Dubrovnik - resdag!

Det gick över förväntan att komma sig upp även om 04.30 inte är någon favorittid... Det som var mer imponerande var väl att Oskar steg upp för att skjutsa oss till flyget! Tusen Tack! Där sparade vi (jag) flera minuter (i badrummet)! Haha! Redan klockan 8 hade vi gått genom säkerhetskontrollen på Utrikes och var på väg mot gaten!


Och jag stannade inte för att shoppa något... Möjligen var det Wordfeud eller sms! Resan gick hur som helst som ett hejsan! Det är ju inte så långt till Kroatien och tre timmar rasslar iväg snabbt.


Men magen blir lite konstig när man reser - oregelbundna mattider och stillasittande. Åt lite tapas på planet men det står man sig inte särskilt länge på - samtidigt som man känner sig proppmätt! Men det var ju något vi saknade:


Hej Oskar och Emilia! Vi längtar efter er! :)


Vi tänkte särskilt på er när vi började inflygningen och passerade Split! Första ön utanför är ju Brac där vi bodde andra veckan sist vi var här!


Vi tog en taxi från flygplatsen och resvägen in till stan är sååå vacker! Eller vad säger ni? Påminner lite om den bergiga vägen in mot Almunecar!


Fanken också... Ännu en bilbild! Det här känner jag igen...

Hur som helst är vädret jättefint! Värmen slog emot oss när vi gick ur planet precis som den ska och det har fortsatt hela dagen! Inte så höga temperaturen (23?) men solen värmer mer här än hemma. När vi åkte från Skellefteå var det bara 3 grader...


Här är vi på plats på balkongen med den första koppen kaffe! Vilken magisk uteplats och strålande utsikt!


Helt perfekt! Så ljust idag att man nästan inte kunde hålla upp ögonen... Vi saknar bara ett vardagsrum men har väldigt gott om sovrum... Man kan inte få allt!


Vi bor ju ganska högt upp och ännu högre upp kan man även åka linbana - men jag vet inte... Jag var ju tuff i Sierra Nevada, men linbana... Hmm... Vi får se!


Det här är i alla fall vår "gata" upp till lägenheten! Jodå, även trapporna är gator! Gågator... 45 steg upp till oss och värre skulle det bli!


Här har vi traskat ned för nästa trappa och maken fick det till sammanlagt 366 trappsteg innan vi var nere i gamla stan där vi skulle äta och handla. Jag behöver väl inte säga att man var ganska svettig innan man var uppe igen... Där har vi nog veckans träningspass! Bara idag har vi varit upp och ned ett par gånger!


Och det är väldigt vackert här med muren som omringar den gamla stadsdelen och skyddade stan mot krig och erövringar ända fram till kriget 1991-95 då mycket tydligen blev förstört.

 
Vi tog plats vid vattnet och åt en dyr men god lunchmiddag eftersom vi vid det här laget var vrålhungriga!


Lokalfångad fisk, spenatpotatis, polenta och massor med vitlöksolja! Gött!


Glad och skämtsam servitör gjorde att vi blev både mätta och nöjda! Sedan shoppade vi på oss lite mat och traskade hem för lite siesta. Ikväll har vi gått ännu mera för att kolla in omgivningarna och hitta till:


Stranden! Det finns en remsa här i gamla stan och en större längre bort!


Får nog bli ett bad också! Vattnet här är så klart och grönt!


Vi hann också med en tur i gamla stan, kaffe på uteservering innan det var dags att ta trapporna hem igen! Här bakom nyckelhålet ligger toaletterna! Nu vet ni...


Vi avrundade på en bänk i solen!


Och här har jag nu suttit och bloggat en stund (och eftersvettats... haha!). Det mörknar dock ganska snabbt så en stund senare ser det ut så här:


Hej då från ett ljummet och mörknande Dubrovnik! Vi ses imorrn!

Kommentarer
Postat av: Ola T

Vilken härlig – och lång – dag.

2012-05-31 @ 22:19:33
URL: http://olatheander.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0