Dragonkyckling med svamp!

Ja, nu kommer det nya friska recept! Snodde ihop en kycklingrätt som inte var alltför illa! Därför får ni också en typ av recept på denna "creation á la mitt cuisine"! Alltså typ en grej jag har gjort i köket!

1 kg kycklingfilé
1 stor gul lök
1 stor klyfta vitlök
3 hg svamp (typ)
1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
Dagon (massor)
Salt, vitpeppar
Soja
2 dl mellangrädde
Majsenaredning
Persilja

Köpte färdigskivad färsk kycklingfilé eftersom det råkade vara på extrapris. Saltade och pepprade delarna, brynte i omgångar i smör/rapsolja och lade över dem i en gryta.

Sedan stekte jag hackad lök, vitlök och mina förvällda karljohansvampar, saltade, pepprade och lade över även dem. Jodå, i samma gryta! :)

I med lite vitt vin (tog matlagnings), hönsbuljongtärning och dragon. Lät det puttra några minuter, hällde i mellangrädde och lite soja och puttrade vidare. Redde av med lite majsenaredning och kokade pasta till (eftersom riset av någon anledning var slut...)! Klippte över persilja och voilá! Färdigt!


Jodå! Det funkade!

Annars är det bra och jag har tydligen också varit ute och rest - utan att veta om det! Är det fler som fått brev från "Fjellinjen AS"? Jag ska tydligen ha varit vid en vägbom i Oslo 4 januari... Nja... Knappast har jag hunnit dit den enda revylediga dagen den veckan...


26 norska kronor! Och det går bra att betala i svenska pengar! Det är bara att räkna om till dagens kurs! Fantastiskt!

Ja, det kommer säkert att ta sin tid att bestrida detta och frågan är om det är värt det men jag ska då fanken inte betala! Men det blir då inte gjort idag. Nu måste jag rusa iväg på ett möte! Det är tur att jag är mätt och belåten efter kycklingen! :)
#1 - - Maria:

Jag älskar kyckling, i alla former. jag brukar nästan alltid tillaga den i ugn, innan jag gör nåt med den(istället för att bryna den.) smäälter då lite margarin, tillsätter soya och ev kryddor, sen penslar jag fileérna och steker i 200 grader i ca 20-30 min beroende på vad jag ska dem till sen.



Kan du förresten tipsa de som arrangerar kockduellen att det vore roligt om de satte webkamera på er och visade på storbilds tv, nu gav det liksom ingenting..du hördes faktiskt nästan inte alls( hade Åsa mixtrat med din mick?) ett tips till nästa år! Vilken härlig tomt ni har btw..

#2 - - Monica:

Härligt Maria! Tack för kycklingtipset! Och webkamera var ingen dum idé! Tråkigt att jag inte hördes men det måste nog vara första gången... haha! Hur som helst är det ju astråkigt att se ett arrangemang och inte kunna höra vad som sägs! Ska vidarebefordra detta! Och jag gillar också vår tomt även om den inte är så pedantisk, eller kanske just därför... Kram och tack för att du kommenterar! :)



#3 - - Maria:

Det var min tanke med, va? hörs inte Monica, otroligt..Nu stod ju vi vid sidan, men de som satt inne sa detsamma..