Det rullar på!

Dagarna och veckorna rullar på med en rasande fart. Den här perioden på året - när solen skiner och snön fortfarande täcker allt som borde göras utomhus - är bara för magisk! Nu är ju solen rätt obarmhärtig mot mina skitiga fönster - men när på dagen de ser som värst ut så går jag bara... ut! Haha!
 

I tisdags gjorde jag min sista insats som boktipsare i Go'kväll den här våren. Programmet gör uppehåll under sommaren men jag hoppas få vara med och leka även till hösten!


I tisdags fick jag jobba tillsammans med Pia Herrera och Agneta Norrgård!


Med i programmet var också träningsgurun Sofia Åhman och gästen Sanna Tervonen som även hon är nykter alkoholist. Hejja dig! För er som missat programmet kommer länken här: Go'kväll 17 april 2018

Den här gången hade vi bandat programmet vilket var tur då jag själv skulle spela 78:e föreställningen av "Lyckligare nu" på Profilteatern. Svårt att vara på två ställen samtidigt även om båda ligger i Umeå... Det blev i alla fall en kanonkväll med ett trettiotal entusiastiska människor i publiken! Så kul!


Mer publik var det i söndags då Dialektduellen fick avsluta Berättarfestivalen. Fullsatt och överfullt på Nordanå när Robban Tedestedt ledde det här härliga gänget från både norra och södra länsdelen. Jätteroligt!

Ja, jag hoppar lite hit och dit när det gäller dagar men det gör ingenting. Det är ju jag som bestämmer... Haha! Nu återstår ett par dagars jobb och igår träffade jag mina kära kollegor Pär och Jögga för att fortsätta planera ett kommande event.


Vi ses gärna på Society Café och deras "Sticky Toffee Cake" är bara to die for... Urgott! Det är tur att jag promenerar varje dag då jag ibland (läs; ofta...) har svårt att motstå frestelser...

Igår fick jag också besök av Åsa Ivarsdotter och det var så kul att ses och prata ikapp. Länge sedan vi sågs då våra liv tagit lite olika vägar - men roligt att skratta tillsammans igen!

Ikväll är det dags för final nr 2 och efter att ha hört förra (lägg)matchen i radio på väg hem från Umeå så sitter jag nu bänkad ikväll framför TV:n. Håller tummarna!

Men först en del jobb! Ha det fint i solen alla! :)
 

Snille och smak...

Även om man själv tycker att man ibland inte håller måttet eller är självkritisk över sina egna prestationer så går ingenting upp mot gubbarna i Akademien som kan trampa över hur många kvinnolik som helst utan att blinka... Jag tycker att man kan avsätta hela bunten - utom Per Wästberg - och starta om på ny kula. 
 
Snille och smak går med andra ord inte upp mot sunt bondförnuft. Inbillar mig att det senare skulle hindrat många från att göra dumheter från första början. Nåja, nog om detta. Det är helg och bättre att försöka glädjas åt det som är positivt.
 
Livet rullar på och i tisdags var det dags för ännu en go' kväll på SVT!
 

Här är jag flankerad av Pelle, Beppe, Gunnel och författaren Susanne Boll. Ett härligt gäng som gjorde fina insatser!

På tisdag är det dags för vårens sista bokinsats så det är bara att ladda om! Det gör jag ju bäst med mina dagliga promenader. Jodå, det håller i sig och nu har jag sedan länge passerat frågan "Ska jag ta en prommis idag?" och ersatt den med "När ska jag promenera idag då?" Det känns magiskt bra!
 

Igår kom jag tillbaka efter att också försökt springa en del av sträckan. Det gick väl ungefär lika bra som förr - d v s sakta... Haha! Men det kommer att gå bättre och bättre!
 

Solen hjälper till och jag har verkligen laddat med D-vitamin den här våren!


Det tror jag att målvakten i Skellefteå AIK också gjort och igår blev semifinalserien klar mycket tack vare den fantastiska Ortio! Vilken kille! Nu ser vi med spänning fram emot en finalserie mot Växjö.

Idag har jag promenerat runt broarna med finaste Mia Sommar och det blev en härlig runda med mycket prat och en kopp kaffe som avslutning. Skönt och kul att ses!

Imorrn ska jag vara med på Dialektduellen på Nordanå, söndag 15/4 kl 13.00, och jag sitter nu och klurar på vad jag ska prata om. Det är tur att en kvinna i grön klänning hjälper mig att komma igång. Hon säger själv att hon har enormt mycket snille och smak. OCH väldigt mycket sunt bondförnuft... Haha!

 

Sorg och kärlek!

Känner mig lite sjuklig och väldigt sorgsen idag. Världen har blivit så mycket fattigare. Tisdag natt dog vår älskade faster Sonja efter en kort tids sjukdom. På bara ett år har mina kära kusiner Maria och Marlene förlorat båda sina föräldrar och vi övriga ett par alldeles fantastiska och älskvärda människor! 

Sonja har varit en berikande kraft under hela mitt liv och en oerhört kär favoritsläkting som betytt så mycket - för så många. Hon var alltid redo att bidra med ett försonande ord och hade en sällsynt förmåga att se allt från den ljusa sidan. Hon bubblade över av förutsättningslös kärlek och omtanke - redo att dela ut den till alla som behövde. Älskade Sonja vad du fattas!
 
Vi ska minnas dig med värme i hjärtat och verkligen göra vårt bästa för att förvalta din kärlek - och dela med oss av den till alla vi möter. <3


Glad ändå över att vi syskon hann besöka henne, ta farväl och säga hur mycket vi älskade henne! Här satt Malin och höll hennes hand i måndags kväll - och ett dygn senare var hon borta... 

Och på väg hem i natten så lyste himlen av stjärnor och norrsken - redo att hälsa henne välkommen...

Jag har skrivit om Sonja flera gånger i bloggen och alltid blivit så glad när jag tittat tillbaka på inläggen. Vi har gott om fina människor i vår släkt och för den som vill göra återblickar finns ett par inlägg här:
 
The Lindgrens
 
Släktkalas 
 
Från pappas fina diktbok hämtar jag dikten han skrev när den första av hans systrar gick bort. Den passar bra även till dig Sonja:
 

MÅSEN eller TILL MIN SYSTER

Lyft högre upp mot rymder där vingarna bär
Ja, högre och högre ändock
För din längtan att nå till en annan sfär
lämnar Du modigt din flock.

I svävande flykt över sjö, över land

Du styr mot en okänd front
Där som kvällssolens strålar smälta in
i en hägrande ny horisont.

Måhända en dag ska jag följa din färd
och vi ska flyga igen
För att nå en bättre och ljusare värld
där vän aldrig skiljs ifrån vän.

                                                Henry Lindgren

 

Och i min numera rika bildskatt finns hon med på många ställen. Det blir ju gärna så med människor man tycker om.


Här bjöd hon in till släktkalas i Bastuträsk.

Här var hon med och firade mammas 80-årsdag - och hon hann prata med alla!


Här minglar hon med maken när släkten träffades i Munkviken.


Här dök hon och maken Ulf upp i Lycksele för att se min föreställning och äta middag efteråt.


Här stötte jag på dessa kärlekar i Norsjö när jag var på jobb. De hade så mycket glädje av varandra och det kändes verkligen.


Här läser Sonja ur pappas diktbok på hennes man Ulfs begravning februari 2017. Fint farväl


Fina kusin Maria...

 ...och fina kusin Marlene är lika fantastiska som sin mamma och ni vet att vi är många som finns till för er i den här svåra stunden. Skickar all vår kärlek!

Från djupet av mitt hjärta beklagar jag sorgen, tackar Sonja för allt hon bidragit med och avslutar med ännu en av pappas dikter:

AVSKEDET

Som stilla bris, när morgon gryr
Så tänkte jag mig det
Att ta farväl från vardagen
för liv i evighet

 
 
 

Soligt kalas och nya möjligheter!

Någon vinst borta mot Djurgården blev det inte och hade jag tänkt mig för skulle jag ha kollat almanackan för 7 april...

...innan matchen. Alltid rätt!

Idag skriver den "Jag har fler drömmar än verkligheten kan förstöra!" så jag har goda förhoppningar inför kvällens match - och naturligtvis livet i stort. Allt är möjligt! :)

Förutom långa promenader, läsning i solen (Go'kväll både imorrn och nästa tisdag!) och gooood torsk med brynt smör så har jag jobbat lite i helgen och varit på ett soligt och fint kalas för My som blir nio år den här veckan! Vart tog tiden vägen?

Här fyllde hon tre... och det känns som igår!


Och nu blir finaste stortjejen nio! Vi gratulerade med paket och sång och här fixar pappan ljusen på tårtan.


Och alla ljusen blev utblåsta så önskningarna kommer att slå in! 

Lillebror Max ville också ta bilder men hade inte lika tur med uppslutningen:


Ingen My...


Och ingen faster Fanny... 


Men här fick han med både mormor, mamma, farmor och farfar!


Vädret var ju helt underbart så vi avslutade med en stund i solen och till och med mamma, som brukar vara frusen, njöt i värmen!


Sötaste Max hade fullt upp med alla traktorer som nu skulle skotta snö - men lillspjuvern fastnade på bild ändå.

Tusen tack för fantastiskt fika, tårta, kramar och en härlig eftermiddag med alla fina i Huset på Höjden! Idag blir det mindre tårta och mer träning. Men först lite jobb...
 
 
 
 

Go, go, go!

Bänkad framför TV:s och semifinal nr 3. Håller tummarna att det går lika bra för Skellefteå som under de två första mötena! Men det gäller ju att tänka positivt - går det sämre kommer en ny chans på måndag. Jag garderar mig mot allt.

Man kan väl krasst säga att det lag som gör de flesta målen kommer att vinna... Haha! Jag borde kanske börja som sportreporter?


Laddat med långpromenad och lite läsning i solen idag så att jag ska orka heja hela tiden!
 
När det ser ut så här är det enkelt att komma sig ut.

Tur att vädret var sämre igår då jag satt och jobbade hela dagen. Mycket planering nu och en del marknadsföring inför kommande föreställningar. Vi ska ju spela Lyckligare nu i Umeå 17 april och i Kåge 23 april. Blir väldigt roligt!

Borde sitta och jobba lite även idag men vädret var fint och matchen sänds på 4:an... Enkelt val. Nu kör vi! 


 

Lagom...

Igår hade jag en mötesdag i Umeå och det är ju skönt att köra när E4:an blivit bar. Nu rack inte det så väldigt länge... När jag skulle hem igen så såg det ut så här: 


Ja, vad ska man säga? Våren är lite trögstartad...

Man kan ju tycka att det kommit alldeles lagom mycket snö nu. Den gnistrar så fint när solen är framme men det där sura snövädret är inget jag vill ha mer av. Ganska meningslöst att ägna energi åt vädret men jag har väl inte mer att komma med... Haha!

Lagom mycket snö. Ja, omfattningen av det begreppet kan säkert diskuteras. Lagom har för övrigt aldrig varit min "bag"... Kände mig tveksam till att anamma dagens almanacka:

Hellre väldigt glad faktiskt! Det kan säkert störa någon men det struntar jag i. Jag brukar ju ibland få frågan: "Varför är du så glad?" På det brukar jag svara; "Varför inte?"
 
Annars har det varit segt att komma igång med jobbet efter påskledigheten. Jag har flera event som jag måste jobba vidare med och det ser ut att vara jobb som räcker ett tag. Bara att fortsätta imorrn då kvällen ska ägnas åt semifinal nr 2. Jag är väl en medgångssupporter som vaknar först när det är slutspel - men bättre sent än aldrig va?
 
Jimmie gjorde ju en lysande avslutning i förrgår och nu ser vi fram emot vinst även på hemmaplan. Kör hårt grabbar! Ni behöver inte vara ett dugg lagom...
 
 
 
 
 

Vilken Påsk!

Sol, ledighet och alldeles underbara påskdagar! Känner mig nöjd och laddad inför en ny vecka. Särskilt efter kvällens träningspass där Anki körde skiten ur oss... Haha!


Vi fick t o m besök av ett par söta kärringar i helgen - precis som det ska vara.

Igår hade vi också en annorlunda påskmiddag då vi hämtade upp Leif och Åsa med husbilen och körde upp på Vitberget för en picknick!


Kvällsol och fina vänner! Det blev en kalaskväll i gott sällskap. Och maten blev godkänd!
 
Och stan ser fin ut från toppen! 

Sedan åkte vi hem och spelade spel och fortsatte att surra ikapp. En skön avslutning på helgen! Idag har vi mest promenerat och slappat i soffan. Annandagar är en fantastisk tillgång - man får en extra dag och hinner ladda om batterierna. Nu dusch och lite TV!
 
 
 

RSS 2.0