Barca 2 - Turister

Idag har det verkligen varit en turistdag även om den kanske började lite annorlunda än vad man är van vid. I slutet av mitt packande pratade jag med Emilia som berättade att hon skulle ta med sig träningskläder varför jag också packade för lite motion. Så imorse gick vi ut för att jogga/promenera oss riktigt svettiga! En ovanligt härlig start på dagen!


Vi utgick från deras Triumfbåge där det fanns fina promenadvägar. Sedan blev det hem och dusch för att ge oss ut i vimlet! Idag var det nämligen en katalansk högtid som påminner om Valentines Day. Den heter San Jordi och männen ger kvinnorna rosor och själva får de en bok.


Det vimlade av sådana här stånd där det såldes rosor!


Och det vimlade framför allt av människor!!! Hur tjockt med folk som helst!


Vi började med att ta en "hop on"-buss för att lättare ta oss runt stan. Det blåste en hel del på övre däck men det är ett superbra sätt att ta sig dit man vill. Man hinner ju inte allt på en dag men vi köpte ett 2-dagars och tänker oss en fortsättning imorrn.


Första stoppet blev vid Sagrada Familia. Gaudis sista mästerverk byggs fortfarande enligt hans ritningar och beräknas vara klart först 2026!

    
Nu hade det hunnit bli riktigt varmt! Det var lite växlande molnighet men väldigt skönt! Runt om fanns också diverse utklädda "artister" som tiggde pengar. Vi var dock rätt snåla idag och passade bara på att fotografera...


Tot Barcelona. Kan det betyda Till Barcelona? Då har vi i så fall kommit rätt! :)


Dags att stiga på bussen igen för att ta sig vidare (maken är för rolig!). Vi gick aldrig in i Sagrada idag eftersom kön var hur låååååååååång som helst denna högtidsdag! Alla spanjorer var också på utflykt!


Dagens andra stopp blev Gaudiparken med all hans karakteristiska mosaik. Fantastiskt vackert med sina rundade former!


Vackert inuti den stora entrén längre upp!


Och en fantastisk utsikt! Här ser ni Sagrada Familia på lite håll!


Vackra bänkar runt hela den övre platån! Och snygga damer också! 
Åtminstone en av dem... :)


Det finns gott om musikanter överallt och den här bluesgitarristen fick också sällskap av en spontan dansös från publiken!


Hur gullig som helst!


Vackra valv, barn och pelare. Det var verkligen annorlunda överallt i parken!


Finn ett fel... Jodå, leta till höger! Haha!

Nej, nu har vi ätit och lagt in alla bilder och ämnar ta ett parti Yatzy innan det är dags att ge upp för idag! Man blir trött av alla fantastiska intryck! Men har väldigt trevligt och mår oerhört gott! Det ÄR skönt med semester! Fler bilder från dagen kommer imorrn!

Kommentarer
Postat av: Sussi

Hej.

Jättekul att få hänga med på ett hörn, ser framemot nya äventyr.

Ha det så jättebra :-)

2011-04-23 @ 22:27:05
Postat av: Maria

Tä'nkte detsamma som Sussi, att trots att jag är hemma och sjåar på med helt andra saker, så känns det som jag befinner mig i Barca, det är kul. Ha det bra!

2011-04-24 @ 07:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0