Dagens räddning!

En halvbra dag som slutade alldeles utmärkt! Har varit lite tungjobbat idag och jag har väl inte känt mig i någon kanonform - men det går över. Man kan ju faktiskt inte vara på topp varje dag. Efter jobb och fix här hemma så tog jag faktiskt en tupplur vilket var dagens första räddning. Sedan åkte vi till Luleå för en höjdarkväll!


Började naturligtvis med ett besök hos Oskar! Alltid så roligt att träffas och få göra saker tillsammans! Man kan väl säga att han också var på hugget! :)


Möttes också av en nystädad lägenhet! Snyggt jobbat grabbar!


Jag hade gjort en pizza med fläskfilé och svamp som vi tog med för att hinna äta middag tillsammans med grabbarna! Sedan drog vi iväg till Kulturens Hus för att se Filip och Fredriks nya show!


Ja, jag vattnade också blommorna innan vi åkte... Det är faktiskt bara mammorna som har vattnat dessa "grönsaker" under de fyra (fem) år som de bott i Luleå... Men de lever ändå! Otroligt!


Och vem mötte vi när vi kom fram? Jo, bästa Åsa och hennes bror Lasse! Vi satt faktiskt på samma bänkrad! Nästan längst fram som vanligt! Och kvällen blev hur kul som helst!


Den något spartanska scenografin höjde väl inte förväntningarna... Men det funkade bra!


Vi fick en snabbgenomgång av den svenska staden och utgångspunkt var också Sveriges lamaste stadsslogans. Eller vad säger ni om t ex "Flen - en kommun"... eller "Har du tänkt handla i Ludvika imorgon? Varför inte handla i Ludvika idag"... Riktigt usla exempel!


Målet var att tillsammans skapa en ny slogan för Luleå - något som de gör på varje ort de spelar. Det är otroligt roligt och fyndigt tycker jag och var en av anledningarna till att jag verkligen ville se. Hur gör de för att anpassa föreställningen till de olika orterna?


Och de bjöd verkligen på sig själva. Berättade om sin långa vänskap och alla knäppa saker de gjort tillsammans. Den här bilden togs när de sågs första gången då Filip bjöd med Fredrik på fest i Köping. Något som slutade i fyllecell för Fredrik redan 19.45... Haha!


Och tror ni inte att han kommer in i samma äppelskjorta idag... Inte snygg! Här framförde han dock en klassisk talad blues om den första kvällen. Väldigt bra!


Och berättelsen om fyllecellen och andra pinsamheter kom från kompisen i soffhörnet! De lämnade ut varandra och sig själva på ett väldigt kul sätt! Munhuggning, aktualiteter och lokala anspelningar. Mycket bra! De är ju otroligt smarta och allmänbildade vilket gör att showen rent textmässigt håller hög standard. De är också avslappnade och roliga att höra på samt duktiga på att ta in publiken! Mycket improvisationer men också mycket som nog var lagt från början. Men totalt sett väldigt bra!


Filip Hammar spelade också piano och sjöng en låt om den svenska staden. De gjorde också en bra parodi på Filips pappa och Björn Ranelid - i samma låt. "Det här är livet!"


En imaginär stadsvandring i vilken stad som helst visade på den likriktning som råder. Vad är då unikt i Luleå?


Fältstudier med bilder från en stadsvandring de hade gjort under dagen samt förslag från publiken ledde till en tavla fylld med olika saker som var viktiga för Luleås särart. Isbrytarna, skärgården, Facebook, världsarv och annat kom snabbt upp! Resultatet skulle sedan skäras ned till en enda sak som skulle bli en ny crazy stadsslogan. Och vad blev det?


Ja, Luleå har tydligen 48 rondeller och en röst från publiken gav att de hade 46 fler än Skellefteå... Haha! Ja, vi fick vara med på ett hörn vi också! Men kanske inte alltid i positiva ordalag. Luleå kunde också ha fått en slogan som byggde på "Ingen inavel" - något som vi tydligen har här... Haha! Ja, att ställa städerna mot varandra var ett smart sätt att väcka känslor hos publiken och får med dem på sin sida.


Avslutningen blev rätt kul! Till Elgars "Pomp and Circumstance" fick vi sjunga allsång och vifta med flaggor som pryddes av Filips pappa. Vi har gjort samma sak som avslutning i revyn för en del år sedan då vi delade ut ballonger till alla och jag skulle just säga det till Oskar när det naturligtvis damp ned:


Ballonger från taket! Ja, det var en härlig avslutning med lite lattjo prylar vilket var en bra motsats till den övriga enkelheten i dekoren. Stort jubel, stående ovationer och enormt många skratt under hela kvällen! Jag tyckte verkligen att det var skitbra! Och sedan kom de in för ett planerat extranummer där de sjöng Winnerbäcks "Om du lämnade mig nu" med hänvisning till deras fantastiskt kärleksfulla vänskap! Fint! Så vi var alla supernöjda när vi åkte hem och det var tur eftersom det till en början var ganska tungkört...


Tjock dimma! Inte kul! Men det gav sig när vi närmade oss hemstaden så vi kan väl säga: "Skellefteå - Mindre tjocka än Luleå!" eller?

En superkväll och underbart roligt att vara tillsammans med Oskar! Tack för sällskapet och stor kram till världens bästa son! :) Tack också till Filip och Fredrik för all inspiration! Nu längtar jag bara efter att skriva färdigt och att själva stå på scenen! Premiären kommer vi ju också att ha i Luleå! Det ska bli hur kul som helst! Nu: Godnatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0