Jag TYA-de hela dan'!


Hemma igen efter en heldag i Arvidsjaur. TYA, branschorganisation för åkerierna, hade inbjudit till konferens med skolfolk, politiker, åkare, transportfack, arbetsgivarorganisation, arbetsförmedling och andra som har anknytning till branschen. Däribland jag. Haha!

Vägen dit kantades av renar, en räv, en orrhöna och slutligen en hare som tyvärr hade gått till de mer sälla jaktmarkerna...


Vägrenar?

Jag har suttit med under dagen som handlade om utbildning och hade som mål att få "Tillräckligt många kompetenta förare". Det kommer, precis som inom många andra områden, att råda en brist på anställningsbara människor inom en mycket snar framtid och bara det här året finns ett behov av att anställa 4000 personer!

Jättebra initiativ att samla alla krafter för att de som utbildas ska bli så kompetenta som möjligt. Detta är något som gynnar alla och som verkar kraftfullt mot målet! Jag hade ju förberett mig genom att läsa in mig på verksamheten och satt sedan och skrev under konferensen. När den var klar dök jag upp som "Emma" och sammanfattade, kommenterade och provocerade. Funkade hyfsat även om det är svårt att vara riktigt rolig om alla delar. Arrangörerna var i alla fall nöjda så då får väl jag vara det också!


Tommy Lindmark, rektor för Transportprogrammet på Anderstorp gjorde bra ifrån sig! Skellefteå ligger faktiskt i framkant... Inte bara i hockey!

På vägen hem blev det lite dimmigt men jag tog det lugnt. Bättre att komma fram helskinnad! Lyssande på radion och blev till sist väldigt upprörd! Ett program i P3 handlade om saker man gör som strider mot ens egen moral eller sätt att leva. En ung kille på 21 år ringde in och berättade att han var uppvuxen i en kristen familj som verkligen varit "goda" människor och förebilder när det gäller att se till alla människors lika värde.

I sommar hade föräldrarna, via Facebook, fått reda på att han var homosexuell och därför vänt honom ryggen!!! Han var väldigt ledsen och tyckte att det skulle bli ensamt att fira jul eftersom de inte ville veta av honom!!! Hur kan någon människa eller familj, kristen eller inte, förskjuta sitt eget barn??? Jag blev så urarg! Alla människor har väl rätt att leva sitt liv som de vill?! Aldrig, aldrig att jag skulle reagera på det viset! Skämmes!

Sedan lyssnade jag på nyheterna och hörde att ännu en kvinna hade häktats, misstänkt för barnpornografibrott!!! Skämmes igen! Vad är det för värld vi lever i?

Nya friska tag imorrn! Nu blir det soffan efter en jättegod middag som maken lagat! Måste tagga ned lite. Ha det bra alla!

Kommentarer
Postat av: Emma Lundkvist

Polisväsendet borde ha varit både inbjuden och deltagit. Dom har stora problem med poliser som inte kan köra bil. Det är mer som akut har jag förstått. :). Härligt att det har gått bra och att du är "safe back home". Önskar dig en härlig helg. Kram

2010-11-19 @ 21:40:34
Postat av: Monica

Oj, Emma! Är det någon polis som råkat komma ivägen för dig? Deras framfart är kanske inte heller alltid i min smak... Och, det är skönt att vara hemma igen! Trevlig helg på dig själv! Kram

2010-11-19 @ 22:43:02
URL: http://monicalindgren.blogg.se/
Postat av: Ola T

Jag går också igång på den intolerans som tyvärr dyker upp alltför ofta. Dessvärre är det inte sällan religiösa människor – oavsett trosinriktning – som står för denna intolerans. Trots att budskapet som de säger sig tro på och leva efter är precis det motsatta. Hyckleri kallas de. Tyvärr har jag erfarenhet av att starkt troende människor kan vara de djävligaste och de som sätter flest knivar i ryggen. Det är trist.

2010-11-19 @ 22:56:35
URL: http://olatheander.wordpress.com
Postat av: Monica

Du har rätt Ola! Detta hycklande är faktiskt överdjävligt! Och när det går ut över barnen blir jag vansinnigt arg! De är ju det mest värdefulla vi har! :) I alla lägen!

2010-11-20 @ 00:08:22
URL: http://monicalindgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0