Röhsska!

Barnen kom även idag över till hotellet för att äta frukost! Trevligt och inte så dyrt när man som boende på det här hotellet bjuder in sina gäster! Och framför allt så jädra bra frukost! Man det bästa idag var nog stunden efteråt! Man skulle egentligen alltid ha tid att sitta och "eftermysa" innan man kastar sig iväg!


Vi tog en sittning ute i sofforna i den mysiga loungen och hängde med lite kaffe och surr! Det här är väl vad söndagmorgnar är till för!


Och lite experiment med spegelglaset i borden måste man ju få göra! :) Den här bilden blev nästan lite galen!


Vi hade också turen att hitta en gitarr som stod uppställd och det här är verkligen mysmorgon! :) Saknar ju gitarrspelandet där hemma sedan Oskar flyttade så jag såg det här som en ren bonus!


Sedan drog vi iväg till Röhsska muséet som är ett Design- och Modemuseum i Göteborg. Riktigt fint och ganska omfattande utställningar! Här ser ni Le Corbusiers köksinredning som restaurerats! En fläkt från en tid som flytt!


1900-talets design fanns representerad och här är det väl lite 70-tal som passerar revy! Men vad står det egentligen på skylten till höger?


"Vi vill ha en hårspray som dofta gott!" Och längre ned: "Vi vill ha Go Gay - den luktar inte hårspray" Haha! Och till höger ett yngre kungapar med första barnet 1977! Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess!


Så över till fotoutställningen av Carl Bengtssons modefotografier!


Fina bilder och snygga komposititoner! En del av dem är ren konst! Men synd att det inte fanns några fototekniska detaljer på beskrivningarna. Mest modeller och magasin som publicerat bilden. Jobbar man med fotografi är det ju intressant även med tekniken. Men snyggt var det!


Lite vila i trapphuset på väg till den japanska avdelningen!


Och den här stolen ville Emilia köpa - med det är ju ett museum...


Oskar hade stämt träff med en kille som läst tillsammans med honom i Luleå. Sebastian kom upp från Varberg och de hängde båda med för att se utställningarna. Nu gör de stan någon helt annanstans. Kan vara skönt att slippa familjen en stund också! :)


Fina masker från Japanska No-spel fanns också utställda! Det japanska är ju ganska rent och enkelt. Vackert!


Sedan delade vi alltså på oss, strosade längs Avenyn och följde Emilia på ännu ett café! Det blev en cappucino och lite kaka! Igen! Nu är vi så trötta att vi valt att vila lite innan kvällens middag! Det känns som en ren söndagslyx! Och lite lyx ska man väl unna sig när man är ledig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0