Allt!

Ja, jag tänkte först skriva att den här dagen ägnats åt heminredningsbutiker - men det blev så mycket mer! Allt! Vi har promenerat som galningar, tittat, shoppat, ätit, pratat, skrattat och upplevt! En kanondag helt enkelt! Det är så roligt att få umgås med sina barn som vuxna!

Vi började i alla fall med att sova lite väl länge, äta frukost och ge oss iväg i träningskläder för att göra några snabba ärenden som naturligtvis tog lite längre tid än beräknat - men som ändå utfördes relativt bekvämt! Gympadojor är faktiskt kanonbra!
 
Ett första stopp på Svenska Hem där vi kikade runt. Det här bordsunderredet var väl rätt intressant? Påminner om Emilias hängare i hallen.

Kul form på soffbordet med löstagbar bricka!

Smart skrivbordslösning för den som har lite utrymme!
 
Och äppellådor! Ja, maken har gjort några som är betydligt snyggare och jag tror att han får börja sälja nu! Den här kostade nämligen 730:-!!!

Sedan drog vi iväg till favoritaffären: IKEA! Ja, ni ser ju hur förtjusta vi är!

Maken skulle ha varit stolt! Vi började i fyndhörnan! Och på bilden kan man tro att det faktiskt är jag som är rena fyndet! Haha! Kanske det?

Nåja, vi jagade runt ett tag, stannade för en köttbullslunch och hämtade sedan de prylar som Emilia skulle ha. Skoskåp, hylla i badrummet, spegel - allt fanns! Men tyvärr vägde allt mer än vad vi hade trott... Vi tog oss till bussen och tillbaka till stan men man promenerar inte omkring med otympliga prylar särskilt långt... Alltså fick det bli Taxi sista biten!


Emilia hade också börjat frysa... Här tog hon (vind)skydd bakom spegeln... Hon brukar alltid protestera när jag säger Taxi men idag gick det faktiskt bra och vi var nöjda eftersom hon också bor på tredje våningen...
 
Där blev det avlastning och uppfräschning för en eftermiddag och kväll på stan! Emilia bor nära Östra Kyrkogården och det var många som tände ljus idag! Vi har ägnat många tankar åt de som inte längre finns med oss trots att vi inte själva kan tända ljus på de gravar vi vill. Får göra ett besök när jag kommer hem!

En kort sväng på stan resulterade i ett par små påsar men det är tur att man inte vill ha allt man ser... Och de här var ändå på rea! Sköna? Jag vet inte...

Mycket halloweenutstyrslar på stan både idag och ikväll. Helt fel dag och helt fel tradition (tycker jag)...

Till middag hade Emilia bokat bord på en skön restaurang - "Familjen"! Mysigt ställe med mycket folk, bar och restaurang med lite rustik mat.

På plats! Ni ser heltäckningsmattan i bakgrunden som har mönster av gamla trasmattor. Kul! Alla servitörer hade också skägg (utom kvinnorna) och rutiga skjortor modell skogshuggare! Mysig stämning och suverän service!

Jag åt lammrostbiff i en pytt i panna-variant med pocherat ägg, rödbetor, persiljerot och annat gott! Smakade mycket bra och det enda vi saknade ikväll var de övriga i Familjen! Hit måste vi gå fler gånger!

Emilia åt kolja med stuvade skaldjur och en variation på svartrot! Superbt det också!

Till dessert blev det vahlronachokladbakelse med kardemummaglass och plommonkompott... Ja, det var ljuvligt!

Sedan blev det promenad igen - här längst avenyn! Ett par spårvagnsturer senare var vi framme till kvällens sista hållpunkt:


Filmstaden Bergakungen och filmen "En oväntad vänskap"! Vilken fantastisk film! Det är många, många år sedan jag såg en film som verkligen hade allt! Massor med värme, humor, glädje och sköna överraskningsmoment. När den tog slut hade det gått två timmar och jag ville bara att den skulle fortsätta! Så vi gick ut i natten med en så skön känsla i kroppen! Humorn och värmen påminner om den i "Forest Gump" och den här kommer garanterat att bli lika odödlig! Se den!

Nu har Emilia monterat hylla medans jag har bloggat och nu hotar hon med fler montage... Själv är jag nog redo för sängen! Haha! Sov gott världen! Vi har det bäst!
#1 - - Anonym:

Vilken butik har sådan smart skrivbordslösning?

Svar: Tror att vi var inne på Svenska Hem i Göteborg. Det är ju en kedja så det borde finnas på fler ställen! :)
Monica Lindgren

#2 - - Anonym:

Tack för så snabbt svar! :)