Bra torsdag!

Ja, man kan ju verkligen ha det sämre! Efter frukosten slappade vi en stund och sedan tog jag och Åsa ännu en härlig promenad som jag får rapportera om senare. Kvällen är sen så det blir ett snabbt inlägg. Vi har jobbat på under dagen och även passat på att sitta ute i solen. Åsa valde skuggan ett tag och då blir man faktiskt lite frusen. Därför kommer här en bild till er som är som mest avundsjuka på värmen:


Haha! Ja, själv satt jag faktiskt i bikini! Jag väntade väl på pensionärståget...


Lunch blev det på restaurangen här nere och det var lika härligt där idag! Nu blev vi också kallade "Chicas"! Vi hoppas att det är något positivt... Haha! I Piteå kallas dock brösten för "Chickern"...


Åsa testade "Gravelax" och visst var det gravlax! Någon från Sverige måste ha inspirerat den här kocken - eller så kommer den här rätten ursprungligen från Spanien? Namnet passar dock betydligt bättre i Sverige och den smakade också precis som den skulle!


Ikväll så fixade vi till oss för middag på stan och körde även idag en liten omväg eftersom det är enkelriktat överallt här. Hamnade uppe på ett berg där det ligger en borg som jag tror heter "Castillo de San Miguel". Måste vara ölkungens...


Häpnadsväckande utsikt även härifrån!


Eller vad säger ni om TV-antennerna i förgrunden?


Eftersom det var enkelriktat fick vi ta oss igenom ett par ytterst smala gränder för att komma ned igen. Här hade vi en 90 graders kurva där man inte kunde ta hela svängen på en gång utan fick backa om för att komma vidare. Man fick bara köra 20...


Men till slut var vi nere igen och parkerade på ett lite lugnare ställe! Gick en promenad och såg ett par fiskare jobba med näten. Lite liten båt för det här havet kan jag tycka! Vi gick sedan genom en skulpturpark.


Jag tycker att den till höger var en pärla!


Samma sak här faktiskt!


Den här var dock en aning märklig...


Den här ville ingen göra! Sedan traskade vi lite gator för att hitta en trevlig restaurang.


Det här är något helt annat...


Men till slut! Riktigt bra ställe! Skål brudar!


Och här fick man posera själv också! Supertrevlig kväll med härliga, inspirerande samtal! Och god mat!


Det såg ut som ett bra köttställe så vi tog oxfilé och det var helt rätt! Precis lagom stekt! Men eftersom vi ska åka på utflykt imorrn så blev det en tidig kväll och vi började gå tillbaka.


Passerade Doktor Jesus klinik... Vad gör han på dagarna?


Och promenerade på den smala gångvägen. Som visade sig vara själva körbanan!


Den breda vägen är promendstråket!


En sista staty får avsluta dagen! Riktigt fin var den!

Imorrn ska vi upp till Sierra Nevada och gå i bergen samt träffa Ulla igen! Det blir en övernattning eftersom vi avråddes att köra serpentinvägarna både upp och ned samma dag. Jag har ju lite svindel så det ska bli oerhört spännande!!! Eller nervöst... Men vi har inte mycket till uppkoppling så har vi otur ses vi inte förrän på lördag. Wish us luck och ha det så bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0