Kantarellpastan!

Eftersom jag var lite mindre hungrig idag hann jag även fotografera kantarellpastan som blev dagens middag! Och i brist på timjan blev den toppad med basilika. Funkade också bra!



Jag publicerar receptet i repris för den som är sugen. Det är faktiskt väldigt gott!

Kantarellpasta
ca 250 g linguini (tjockare spagetti)  
ca 200 g förvällda kantareller (jo, det ska vara mycket..)
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
2 pkt bacon
1 förp Crème fraiche Kantarell & Cognac (lite dyrare men jättegod!)
ca 2 msk philadelphiaost (mager går bra)
Salt, vitpeppar, timjan

- Koka pastan
- Finhacka lök, morot och palsternacka. Fräs i smör/rapsolja en stund och tillsatt sedan de lite grovhackade kantarellerna. Låt fräsa en stund (svampen blir bara godare) och krydda med salt, vitpeppar och timjan. Häll upp i en skål och låt vila ett tag. Provsmaka gärna... :)
- Fräs bacon tills det är knaprigt och låt rinna av på hushållspapper på en djup tallrik. Häll sedan över i samma skål som de frästa grönsakerna och rör om. Detta är det smaskiga garnityret!
- Häll av pastan när den är klar. Slå tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraiche och philadelphiaosten + salt och peppar. Låt koka upp och lägg sedan upp på stora djupa tallrikar. En liten snyggt formad hög med pasta i mitten och strö sedan med en sked över garnityren från toppen av pastan så att det trillar ut lite snyggt runt om. Garnera med färsk timjan.

Ha en trevlig kväll!
#1 - - Kusin Åsa:

Oj så gott, MUMS !