Barca 3 - Arkitektur

Vaknade för tidigt av att regnet smattrade utanför. Ja, jag kan ju ha vaknat av trafiken också men det låter bättre att skriva regnet... Hur som helst blir det en intressant dag eftersom vi nu har Dag 2 i vår buss. Platserna på övre däck är ju mest populära men man kanske får sitta under tak idag. Vi har inte så stora planer men tänker ta oss till Camp Nou för att se arenan. Vi hade ju tänkt gå på fotboll igår men orken tog helt enkelt slut och det var ingen som ville ge sig iväg på en utflykt till. Kanske blir en guidad tur eller nåt' idag.

Hur som helst var det en dag med otroligt många intryck igår! Hela stan är fylld av fantastisk arkitektur och en blandning av både nytt och gammalt.


Forum - ett trekantigt hus nere vid hamnen ritat av de schweiziska arkitekterna Jaques Herzog och Pierre Meuron. Byggdes 2004 för den första "Universal Forum of Cultures" och här finns utställningshallar och samlingssalar. Sedan såg vi en hel del byggnader som vi inte vet vad de var men som såg häftiga ut. Eller vad säger ni om de här?

   
Läckert! Huset längst till höger är också ett av Gaudis verk.


Och hittar man inte finns det också "vägvisare" on top!

     
Trånga gränder blandas med breda esplanader och gamla hus med nya.


Den här avlånga Globenvarianten heter Glòries Torre Agbar och är den tredje högsta byggnaden i Barcelona. Arkitekten heter Jean Nouvel och han tog faktiskt inspiration av tornen i Sagrada Familia. Det här är också den högteknologiska delen av stan och på natten skiftar huset i olika färger. Man får nog ge sig ut på en nattlig runda också!


Det här vackra huset står ju i Gaudiparken och ser mer ut som ett sagoslott!


Och här har vi Rotundan... Nej, La Rotonda byggdes 1918 av Adolf Ruiz som hotell men används nu som sjukhus "Hospital de Sant Gervasi".

Och där var husvisningen slut för idag. Jag antar att jag återkommer till detta eftersom det finns hur mycket som helst att se! Nu får vi se vad som händer. Det regnar fortfarande och jag tror att vi också kommer att ta med oss var sin bok och kanske slinka in på något café för kaffe och läsning. Vi har ju faktiskt gott om tid! Men regn eller ej - först blir det en tur till arenan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0