Gotland!

Nej, vi har inte rest vidare. Vi har bara varit och ätit på en restaurang som heter så, eller rättare sagt deras lounge som heter "Gute Grill"! Utmärkt ställe med lokala råvaror från det egna länet! Jag gillar stoltheten de har över sin region - precis densamma som jag känner över min!


Vi åt kolgrillat Gotländskt KRAV-lamm som smakade underbart! Till detta kunde man välja lite olika tillbehör och det blev ett par olika sorters potatis, färskost på ramslök, syrlig äppelcoleslaw, såser mm. Riktigt bra! Köttet var framför allt hur smultert som helst!


Full fart var det i köket som låg mitt i restaurangen. Jag gillar när man kan se hur de lagar mat - varmt och mysigt! Bra stämning, effektiv och supertrevlig personal var det också! Ingen lyxrestaurang men ett ställe man trivs på där de serverar genuint god mat - en helt perfekt ikväll!


Till dessert blev det mörk chokladglass med jordnötsflarn, karamelliserade popcorn och brynt smörpulver! Barnsligt gott även om jag tycker att chokladglassen till utseendet påminde om något helt annat... Men det ska vi inte prata om nu!

Sedan promenerade vi hem och det behövde vi nog! Noterat på vägen var:


Att det snöat fläckvis! Alltså bara runt en av bilarna på gatan...

Lärde mig också att när man behandlar fot-ografier så heter programmet:


Podoshop! Haha! Torftiga vitsar har vi gott om...


Hyfsat kuperat är det i den här stadsdelen och här är trappan från Kungsgatan upp till Brunnsgatan där restaurangen ligger. Brant? Nja, men det var skönare att gå hem om man säger så!


Hej då alla! Hade tänkt avsluta med den här bilden men på TV:n avslutas Melodifestivalen och tror ni inte att vi hinner se Ersmarkspojken David Lindgren ta sig direkt till Final!!!


Bra jobbat David och jättestort Grattis!!! Vi känner oss extra stolta eftersom vi faktiskt bekostade hans första resa till uttagningen till Fame Factory för länge sedan bara han skulle ha på sig en revy-t-shirt i Tv-sändningen! Haha! Jodå, han hade "Scen kväll ve Henrys" på sig och vi var mäkta stolta över grabben som inte var så gammal. Han var redan då en duktig dansare och hade just gjort koreografin till vår hit "Tonight's the night ikväll".

Nu önskar jag honom extra mycket lycka till och får kanske se honom i en solokarriär framöver? Han har ju gjort massor med musicaler redan, jobbar just nu med Thomas Ledin och kan nog gå hur långt som helst! Jättekul!

Men nu taggar vi ned och ser fram emot morgondagens aktiviteter: Fotografiska och Sting!
#1 - - Domna:

Vad kul att få se mig själv på din blogg.Visade stolt upp din blogg för min make.

Måste säga att bilderna från Spamalot var helt underbara!! Din make får se upp så att du inte tar hans plats på tidningen!!!

Hoppas att ni blir nöjda med Stingkonserten. Sist vi var på konsert var på Globen för några år sedan med Bob Dylan och det var det sämsta vi sett och hört, hade nog för höga förväntningar.

Ha det gott Monica!