & Berta" - om konstnärinnorna Anna Nordlander och Berta Hansson!

Ja, man kunde se att det var premiär! Tage hade kavaj! Ja, det hade jag och syrran också! Det var jätteroligt att hon kunde följa med men jag är nog inte så kul att gå med... Jag träffar så många jag känner och har fullt upp med att surra med alla... Men det är roligt att uppleva saker tillsammans!

Fler kavajer! I vimlet sågs Hans Viktorsson (Meds man) och goa regissören Olle Thörnqvist! Jag kallar dem hädanefter för "Friskvårdskompaniet"...

Med tog emot gästerna och glänste idag i vinrött! Snyggt!


Och Anders Wirén hade gjort den fina scenografin! Enkelt och avskalat, lite rått och halvfärdigt men väldigt effektfullt och spelbart! Massor med projicerade bilder på olika ställen och rörelser som gjorde att det inte blev den "diabildsvisning" som man annars ser ganska mycket av.

Och pjäsen då? Jo, en riktigt fin föreställning som faktiskt känns viktig även idag! Kul att lyfta två så begåvade kvinnliga konstnärer som minsann inte hade det så lätt och tyvärr också gick bort för tidigt. Fin musik och rolig dialog mellan två personer som faktisk levde under helt olika tidsepoker. Och fina Pia-Karin Hellsing på piano, cello och sång lyfte det hela ytterligare! En så bra side-kick! Jag gillade föreställningen som verkligen var "kulturtantens revansch"! Men kulturtant är inte något negativt uttryck. Det är egentligen benämningen på alla de kvinnor som går på alla föreställningar, konserter, utställningar och annat som visas runt om i Sverige. Det är inga tråkmånsar utan kvinnor som är intresserade av mer än sig själva! Så det så!
 
Ja, gå och se musikalen! Vacker musik av Gunnar Edander och fin text och regi av Agnetha Elers-Jarleman! Snyggt jobbat! Det enda som var onödigt tyckte vi var uppvisningen av män i ledande ställning i olika storbolag. Så är det ju även idag och fortfarande en brinnande fråga. Men det hade inte behövts i föreställningen. Den står så bra för sig själv. Härligt jobbat av Bodil Granlid och Margareta Niss! Lite premiärnerver men det kommer att gå över. Kul också att träffa gamla teaterchefen Gustav Kling som var på besök! Nu pratade vi om att göra ett gästspel i Jämtland och det vore jättekul - särskilt som Åsa Ekberg kommer att bli konstnärlig ledare där! Braaa!

Jag hade tur idag! Blev hembjuden till familjen Bergvall på middag efterställningen! Det har sina fördelar att vara gräsänka... Folk tar hand om en och det tackar vi för! Imorrn ska jag bjuda igen! Hann också mysa med finaste My i soffan och hon tog direkt fram sina handväskor med paljetter eftersom jag hade ett linne i samma material. Jag tog kort på henne...

...och hon tog kort på mig! Braaa! Bättre än mitt!

Hon dokumenterade också sina handväskor! Ja, det kanske har varit Malins men My tyckte att hon behövde dem bättre! Självklart!

Och middagen var helt suveränt god! Först en bruschetta med rökta räkor och denna förnämligt goda chiliaioli! Måste inhandlas!

Sedan en ugnsbkad lax med chili, citron och stuvad purjolök! Så gott! Glass och varma hallon till dessert gjorde att jag också var proppmätt när jag åkte vidare till nästa tillställning!

Fulsatt och festligt var det på Nordanåteatern ikväll!

Dags för hyllningskonsert till Peter LeMarc! Här har ni bandet! Ett fantastiskt skickligt och svängigt gäng! Mattias Kågström och Mikke Johansson hade jobbat fram projektet och skötte också det mesta av snacket! Kul och opretentiöst! Övriga utmärkta musiker var syskonen Andreas och Linda Granlund, Robert Svensson, lillebror Tobias Kågström, Simon Lundin och Janne Lindberg.

Sångarna varierade däremot och det var nog väldigt bra! Annars hade man förmodligen blivit lite less och tyckt att själva LeMarcen själv skulle ha varit där. Men ombyte förnöjer och Skellefteå vimlar av sååååå fina sångare! Först ut var Magnus Olofsson som oftast frontar i Krutov!

Mika Sundqvist krispiga stämma var ett annat minnesvärt kort i leken!

Och när det gäller låtarna (så hade jag gärna haft ett program med låtlista) så fanns många favoriter med: "Nån som du", "Sång för april" eller "Handens fem fingrar" som här framfördes av Andreas Granlund och Lollo Ahl! Fiiint! Sonen och hans kusiner gjorde den på My's dop och den är verkligen jättefin!

Men innan aktslut kom Peter Fjällström, här i sällskap med Mats Bergqvist i "Lita aldrig på en man" som också sjungits av Svante Thuresson. Herregud så bra! Av alla kvällens sångare så var Peter den som stack ut mest! Han kan fylla ett rum! Alldeles själv! Av publikreaktionerna att döma så var jag inte ensam om att hylla honom - den bäste vi har i den här stan! Hans röst skulle naturligtvis ha fått spridas till resten av världen men ikväll var jag glad att han är kvar i stan! Och det här säger jag inte bara för att jag känner honom. Ni som var där kan intyga fakta!

Andra akten drog igång med lite tuffare tongångar! Här klev Per Normark fram och rev av både sång och gitarrsolo!

Per Strömbro valde Ukulele! Hans dedikation till hustrun när han sjöng "Ett av de sätt jag åtrår dig på" var kvällens mest romantiska ögonblick!

Och så Peter igen! Förvänta dig Mirakel! Ja, det gjorde jag och så blev det!


Avslutningen blev en "we are the world"-uppställning med alla fantastiska sångare (vilken skatt vi har!) i "Little Willie John". Magiskt fint! Stående ovationer och kraftfulla applåder gjorde att de också fick göra ett par extranummer! En bra kväll med gräddan av skellefteås musikkunnande! Det var egentligen värt mer än LeMarc!

Tusen tack alla! Nu ska jag nynna lite låtar när jag lägger mig i sängen igen! En fullmatad dag som jag avslutade med att diska, tömma kattlådan och gå ut med soporna! Man måste ju ha avverkat något nyttigt också! Sov gott alla glada! Och om ni fortfarande undrar var Trollhättan kommer in i bilden så är det ju LeMarcs hemstad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0