Supertrevlig kväll!

Vi har haft en liten svacka när det gäller middagsbjudningar så det var länge sedan vi hade Leif & Åsa hemma hos oss! Nu hade vi desto mer att prata om och det var verkligen kul att träffas igen! Tack för att ni kom! Och själva maten blev också helt OK! Jag tror att jag blivit lite lugnare med åren. Kände absolut inte samma stress som jag brukade ha förr över att allt skulle bli perfekt. Nu blev det så bra som det blev! Och alla var nöjda även om desserten fortfarande inte var någon riktig höjdare - i min smak.


Dukning modell "Black is black"! Mycket ljus och mycket mat fick fylla bristen på krusiduller. Det funkar också bra!


Till förrätt gjorde jag färska vårrullar med en ganska hot dipsås. Ganska fräscht som start om än lite svårätet eftersom vi åt med pinnar. Ja, så länge det nu gick... Haha!

Jag hade blandat ett par olika recept och hamnade någonstans mitt emellan. Rispappersrullar med en fyllning av paprika, glasnudlar, gurka, morötter, selleri, vårlök och sallad. Dipsås med schalottenlök, massor med lime, sambal oelek, fisksås, teriyakisås, sukiyakisås, socker... Ja, det blev en "Kajsa Warg-variant" med lite styrka.

Efter en tur till Asien flyttade vi oss närmare hemtrakterna så till varmrätt hade jag gjort potatisbakelser med smördeg som jag fyllde med potatismos och strimlade morötter och palsternacka som smörfrästs innan. Lite VB och sedan var det bara att slänga in i ugnen. Underbart god reninnerfilé, gräddstuvade kantareller och rödlöksmarmelad hade vi också på tallriken. Inte alls dumt! Får man säga så trots att man själv lagat maten? Ja, jag gör det i alla fall eftersom jag vill passa på att tacka Malin och Martin som köpte det fantastiskt fina köttet åt oss i Arvidsjaur. Det var superbra!

Och vinet då?
Jodå, det passade faktiskt. "Castel Forte Amarone della Valpolicella" var namnet och någon kanel eller sangria kunde ingen återfinna i smaken! Skönt... Men vi skrattade gott åt inköpet som gjordes på Systembolaget i Luleå när vi var där. Vi ville ha ett vin till ren och då tittade expediten lite frågande på oss och sa "Ren... få se... Är det vilt eller?" Haha!


Guldbakelser till dessert med hjortron, mandelmassa, vaniljkesella mm avslutade måltiden. Jag tyckte att de var för lite söta och lite för mastiga men jag var ju inte sämre än att jag åt upp den i alla fall! En dessert kan man alltid trycka i sig... (Men bilden har jag lånat på ICA...)

Kul att ha främmande och en härligt surrig kväll! Fick också en jättefin ljusstake i present! Den här kommer att bli en favorit på middagsbordet!


Skuggljusstake signerad "Ernst... Hörrni... Vet ni... Kirsteiger". Tycker inte om honom riktigt men gillar verkligen ljusstaken!

Och nu undrar ni förstås vad min käre make har gjort hela dagen? Latat sig? Näääääeeeee! Han har städat, skurat badrum, dammsugit och skottat för att jag skulle få vara i köket i lugn och ro! Helt perfekt kombo! Sedan hämtade han också gästerna (vilket är ett bra sätt att se till att de inte kommer för tidigt...) och körde precis lagom fort för att jag skulle hinna lägga ihop förrätten och föna håret! Tack för det! Nu säger vi Godnatt och lägger oss nöjda, glada och mätta!
#1 - - Nina Linder:

Oj, vilken härlig dukning och presentation av en till synes mycket trevlig kväll. God fortsättning önskar jag dig och din man Monica!

#2 - - Jessica:

Oj, så gott det såg ut! Vårrullarna såg ju helt fantastiska ut!