Kolsvart!

Uppe med tuppen och känner att jag fortfarande är irriterad så det är lika bra att skriva av sig lite. Jag kände att jag blev arg redan innan jag gick i säng! Vi bor på Morö Backe men när det blir kväll kan man tro att man befinner sig i en bortglömd håla i inlandet! Det är kolsvart ute! Inte en gatlampa tänd så lång ögat når! Det enda som lyser upp tillvaron är månen och det räcker faktiskt inte!

Hur kul är det att gå eller cykla hem efter en utekväll när man inte ser något? Alla har inte möjlighet att bli hämtade eller råd att åka taxi och jag tänker bara tillbaka på hur orolig jag var som förälder innan mina ungdomar hade blivit hämtade eller kommit sig hem. Nu har de ju flyttat hemifrån och bor som tur är i mer belysta städer... Hur många människor ska vi offra innan lamporna tänds? Har Skellefteå Kommun räknat bort alla som bor här?


Tillräckligt ljust? Nej, jag tror inte det!!!

Överfallen av unga tjejer har ju inte direkt minskat med åren och det här verkar vara ett bra sätt av Skellefteå Kommun att se till att de också ökar - åtminstone i vårt (rätt stora) område! Skämmes!!! Mörkret är en välkänd fiende och jag tycker även att Polisen borde protestera över att gatlyset är släckt!

Jag kommer att skriva till Tekniska Kontoret och jag hoppas att fler gör det! Jag ska också ta bilen och åka runt för att se vilka områden som får tillgång till denna lyx som gatlyset tydligen innebär. Kanske lamporna bara lyser i de områden där de själva bor? Eller är det lika illa över hela stan? Det vore bra om Norran kunde ta upp detta och påpeka riskerna! Kommentera gärna och säg hur det ser ut i ert område.

Och det här handlar inte om mig eller mina egna problem. Jag kan ta bilen om jag ska ut på kvällen. Min oro är framför allt alla ungdomar! Jag kräver att en del av mina skattepengar ska gå till något som vi borde ha rätt till! Nog förstår även jag att det ska sparas men jag ser ofta lampor tända när det är dagsljus ute och det är en lyx vi inte behöver! Och det räcker inte med att tillfälligt tända lamporna 02.00 som jag tror har varit kommunens idé tidigare. Alla går inte hem samma tid och vi har alla rätt att överleva! Lights please!!!


Kommentarer
Postat av: Daniélle

Precis det du skriver har jag oxå funderat över.

Det är ju mycket folk i rörelse på kvällar/nätter nu och det är riktigt kolsvart ute.

Vi bor i Ursviken och det är mörkt här också.

2011-08-14 @ 13:03:53
Postat av: Ola T

Lysande beskrivning av mörkret.

2011-08-14 @ 18:57:15
URL: http://olatheander.wordpress.com
Postat av: Maria

Vi har bäcksvart i Kåge med..15 maj till 15 aug..tror jag det är? men visst vore det bättre att det var från 1 maj till 1 aug? När Skellefteå Kraft tände och släckte lyset, då slapp vi vara rädda för detta i alla fall. Håller med dig, det är värst för de unga som ska färdes efter vägen, sen att inbrottsrisken ökar känns inte heller bra. Jag stöttar dig i detta, kan inte du tipsa Norran?

2011-08-14 @ 20:37:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0