Hissar och dissar schlagern

Ja, då var det avgjort igen! Tyskland hade jobbat hårt för att få fram den ultimata eurovisionschlagerfestivalvinnaren (långt ord..) och det blev ett lyckat drag! Lena tog hem segern och det kändes faktiskt helt OK! 
 
Vägen till avgörandet kantades av diverse artister som jag gillade mer eller mindre. Ja, man dissar ju hellre eftersom det är roligare...;) Här kommer några intryck från kvällen. Är det nån ordning så är det bara tur. Klottrade lite under kvällen.

Alexander Rybak - Jag fullkomligt älskar honom och hans lite galna utstrålning! Skulle faktiskt kunna äta upp honom!!! Och låten från ifjol är fortfarande kanon!
 Galet bra!
Programledarna - Den mörkhyade kvinnan hade en helt underbar beige klänning som var urläckert skuren! Hon var för övrigt helt sublim! Men vem fan hade gjort den röda skapelsen som bars av kvinna nr 2? Tant Märtas avlagda... Bort! Tänkte att det skulle bli bättre när hon bytte till långklänning men nej!
Norge - Tråkig. Tog en kort paus... Josh Groban gör reklam för Axe...
Spanien - Usel Salem al Fakir-kopia som fick sjunga en gång till eftersom han blev störd av en inhoppare från publiken. Skitsnack! Nr 2 var lika uselt och min ettåriga systerdotter dansar bättre än de här clownerna!
  Uselt=Liten bild...
Saknade förresten Salem som var min favorit i den svenska uttagningen! Lite ägd den här snubben skulle ha varit då!
Moldavien - Välkommen till en riktigt billig nattklubb! Blåöga, juckande saxofonist, bad dance... nej tack!
Cypern - Gullig kille i vit kavaj! Fin ballad. Ny hit för dansbandet Scotts?
Boznien Herzegovina - En hårdrocksballad som påminde om någon man hört tidigare men som var helt OK. Skönt att se sångaren i knallröd kavaj istället för skinnjacka!
Belgien - Ballad igen. Sämre. Mammas gosse i för trånga byxor och för tjocka lår... Han hette Tom Dice men vi kallade honom Thick Thighs...
Azerbadjan - Konsekvent blå kostym till vatteninspirerad låt. Anders Bagge m fl stod bakom låten som var riktigt bra men som man faktiskt ledsnade lite på. Lampor i klänningen på den vackra sångerskan kändes nytt och det får vi nog se snart igen!
Serbien - Ja, här visade man verkligen sin särart musikmässigt men den där androgyna, platthåriga, sångaren var inget för mig! Viagracirkus! Och asdålig engelska från den kvinnliga programledaren i röda "Märta-klänningen"!
   Serbien. Bad hair day...
Vitryssland - Tycker fortfarande att ordet Belarus är kul eftersom det också är ett traktormärke... I övrigt hade man smugit in Robert Wells (varför?) i denna Fjäril vingad syns på Haga... men det hjälpte inte. Fint men nej. Här pratade också Malin och Stina så gud förbannat att jag inte heller riktigt hörde låten... Jodå, jag surrade också! :)Sverige hade för övrigt ett finger med i spelet lite här och där, men som sagt var, inte som deltagare. Fortfarande tycker jag synd om Anna men det hade inte slutat så här om vi skickat Salem... men inte fan är jag bitter!
Irland - Shirley Clamp som transa? En kvinna i en manskropp (Sarah Dawn Finer utan bröst) som fått tag i ett stolpskott till designer! Bra låt, snyggt ansikte men så asfuuuuul lila klänning!!!
Grekland - Strandraggarna hade årsmöte! Och vad säger vi när vi fattar beslut? Oppa! Härliga dansare och lite rolig låt men ordet "Oppa" blir bara för mycket för mig...
England - En massa lådor på scenen som på ovansidan pryddes (jo, det var prydnader) av tre tjejer vars klänningar på något sätt blev var sin gardin. Det här är inte girl power! Och vad är det för fel på gardinstänger? Ingen stake alls.
Georgien - Vackert! Vacker röd klänning, vacker ung tjej, vacker sång! Snygga uniformer på dansarna och läckert att allihopa var barfota! Lysande! Eller shine!
Turkiet - Rappande mangakillar... nej! Måste ha haft samma duktiga frisör som Serbien - NOT!
Albanien - Edward Scissorhands möter Pointer Sisters och en kvinnlig krigare! Snygga souliga körer och en trevlig melodi... men trevligt gör ju inte direkt något avtryck.
Island - Sara Dawn MED bröst! Jävlar i havet vilken hydda! Och vilken enorm klänning! Vacker men stoooor! Och håret hängde som en trasa. Hade hon glömt skölja ur oljeinpackningen? Bra låt men många störningsmoment.
 Stor.
Ukraina - In kommer en trasdocka med svart huva. Är det döden? Nej, det var en i allra högsta grad levande ung kvinna. En annorlunda låt och en underbar sångerska med en röst som påminde om Pink. Hon ägde scenen ensam och stack definitivt ut mest under hela kvällen! Fighting spirit! Min favorit!
Frankrike - Allez, allez, allez! Årets sommarplåga med en skitrolig, medryckande och lite afrikansk dans! Glada artister som verkligen smittade av sig! Hey Macarena kan slänga sig i väggen!
 Härligt!
Rumänien - Plexiflyglar. Ken och Modestyinspirerad Barbie. Körsångare med påfågelstjärtar. Sångerskan hade en pipa som inte gick av för hackor men låten... Nope!
Ryssland - Traaaaaagiskt! Niklas Strömstedt-kopia i secondhand-kläder. Allting var grått och traaaagiskt! "Ingen förstår mig"-känsla där sångaren desperat sjöng till en tecknad bild och utemellan fick lite stödord från sin kompis gitarristen, som också förmodligen var psykolog...  
 Tragisk schlager...
Armenien - Långt svart hår. Ja, det var min enda notering faktiskt. Har ett minne av upptryckta bröst i nåt vitt och aprikost men det var förmodligen inte min grej.
Tyskland - Hade ju klonat fram den perfekta schlagern och det blev en tjej som skötte sina kort rätt!! Låten vann sig och det gjorde även Lena som jag från början tyckte såg ut som en kobent emo-skolflicka. Men hon var genuint läcker, ägde scenen och hade verkligen glimten i ögat! En mognare Amy Diamond som pussade på Alexander Rybak ett antal gånger vid prisutdelningen! Love?
Portugal - Söt tjej (igen!) med en vacker röst. Och snygg, modern och lite skrynklig aftonklänning som var helt rätt! Men en disney-julsång... nääää.
Israel - Snygg ballad. Snyggt ljus! Kille i snygg kostym men jäääädrar vilken sned ton som smög sig in! Och tror ni inte att arrangörerna väljer just det partiet till snabbgenomgången! Vilka taskmörtar! Fick förmodligen klagomål eftersom det blev ett nytt parti i andra genomgången men nu var ju skadan redan skedd...
Danmark - Sist men inte minst, ännu ett svenskt bidrag. Men här var det knyckta låttakter så det sjöng om det! "Every breath you take", "Book of love" och andra inslag gjorde att det kändes lite väl second hand. Killen såg ut som en blandning av Sting och Magnus Bäcklund i Fame. Förmodligen ville han hellre likna Sting eftersom hans uniformsjacka också var en riktig kopia. Inget för mig men kanske för Scotts igen?

Och där släcker vi ljuset för årets Eurovision Song Contest! En mycket trevlig kväll med god mat i trevligt sällskap! Tack ska ni ha!