Vietnamesisk middag!

Just hemkomna från en supergod middag hos Martin och Malin som mannen i huset tillagat på ett alldeles utomordentligt trevligt sätt! Vi fick nämligen "Pho" eller "Phö" som är en risnudelsoppa, tillika en av Vietnams nationalrätter. Om denna rätt har författaren Vu Bang skrivit: "För många människor är pho inte längre en maträtt som andra. De är beroende av den, som man kan vara beroende av cigaretter." Då förstår ni att det var väldigt, väldigt gott! :)


Här är kocken igång med att hälla buljongen över alla soppingredienser. Buljongen ska koka ett par timmar och innehåller allt från grönsaker till kanel och stjärnanis. I skålen fanns bl a böngroddar, risnudlar, lök, koriander, chili och nötkött. Vi åt med pinnar och dippade också i hoisinsås och chilisås... Vilka superfräscha smaker! Så annorlunda och otroligt gott!

   
Lilla fröken var väl inte så intresserad av maten men det kan man inte alltid vara. Soppan var supervacker och brudparet fortfarande lika kära! :)

En jättetrevlig kväll som avslutades med kaffe och chokladmousse! Stort tack för att vi blev bjudna! Vi kommer tillbaka! Och nu känner jag mig också väldigt mycket mindre stressad så det är bra på alla sätt att koppla av en kväll! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0