Järnvägar vilken present!

Ja, det blev en händelserik dag! En väldigt rolig sådan! Lite jobb på förmiddagen och sedan iväg till Piteå för fortsatt kreativt arbete tillsammans med Åsa. Testade av lite idéer, gjorde en gemensam "Att göra-lista", texter till filmerna och började på en helt ny sketch som vi fick som idé sista dagen i Spanien. Verkligen kul!


Måste börja med att visa denna "Sinnesro-sten" som jag hittade i min resväska där Åsa smugit ner en present! Så fiiiin! Tusen tack min vän!


Själv visade hon upp bilderna på sina söta barn som hon fått i julklapp för något år sedan och nu äntligen ramat in! Superfint! Till mina egna barn säger jag bara: Det här är något jag också önskar mig när jag fyller år! :)


Men Åsa är inte bara förtjust i sina barn. Idag fick jag äran att äntligen få träffa den nya kärleken! Ulf! Nu har vi var sin! Supertrevlig människa som har turen att få vara tillsammans med min bästa vän! Kul att ses! Det blir garanterat fler gånger!


Och när det blev kväll drog vi iväg till nästa happening! Här är vi på restaurang "Järnspisen"! Jag hade nämligen fått en matlagningskväll i en för tidig födelsedagspresent av Åsa! Så kul!


"Järnspisen" har också en lounge och en shop där man kan inhandla lite smått och gott! Vi kollade in sortimentet och kom ut med en påse... Som vanligt!


Mycket norrländska godsaker!


Vi shoppade korvar, oliver, getost och goda tunna snacksbröd som vi ska avnjuta imorrn!


Men det var inte på "Järnspisen" som kursen skulle vara. Här har vi åkt till Öjebyn och deras andra anläggning "Gästgivargatan" - festlokal och julbordsrestaurang.


Fin miljö som skulle ha gjort sig perfekt för ett bröllop! Man kanske skulle gifta om sig? För säkerhets skull med samme man. Man vill ju vara säker!


Kolla in denna trevliga lokal! Men det var ju inte det vi skulle göra. Vi skulle ju laga mat!


Kocken Daniel började med att gå igenom menyn och berätta vad vi skulle laga. Nu gör jag ingen detaljerad beskrivning eftersom klockan närmar sig 01.00 och jag börjar bli ganska trött...


Och här har ni kockarna! Vilken soppa det ska bli med dessa mössor!


Daniel var en god pedagog och Åsa en desto bättre lyssnare! Själv har jag alltid varit typen som kör "learning by doing" så jag har ibland lite bråttom...


Åsa satte igång med förrättens laxtartar som var helt ljuvlig!


Själv fick jag ta hand om desserten! Här ska det bli sorbet på havtorn!


Och smeten till chokladfondanten var makalöst god! Man måste ju få provsmaka...


Men hallå! Hur fanken fick du tag i min smet? Du hade ju förrätten! Man kan inte vända sig om för då är någon där och knycker det godaste...


Daniel lärde oss också hur man tömmer ett granatäpple! Dra ut sprinten, räkna till tre och spring... Haha! Nej, man knackar på det med baksidan på en kniv så släpper kärnorna! Smart!


Och att jag och Åsa är olika har vi vetat länge men ikväll styrktes också detta! Här ser ni mitt bord sedan jag hällt upp fondanten, gjort en yoghurt med vanilj och satt sorbeten i glassmaskinen. Snyggt och prydligt!


Hos Åsa verar det som om en tornado har dragit fram... Och hon hade ingen aaaaaaning om vem som hade varit där... Daniel? Förmodligen...


Men ordningen styr inte slutresultatet och dit kom verkligen min kära kollega! Här lägger hon upp den makalöst goda förrätten med tartar, panacotta och grönsaker. Supergott! Måste göras! Jo, vi fick recepten men inga mått. De får vi räkna ut själva och det ska bli!


Men Åsa, du kan ju inte dekorera med ett smörpaket? Och kom inte och säg att det är Daniel igen...


Vi hade verkligen lyxkurs! Bara tre personer! Jag, Åsa och en tjej från Piteå som heter Sofia och till vardags jobbar som lärare i Hemkunskap. Härligt gäng och glad stämning!


Och här har ni bildbevis på att Åsa serverar och dekorerar mat till Daniel!


Vackert och oerhört gott!


Varmrätten bestod av lammytterfilé, underbar fondantpotatis (som kommer att bli en favorit), svamp, sockerärtor, rödvinsås och en getostcrème! Oj! Man började bli mätt men det är svårt att lämna så god mat...


Ett litet utrymme sparar man ju alltid till desserten. Den blev inte vacker eftersom jag gav mig på en dekoration jag aldrig gjort men jädrigt god! Chokladfondanten smakade underbart tillsammans med havtornsorbeten! Perfekt kombo!

Nu är jag fortfarande mätt och även astrött så jag säger stort Tack för en fantastiskt god kväll och sov gott alla glada! Kan också tipsa om min senaste låtfavorit som spelades i "Karlavagnen" på vägen hem: "Somewhere down the crazy river" med Robbie Robertson! Kanonlåt! Nu godnatt!
#1 - - Maria:

Waoh vilken present. Jag blir impad. Och vilket härligt inlägg Monica, du bjuder verkligen på dig själv. Underbart!!