Vilken dag!

Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja... Det har varit en händelserik dag med mycket nya upplevelser! En del lite stressande och andra avkopplande! Jag började med att hämta telefonen och det tog ju sin rundliga tid! Det var tur att jag fick god hjälp!


Killarna på Car Com är helt suveräna och Per tog sig verkligen tid med mig! Inte lätt att förstå allt när man byter system! Min gamla telefon har ju varit "a pain in the ass" och var det även idag eftersom det inte gick att synkronisera kontakterna efter många försök. Nu har jag alla mailadresser kvar men inga telefonnummer... Det gjorde mig ohyggligt stressad och detta pysslande tog hela eftermiddagen! Blä!

Jag tror säkert att telefonen kommer att bli jättebra men jag är inte helt såld ännu eftersom jag inte kan allt och det är lite frustrerande... För att inte säga mycket! Som tur var fick vi annat att tänka på eftersom vi efter middagen åkte direkt till Luleå för att plocka upp Oskar och gå på konsert! Det var nog precis vad jag behövde! Vägen dit och hem var väl inte så jätterolig eftersom det har hällregnade hela tiden men vad gjorde det?


Strax före halv åtta var vi på plats i Luleås fantastiska "Kulturens Hus" ännu en gång! Nu i Stora salen som tar ca 1000 personer! Och det blev proppfullt! Oskar skämtade om att det var många i vår ålder som hade kommit. "Mycket dinosaurier..." Vad menade han med det? Haha!


Men gubbarna som äntrade scenen var ju inte heller helt unga... Eldkvarn - nu 40 år som band! Imponerande!


Inlevelsen var det dock inget fel på! Inget slentrianmässigt "avrivande" av låtar! Här ser ni bröderna Carla och Plura Jonsson "in action"!


Till höger om Plura står basisten Tony Thorén och det var dessa tre grabbar som bildade bandet i Norrköping 1971!


Och konserten var bara hur bra som helst! Visst har de blivit äldre och inte stod vi heller och hoppade (som jag har gjort på en konsert i min ungdom) men låtarna och texterna är fantastiskt bra!


I slutet kom också ljudteknikern in och spelade trumpet! Ett skönt gäng och sååå bra musik! Vi var lyckliga när vi gick ut! Tack, tack, tack för allt! Roligt var det också att de inte lämnade scenen när konserten var slut. Det blev stående ovationer och stora applådåskor och Plura tillkännagav att de numera aldrig går av scenen. Det skulle bli för jobbigt att komma in igen... haha! Så därför fick vi tre låtar till och det säger man inte nej till!


En fantastiskt trevlig kväll som ju förgylldes extra av att vi njöt lika mycket alla tre! Så kul att vi gillar samma musik och kan göra så här roliga saker tillsammans! Tack för en superkväll Oskar! :)


I vimlet efteråt träffade vi min gamla kurskompis Anita Klockare och hennes man Tommy (som inte ville vara med på bild...). Kul!


Maken och sonen spanade in bordet med tröjor, skivor, böcker och annat som såldes. Och eftersom vi saknade ett par låtar under konserten (främst "3:ans spårvagn") så köpte vi en samling med fyra skivor. Det blev fullt ös i bilen på vägen hem! Hemma finns de mest på vinyl!


Och hela bandet kom också ut efter konserten för att signera! Vilka lirare! Jag fattar inte att de orkade!


Men man kunde ju se att även de var trötta efter att ha gett allt! :)


Här står också min gamla gymnasiekompis Anette och hennes man Anders i kön för att signera kokböcker! Plura kan ju allt! Hans mellansnack under konserten var också kul där vi bl a fick lite snack om "Så mycket bättre" och en skön beskrivning av Lasse Berghagen!


Efter konserten svängde vi förbi muséet där de nu har en projicerad ljusshow på väggen! Fantastiskt! Många av husen i centrala stan är upplysta på olika sätt och Luleå är förbaskat bra på att synas! Lyset är på överallt och de sticker ut! Det gjorde däremot inte det kolsvarta Morö Backe när vi kom hem... Luleå är verkligen bra på att ta för sig! Men så fick de ju också en enorm etablering i och med Facebooks satsning där (Bra jobbat Anders Granberg!)! Har vi fått något sådant till Skellefteå? Nja... Vi tänder ju inte ens lamporna!


Nu börjar klockan vara mycket och det är dags att krypa ned i sängen! Glad är jag i alla fall att ha kvar det här signerade albumet! Nu blir det mer Eldkvarn framöver!

Godnatt alla vänner och tack för en fin dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0