Barca 10 - Hot, hot, hot!

Idag vaknade vi till klar himmel och sol! Därför blev det en snabb frukost för att så snabbt som möjligt komma sig ut till favoritparken! För att ni inte ska tro att jag hittar på så tog jag faktiskt den här bilden på vägen idag:


27 grader! Inte illa!


Lugnt och stilla med lite medhavda böcker och muffins! En kanondag!

   
Gott om fåglar är det och den här var lika pratsjuk som "lillkatta" hemma. Han fick smaka lite på muffinspapperet som var nästan i samma storlek. Tyvärr tog det inte lång tid innan en något större fågel kom och stal hela godsaken!


Många varningar för ficktjuvar även i parken när man ligger och slappnar av i solen. Polisen patrullerade på hästryggen men tog dock ingen notis om muffinsstölden... Stackars pippin!


Efter lunch och ett par timmar i gräset tog vi en promenad ned till stranden. Intressanta byggnationer överallt och t o m trapporna var snygga! Grabbarna också för den delen!


Stranden! Eller Barceloneta som den heter! Det finns verkligen ett otroligt varierat utbud i den här stan. Det finns en plats för alla!


Och min frisyr blev värd en helt egen bild! Först när jag såg bilden blev jag uppmärksam på hårtestarna! Haha!

Hur som helst började vi se en del baksidor med strandlivet. Det började snabbt vimla av försäljare av läsk och vatten samt asiatiska kvinnor som erbjöd massage och inte förstod ett nej... Priserna på restaurangerna här nere är också tre gånger så höga... Vi blev dock sugna på en chokladvåffla som vi hade bestämt oss för att smaka under dagarna här och tog därför en promenad bort till hamnen Port Veil.


På vägen fick vi se ett strandgym! Bara biffiga gossar!

   
Och mer konst! Det finns verkligen mycket att se!


Hamnen är också proppfylld av båtar för den som har marina intressen!


Och våfflorna var gräddiga, "chokladiga" och jättegoda! Hur nyttigt som helst! :)


Efter att ha konstaterat att vi alla fått röda näsor började vi traska hemåt där vi nu har lite siesta. Vi valde att promenera längs gränderna som erbjuder en väldig stillhet jämfört med de större gatornas larm!


Men se upp! Skyltar varnar också: "Look back, there is a pickpocket behind you!" Men där var ju bara maken... Hhmmm!


Och på en innergård satt en av alla dessa gatumusikanter som finns överallt. Miljön och akustiken här var helt perfekt!

Nej, nu blir det en dusch innan vi ska ut igen. Tempot är hektiskt men ändå vilsamt. I like it! Och om ni tycker att jag verkar på gott humör när jag bloggar så beror det också på att jag igår inhandlade en ny mus till datorn! Så jäääääla bra!

Enda smolket i glädjebägaren är dock inbrotten som skett på Morö Backe. Vi ringde hem till grannarna som ser om huset för att kolla att vårt stod kvar och då var det hos dem ett av inbrotten hade varit. Fy fanken för dessa människor som vänder upp och ned på allt i jakten på kontanter!!! Vi ska dock inte låta oss nedslås men vikten av grannsamverkan är stor just nu! Man får väl börja som kvarterspolis när man kommer hem. Ridande kanske? Bara jag inte hade varit så hästrädd...

Kommentarer
Postat av: Maria

Härlig resa, blir sugen att åka ner..A Emma kan vara polis? spela in en cd med hennes röst och tillrättavisningar, då kommer det inga tjuvar. SKata som jag är så vakar jag över vårt hus.

2011-04-27 @ 21:24:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0