Torsk och rödvin!

Ja, jag måste göra ett inlägg till idag och ni som vill läsa mer om Brobergs Fisk ska även läsa mitt tidigare inlägg idag här nedanför! Nu fortsätter vi med själva maten! Jag fick en idé från deras hemsida om rödvinsås till fisk och detta måste testas!


Ta lite torskrygg, salta och peppra, läg på några kvistar timjan och linda bacon runt. Man kan bryna fiskpaketen först innan de går klart i ugnen men jag brukar alltid fuska och köra fisken i ugnen på låg temp (150 grader) samt ett par minuter under grillelementet. Funkar också och spar på stekoset!


Hade tänkt mig en risotto men hade slut på avorioriset så det blev basmatiris som jag kokade i hönsbuljong och sedan blandade med smörfräst lök och skållade, skalade och hackade tomater. Tomater är väldigt gott till all fisk och lök är ju guld till det mesta! Eller hur sonen? (Han älskar lök - som ju både är gott och för studenter en väldigt billig ingrediens!)


Rödvinsås hade jag i frysen eftersom det är bra att göra stora satser när man ändå kokar! Perfekt att värma till olika rätter!


Voilá! Baconlindad torsk, Basmatiris med lök och tomat samt rödvinsås! Sallad serverade jag också men det är inte lika snyggt att lägga på tallriken! Det här var bara för himla gott så det blev tyvärr inte särskilt mycket rester... Men det är smällar man får ta när man är mätt och glad!

Rödvinsås till fisk fick med andra ord mer än godkänt! En bra idé också för inbitna köttälskare! Nu ska vi fortsätta kvällen med lite glass och TV! Ha det bra!
#1 - - Karin:

Låter supergott och du, när får man se dig i "Sveriges mästerkock"?

#2 - - Monica:

Tack Karin! Ja, det var jättegott men någon mästerkock är jag inte! Jag gör bara vanlig mat som ibland får en liten "twist"! Kan ju vem som helst. Testa fisken! Smakade mycket bra!

#3 - - Ola T:

Monica, det är inte bara vanlig mat. Det låter proffsigt, ser proffsigt ut och smakar säkerligen helt fantastiskt. Du borde leda eller delta i något kockprogram. Håller med Karin.