Inre kraft!

Dagarna rullar på och jag känner mig ödmjuk, tacksam och faktiskt riktigt tillfreds med livet! Det trodde jag väl knappast att jag skulle säga när det här skolfotot till höger togs för mer än 40 år sedan:
 
42 år mellan bilderna... Jag har åtminstone blivit skarpare! 
 
Största skillnaden är väl, förutom TV-sminkningen... haha!, den inre kraften som jag inte hade på samma sätt när jag var ung. Jo, jag tog nog plats då också men idag är jag tryggare och försvarar mig själv på ett annat sätt.

Blev så inspirerad av Demokratiaktivisten Malin Ackermans inlägg om att äga sitt liv och sin dag. Vi är inte bara maktlösa åskådare som står och ser på medan livet pågår. Vi är skaparna av vår egen verklighet så det gäller att respektera och gilla sig själv. "Ju mer du är i kontakt med din egen kraft, desto mindre tillåter du andra att använda den och utnyttja den." Tack för den Malin!
 
I övrigt har det varit en kanonfin vecka - och inte bara för egen del!
 

Piteås damer tog SM-guld och det var ju för roligt! Vilken säsong de gjort och vilket enormt arbete de har lagt ned för att komma dit. Imponerande!


Snön föll, vinterdäcken åkte på och promenaderna har delvis fått göras i icebugs - dessa makalöst bra skor!


Ja, Solbacken är fin även i kvällsljus och jag njuter av att komma mig ut.


Har även hunnit med tre pass "Stride" på 360. Tycker namnet "Indoor walking" är bättre men det är kort och gott ett konditionspass med crosstrainer som aktiverar hela kroppen.  

Försöker hålla igång allt vad jag kan nu inför nästa veckas operation då jag räknar med att bli stillasittande ett par dagar. Glädjande nog får jag sällskap här hemma då Emilia också opereras (nytt korsband) och kommer hem i tio dagar under sin sjukskrivning. Såååå mysigt! 


I torsdags hade bästa "Gerillan" ett litet samkväm med te, nybakta scones och massor med viktigt och oviktigt prat i soffhörnet. Alltid så roligt att träffas och bara få vaaaaara... Tack för kalasfika Tina och tack till Karin som bidrog med kvällens klokord på hemvägen:
 

Haha! På pricken... 

Vår katt Snurre lever och frodas, springer ut och in, äter som en liten häst och kommer garanterat att bli en stor kille. Men han är ju fortfarande en ganska busig unge och håller oss gärna igång på kvällarna.


Leker kurragömma...


Tuggar plasttandpetare... Undrar var han lärt sig det? Haha! Men nej, han fick inte behålla den då jag blev rädd att han skulle svälja den hel.

Och vilar sig i form... sötnöt!

Igår var det Halloween och vi hade som tur var laddat med godis när det kom några små söta busar på besök:


Bus eller godis? Holly, Molly och Ebba bor längre ned på gatan och hade eskort av sin pappa. Så söta!

Idag är det Allhelgona och det har blivit besök på gravarna även om jag höll på att försova mig... Ja, jag somnade om men vaknade med ett ryck och studsade iväg för att träffa mamma och fina lillebror Roland:


Fina!


Mamma och Malin hade gjort fint på graven redan förra helgen och nu tände vi ljusen och bytte batterier. Mysigt att ses men jag kände mig lite seg och har därför tagit det rätt lugnt i eftermiddag.


Åkte tillbaka ikväll då jag tycker att det är så vackert med alla ljus som brinner. Det är en fin helg att minnas de som gått bort.

Gjorde också ett besök på graven hos Maggan - granne och vän som tyvärr gick bort alldeles för tidigt.

Nu minns man ju alla som gått bort även övriga dagar på året men det är fint med tid till lite kontemplation och då kommer Allhelgonahelgen som en skänk från ovan. Maken åkte till Lövånger, följde sina föräldrar på kyrkogården och tände ljus för sin syster och båda våra farföräldrar. Fint! 
 
Nästa vecka blir det möten och jobb måndag, TV-sändning på tisdagkväll och sedan operation på onsdag. Håller tummarna för att allt ska gå bra! Njut av helgen och ha det fint alla! :)
 
 
 
 
 
#1 - - Maggan:

Såg din bild på Maggans grav först idag. Det känns fortfarande väldigt tråkigt att hon lämnade oss så tidigt. Livet är inte rättvist
❤️



Svar: Jaa, det är orättvist... Kram! <3
Monica Lindgren