Myrkryp i benen - inte kul!

Nu har jag haft "myrkyp" i benen sedan igår afton. Fy, så himla irriterande! Det är jättebesvärligt eftersom Jag inte har kunnat sova... Det känns som om man har en hel stack som ränner runt i benen. Jag läste lite om detta på nätet och en kvinna hade haft det av och till i 20 år... Låter förhoppningsfullt! Tyvärrr kunde man också läsa att det var åldersbetingat...

Här kommer symptomen:

  • Obehag i ff.a. benen som ger ett starkt behov att röra på dessa.
  • Obehagen börjar eller ökar under vila.
  • Lindring av obehagen under rörelser.
  • Mest besvär kvälls och nattetid.

Ja, hoppas ni slipper även om det inte är något farligt! Låter i alla fall som man inte ska vila för mycket... Tråkigt blogginlägg men va fanken... Kan inte vara rolig jämt...;)

#1 - - Ingrid Carlsson:

Ett glas vin hjälper. Då ökar blodcirkulationen och man blir "tung" i benen. Testa och återkom med redovisning över ev effekt :)

#2 - - Åsa Persson:

vet precis! har flera tips: stretching av hämstringsmuskeln, alltså hela baksidan av benen. Ordentligt och lääänge. minst 2 minuter på varje.

eller ligg med benen upp mot en vägg. också länge.

och undvik socker på kvällen...

det har hjälpt mig!

//Å

#3 - - Monica:

Tack för tipsen!

Kan ha varit en "sockerchock" för min del... Jag stretchade men kanske inte tillräckligt. Ska testa väggen! Och vinet Ingrid har jag tyvärr blivit allergisk mot på äldre dar. Men nu har jag sovit i natt så det känns kanon igen!