Flugor och bad!

Ska börja med att ge Rötmånaden skulden för det mesta som hänt under den första delen av dagen! Jag har nämligen skurat för att försöka få bort dessa satans bananflugor som har invaderat vårt hus! I soporna, i frukten, i kattmaten... Blä! Alla sopkärl är nu rena, frukt ska inte köpas förrän i höst, golven skurade och jag vet inte allt... Ja, jag har t o m sprutat Radar under diskbänken! Och helt flugfritt har det varit tills jag skar upp melon och gurka till middagen... Var fanken kommer de ifrån?

Städningen innebar också dammsugning och orsakade också att jag stötte i en klinkerplatta på trappan i tvättstugan så att den sprack mitt på! Och allt detta bara för att det är rötmånad! Kanske en otillåten generalisering men va fanken...

Hur som helst rätade det upp sig i eftermiddag när vi bestämde att vi skulle ta en cykeltur till Boviken för lite bad! Jag vet inte när jag cyklade sist men jag kan säga att det känns... både i baken och benen. Stötte på en "kompis" på vägen:


Huggorm! Som tur var överkörd! "Kompis" skriver jag bara för att den som tur var verkade helt död... Måste vara en helt onödig fridlysning. Dessa vill vi väl ändå inte ha kvar?


Nåja, vi kom fram och maken ser lite tveksam ut. Det var ju ganska "tjockt" på stranden... Eller?


Men man såg spår efter många besökare! :) Vi gick i alla fall ut för att kolla vattentemperaturen. Sköööööööönt! Det avgjorde saken!


Oj, så hääääääärligt!


Jag älskar ju att bada men av någon outgrundlig anledning blir det inte så ofta nu för tiden. Man vill nog att det ska vara rätt varmt. Därför ville jag nästan inte stiga upp när jag väl kommit i!


Men hungern avgjorde så vi sa hej då och cyklade hem för att laga middag. Och det tog en stund... de två sista kilometrarna hem är en ren och skär uppförsbacke! Puh!


Det smakade gott med snabbfixad lax med dill från landet och pepparrotssås! Alla nöjda och glada med dagen! Särskilt när maken också gjort blåbärspaj... :) Ja, det var väl bara en som inte var nöjd...


Hon som inte blev insläppt i uterummet satte sig demonstrativt utanför och hade full koll... Skrållan... Nog måste du få komma in du också!  Det är ju ändå lördag!

Tjolahopp!


Kommentarer
Postat av: Mariana

Hej Monica!Nu är jag inne på min tredje semestervecka och fy vad det går fort..

På tal om bananflugorna så tar du fram en liten skål och tillsätter mest vatten och lite diskmedel, vinäger och sirap. Ifjol hade jag många så tillslut satte jag tre små skålar runt om i köket. På kvällen kan du också sätta i diskproppen och fylla upp med lite vatten och diskmedel ( de gillar att hålla till där ibland).

Jag önskar dig lycka till med utrotningen..kramis

2011-07-31 @ 17:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0