Spamalot!


Jag var inte helt övertygad om att jag skulle gilla den här föreställningen men ibland chansar man och jag fick tack och lov se mig besegrad! Riktigt bra! Kul! Och framför allt väldigt påkostat!

Mycket Monty Python var det, och det är ju inte konstigt när de har gjort originalet men översättningen och uppsättningen var gjord med stor respekt för deras humor och hade ändå en svensk touch som jag gillade! Adde Malmberg hade både översatt och gjorde flera roller i föreställningen. Han imponerade verkligen! Det var det fler som gjorde! Allt var som sagt väldigt omväxlande och väldigt påkostat! Ni ska få några snabba bilder:


Först lite Finland! Och mycket kostym och dans!


Sedan lite Kung Arthur som med bravur spelades av Henrik Dorsin! Skönt att se att här inte fanns något av Ove Sundberg utan bra skådespeleri och väldigt bra sång av honom och alla övriga komiker! Den här killen i mitten, Robert Rydberg, var också oerhört fyndig!


Shownummer avlöste de mer spelade numren där Kung Arthur först sökte sina riddare och sedan den Heliga Graal. Alla musikalnummer var också lite parodier på typiska musikaler och blev liksom en parodi på sig själva. Låter det galet? Ja, det var det! På ett kul sätt! Ta t ex en sång som började "Det här är en sång som börjar så här..." och sedan fortsatte i att handla om sig själv... Typ! :)


Nina Söderqvist som "Lady of the lake" var en strålande sångerska som gjort titelrollen både i London och Malmö. Efter 400 föreställningar var hon mer än rutinerad och varvade parodier på både Bette Midler och Barara Streisand i de nummer som hon framförde. Det var på det hela taget väldigt lekfullt!


Lite bensprattel även från riddarna!


Och lite naket från baletten! Allt fanns med!


Även riddarna som säger "Ni"! Otroligt roligt! Adde Malmberg gjorde även denna roll samt en väktare med fransk brytning som var hur bra som helst. Sedan ska vi inte prata om hans vakt som får armarna avhuggna... "Kom igen då!" Haha!


Och så har vi då Johan Glans. Han var bara hur bra som helst och hans känsla för timing slår alla! Han bidrog till att parodin blev så vansinnigt bra! Här får han äntligen göra ett musicalnummer. Med Judar!


Och slutet blev också väldigt skrattigt. Graalen hittades bland publiken och på platsen satt en kvinna som blev utnämnd till Årets Bondlurk på scenen. Hon skrattade så vansinnigt mycket att det smittade och en kort paus blev nödvändig. Väldigt roligt och en varm känsla från ensemblen som jag gillade!

Tack och bra jobbat säger jag! Föreställningen vann sig hela tiden och blev bättre och bättre. Jag är riktigt nöjd med kvällen och nu avslutar vi den med att sova gott och se fram emot morgondagen! En mycket bra dag!

Kommentarer
Postat av: "A"

Alltid lika roligt att läsa din blogg.

Skön helg till dej o din kärlek.

2012-02-11 @ 09:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0