Rökfri kalasdag!

Idag har vi firat maken här hemma! Han fyller ju år till helgen men kommer att undanbe sig och vara bortrest så ni kan glömma uppvaktning. Den egna familjen vill han i alla fall inte ignorera så vi bjöd hem dem på kalas redan idag.


Här kommer lillasyster Berith med en spännande blomma.


Och här sitter våra mammor och väntar på tårtan.


Vackra blommor som inte behöver så mycket vatten - passar min man perfekt. Han fick också presentkort på skidutrustning så snart ser jag väl knappt röken av honom... Haha!


Stora kramar av mamma Sonja!


Och fin bild tillsammans.


Och en fin med pappa Sture. Så roligt att ni alla kom idag!

Och när alla åkt hem och mamma blivit hemskjutsad så tog vi igen oss en stund i soffan tills det plingade på dörren igen och då kommer syrran med familj! De hade hämtat dumplings så det blev en paus från tårtätandet - åtminstone tills vi ätit klart... 


Supersmarrigt! My och Max hade valt mat och blev väldigt nöjda. 


Mer fina blommor och maken hälsar och tackar för besök, presenter och uppvaktning! 

Nu funderar ni kanske på rubriken och det rökfria inslaget i det här blogginlägget och det kommer här. Syrran satt och bläddrade i våra gamla fotoalbum och det ÄR roligt med pappersbilder. Kul att sitta tillsammans och blicka tillbaka! Inser att jag varit väldigt smal en gång i tiden - och förmodligen inte var nöjd då heller... haha! Därför är det skönt att konstatera att jag idag är mycket mer tillfreds med mig själv - och dessutom helt rökfri.


2000 var det dock många som rökte på den här trippen till Mallis! Vi var rätt snygga men allt var inte bättre förr - eller vad säger ni Carina och Marika? Senare på hösten skulle jag i alla fall inte vara bara solbränd utan också utbränd samt få en KOL-diagnos... Det är tur att man inte vet allt i förväg.

Nu ska jag inte bli sentimental. Alla årstider i livet är fantastiska och det är ju dessa skeden tillsammans som blir själva livet! Jag vill i alla fall inte vara utan något - det är upplevelserna som gjort mig till den jag är idag! Nu väntar en fullspäckad vecka och nästa helg är det show i Umeå igen.

Ser fram emot att få spela med mina coola, och givetvis rökfria, kollegor Tobias och Lina igen!

Tack för i helgen alla fina! Nu ska jag se sista avsnittet av Bron och sova gott. Synes!
 

Bedrifter!

Först vill jag säga Grattis än en gång till alla dessa fantastiska KVINNOR som tar medaljer i årets OS! Nu kan vi räkna in ännu ett guld av Frida Hansdotter och ett stafettsilver av en lysande kvartett på skidor. Ni fullkomligt äger! Och ser man på hur sponsringen ser ut för dam- och herridrottare så blir man ju ännu mer ilsken över att det verkligen inte råder någon jämlikhet. Hur som helst är det coolt att tjejerna är bäst när det gäller! 

Men det finns också män som får mig att bli imponerad. På gårdagens Rotary fick vi ett lysande föredrag av Lövångersbon Jörgen Sehlin som driver RTAS AB - Rätten till Arbete och Sysselsättning där han anställer människor som blivit nollade i SGI-systemet, alltså inte har rätt till någon form av ersättning. Läste en artikel på nätet att antalet fördubblats sedan 2010 och att det för ett par år sedan var verkligheten för ca 80 000 personer i Sverige.


Jörgen driver ett s k svb-aktiebolag som har särskild vinstutdelningsbegränsning. Verksamheten drivs då i ett annat syfte än att ge aktieägarna vinst och de särskilda reglerna syftar till att säkerställa att vinsten huvudsakligen stannar kvar i bolaget för nya investeringar.

Han satsar också på att ta hem jobb till Sverige och regionen. De tar sig an uppdrag som ingen vill göra, jobbar nära kunden och räknar hem projekt som tidigare utförts i Kina eller Estland. Dessutom utbildar de människor och höjer deras självkänsla. RTAS slogan är "En plats för alla" och Jörgen fick stora applåder både för sitt föredrag, sitt engagemang och sin idealism. Imponerande!

Upplyft av fredagens lunchmöte åkte jag till Umeå för en föreställningshelg tillsammans med Profilteatern. Nu har vi flyttat in på Elite Hotel Mimer och trivs som fisken!


Alla föreställningar i Umeå är utsålda och igår hade vi en magisk kväll med en peppad publik som verkligen var med på noterna. De engagerade sig och gjorde allt för att lösa vår mordgåta. Hotellet har också suverän service och jättegod mat. Det här är den perfekta utekvällen - trerättersmiddag och interaktiv teater där alla trivs. 

Jag är redan på plats inför kvällens föreställning, sminkad och klar innan de andra dykt upp men jag gillar att vara i tid och dessutom har jag lite jobb att göra undan innan det är dags. 

Mådde lite tjyvens i natt men idag har det blivit en skön promenad och frisk luft löser det mesta. Nu kör vi!

Stjärnor och kakor...

Jag blir så imponerad av våra fantastiska skidåkare i OS. Vilka prestationer! Idag tog tog Charlotte Kalla silver på 10 km fristil och Hanna Öberg ett högst oväntat guld i skidskytte. Dessutom gjorde Sebastian Samuelsson en bra tävling och var nära ännu en medalj. Otroliga!
 
Hanna Öberg - vilka nerver hon har! Inte en bom på skyttet och hur cool som helst trots att hon bara är 22 år. Men så är hon ju också från Norrbotten...

Det är bara att gratulera och erkänna att dagens i-landsproblem är att parera mellan TV och jobb för att hinna se det som är mest spännande... Haha! 
 

Dessutom har ju solen lyst och det gjorde det lätt att avverka mina fyra kilometer.


Maken har skottat en del av taket och jag som har lite svindel tycker att det verkar praktiskt att kunna stå på marken.


Han har ju alltid haft en räv bakom örat - och det verkar funka bra!

Idag har jag jobbat och haft två bra möten - men gårdagens på Society Café tog ändå priset. Och det var inte bara för att jag fick träffa Pär och Jögga utan även för en underbar Sticky Toffee Cake med kolasås och glass... 
 
Wow! Man ska väl rensa datorn på cookies - men jag bara lägger upp nya... Haha!
 
Sedan nyår har det blivit mycket promenader och lite mindre socker - men det händer som synes fortfarande att det slinker ner en och annan godsak. Jag är ju med andra ord preciiiiis som vanligt.

Nu ska jag lägga mig och läsa in mig på "Räkna med mord" igen inför helgens föreställningar i Umeå! Det är väldigt roligt att spela och nu ser det också ut som om alla vårens föreställningar är utsålda. Det kommer säkert fler på turné senare i vår och i höst och jag ska försöka hålla er uppdaterade.

Ha det bäst alla fina så hörs vi!

Alla hjärtans dag!

Önskar er alla en fin fortsättning på denna kärleksfulla dag! Nu behöver man ju inte spara årets kärleksbetygelser till den här dagen - men den kan väl vara en lite fin påminnelse om att uppmärksamma människorna man älskar. Jag hade turen att få en kalasfrukost på sängen och det var fint!


Vi brukar skicka paket till barnen men i år har jag gett bort Unicefs "Alla hjärtans dag-paket" som ger en familj möjlighet att skydda sina barn från kyla och farliga sjukdomar. Då sprider vi kärlek till fler behövande.

Paketet innehåller filtar, sagoböcker (joo, barn behöver vara barn), 600 vattenreningstabletter, 64 vätskeersättning, 12 poliovaccin, 8 mässlingsvaccin, 12 stelkrampsvaccin. Läs mer här: Unicef


I övrigt har jag jobbat, planerat, promenerat och tränat. Tack Anki för ett hårt pass ikväll!


Passade på att gå ut medan solen sken och vi har bor ju verkligen i ett vinterlandskap.
 
Solen är inte särskilt trogen den här tiden på året så man får passa på:
 
Molnen kommer snabbt... 

Imorrn blir det mer jobb. Hoppas på fint väder och positiva möten! Tjingeling! 

Semlor och guld!

Bra dag var det redan igår då jag avslutade en pappersdag med ett skönt pass på 75 svettiga minuter i Ankis Kasamgarage. Träningvärken är mindre jobbig den här veckan och jag tackar mina promenader och all skottning för det. Idag har det ju snöat mest hela dagen så med promenaden har det blivit nästan åtta kilometer. Heja mig som håller i! Haha!
 

Och all motion behövs när det också var fettisdag... Sprintfinal och semla blev en annorlunda lunch.


Och som hon körde finalen, Stina Nilsson! Överlägsen seger och det är bara att gratulera till guldet! Gårdagens silver till Sebastian Samuelsson i skidskytte var också otroligt imponerande. Det är roligt att följa skidor på TV och tur är det väl att jag har en bärbar dator... Haha!


Men idag har jag också unnat mig att vara utomhus. Det är för härligt även om man ser ut som en snögubbe... Kroppen funkar och jag är glad. Det räcker långt!

Nu har vi ätit en annorlunda fläskgryta och kanske måste vi dela en semla även ikväll... Ska man spara eller äta upp så att man slipper frestas ännu en dag? Svåra frågor... Haha!
 
 
 
 

Tung helg?

Det blev en riktig slapparhelg - men jag vet inte om jag helt gillar det... Haha! Joo, det är skönt att vara ledig men jag mår nog bäst när jag åstadkommit något lite i alla fall. Men räknar jag in promenaderna så känner jag mig nöjd. Det blev fyra kilometer med maken idag och han är en bra "dragare". Bara att hänga på i det raska tempot...


Testade också en ny råvara igår; Torsktunga! Ja, det är väl inte tungan men väl underkäkens kött på skrejtorsken. 

Jag köpte ett par kilo när jag beställde fisk senast och det var en intressant styckningsdetalj. Kul att man tar tillvara på så mycket av fisken och roligt att testa något nytt. Det var dock en hel del hinnor att putsa bort och då återstår två smala bitar som jag saltade på en stund och sedan panerade och smörstekte.

God smak men lite märklig konsistens. Snabbfräste grönsaker med lantbuljong och crème fraiche och det fick fungera som sås och tillbehör. Helt OK men personligen tycker jag nog att torskryggen är en större delikatess. Nästa gång tror jag att jag gör en en asiatisk rätt av dem. Kanske en förrätt? Ja, jag får återkomma.


Trevligt sällskap på promenaden idag när vi mötte tre tjejer som var ute och red. Och sedan har det varit en rolig OS-dag. Om man inte gör så mycket själv kan man ju se andra röra på sig... 


Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Charlotte Kallas guld igår var en höjdare och dagens Skiathlon med trippelnorskt en prestation utöver det vanliga. Att gå ut sist efter ett fall och sedan vinna tillhör väl ovanligheterna - men det fixade Simen Hegstad Krüger. Sändningstiderna från Sydkorea är kanske inte helt i min smak men vill man ha sovmorgon får man se sammandrag - och dagens skidskytte.
 
Nu blir det lite småjobb och sedan lagar vi fisk även idag. Men det blir inga tunga grejor... Ha en fin kväll!
 
 
 
 
 

Hoppfullt!

En fin kväll igår! Vi hade blivit inbjudna att spela i Sörböle kyrka och det är första gången som "Lyckligare nu" hittar den här typen av spelplats. Det fungerade alldeles utmärkt och det var också jätteroligt att träffa prästen Åke Hägglund som är en gammal revykollega. 
 
Här är jag och min bästa kollega, spjuvern Mattias Kågström, laddade innan föreställning!
 

Vi spelade i kyrksalen och det blev så fullsatt att de fick ställa ut extrastolar. Så kul!

Och det var väldigt fin publik. Roligt att träffa många gamla bekanta och fint att mamma också äntligen fick se föreställningen. Jag var mest orolig för henne och hon var helt klart tagen efteråt... Men jag har hälsat på henne idag och då kändes det bättre. Jag berättar ju om saker jag verkligen inte är stolt över och det var en ganska tuff resa innan jag slutligen blev nykter. Nu tipsade jag mamma om att inte grubbla mer på det som varit utan fokusera på livet här och nu som ju är toppen!

Tack till alla er som kom med lovord, frågor och synpunkter! Det är viktigt för mig att visa att det går att komma tillbaka och sprida lite hopp. Nästa föreställning blir i Umeå 17 april (nytt datum) på Profilteatern! Biljetter bokar ni här: Biljettcentrum


Idag har jag inte gjort många knop - men unnade mig en promenad i solen innan jag åkte till mamma. Jag fortsätter mina dagliga rundor och det är ju bara för härligt att ha kommit igång! 

Nu ska jag laga torsktungor till middag. Blir spännande!
 
 
 

Glupahungern...

Vilken dag! Ibland kan humöret av någon outgrundlig anledning gå från moll till dur eller tvärtom utan att man egentligen vet vad det är som påverkat en. Andra dagar, som den här, vet man att en påfyllning som den jag fått ikväll verkligen gjort avtryck. Känner mig uppfylld och smått lycklig efter att ha sett Ellenor Lindgren i "Glupahungern" på Västerbottensteatern. 

Pressbild Västerbottensteatern. Foto: Patrick Degerman
 
Det är en fantastisk föreställning och berättarteater med en utsökt twist! Grunden till all teater är ju viljan att berätta en historia och många berättarföreställningar är just precis detta. "Glupahungern" är en sagolik berättelse från de norrländska skogarna och en dramatisering av Bodenförfattaren Andrea Lundgrens bok. Den skulle absolut ha kunnat stå för sig själv men här lyfter den till nya höjder då den kryddats med effekter, ljus och ljud. Resultatet blir suggestivt, spännande och oerhört mäktigt!

Ellenor är en otrolig berättare och en väldigt ambitiös konstnär som ständigt utforskar teaterns möjligheter. Hon gör det inte enkelt för sig här men lyckas både "leka saga" med oss, berätta historien och samtidigt producera ljudeffekter och magi. Jag gillar att hon tar emot publiken - det blir en form av överenskommelse om en gemensam upplevelse. Sedan stiger hon upp på scenen, börjar berätta och håller publiken i ett stadigt grepp i hela två timmar! Imponerande!


Allt är utsökt. Från den specialtillverkade mattan till den underbart broderade västen till... Ja, listan kan göras lång och Lillemor Skoghedens regi är klockren. Det här har ni gjort förbaskat bra!


Stort Tack för en underbar torsdagkväll Ellenor! Den här föreställningen kommer jag att bära med mig länge. Så många tankar och känslor på en och samma kväll. Magiskt!

---

Nu känns det lite trivialt att berätta om min träning och dagens promenad - som var nödvändig för att råda bot på träningsvärken från hell - men det är ju variationen som gör livet så spännande.


Det är i alla fall en sådan lyx att kunna gå ut medan solen skiner - och här kanske jag passerade ett "Björnträd"? Se föreställningen så fattar ni.


Härligt rep i eftermiddag med bästa Kågis gör mig alltid glad och det ska bli roligt att köra "Lyckligare nu" i Sörböle kyrka imorrn kväll 18.00. Kom vetja!


Och på tal om mångfald så är det ju coolt att se att en del vågar sticka ut från mängden... 

Nu har jag ätit en macka och i och med detta mättat både kropp och själ ikväll. Sov gott alla!

Du är du och du duger!

Glad och tacksam över all respons som jag får för min medverkan i Go'kväll! Roligt att så många ser programmet och tack för feedback på allt från böckerna till håret och blusen! Den som vill se gårdagens sändning igen och kolla in våra boktips kan göra det här:
 
All personal på SVT är så fin, Ingalill Mosander så kunnig och studiomannen Johan också en glad filur! 

Jag hoppas att jag också berömmer andra som gör saker. Åtminstone försöker jag tänka på att alltid ha ett positivt ord till övers för människor som jag tycker om. Jag har funderat lite på det där rent generellt. Det finns ju många som aldrig berömmer tillbaka även om du ger dem miljoner positiva hejarop. Det kan göra att man själv tänker att man inte gör ett bra jobb eller duger tillräckligt bra - men att inte ge beröm säger mer om de som inte delar ut det än om den person som inte får berömmet. 
 
Det kan vara så att man inte står ut med att det går bra för någon eller att man rent av är avundsjuk på andras framgångar. För visst händer det att man ser en lyckad person och tänker "fasen också så bra det har gått för han/hon och varför får inte jag samma uppmärksamhet"? Då gäller det att i ännu högre grad tänka att man är större än så och att ens egen duglighet inte är beroende av andras framgångar.

Ja, det blev lite surrigt det här men vad jag menar är att man i de sociala mediernas kölvatten inte behöver räkna "likes" för att veta att man är en duglig person. Jag säger som en kompis lärare sa på mellanstadiet: "Du är du och du duger" - oavsett mängden beröm. Ha en fin dag alla dugliga! :)
 
 
 
 
 
 

Go'kväll igen!

Har just tittat på kvällens program där jag och Ingalill fick boktipsa tillsammans och det är sååååå roligt! Jag pratar ju sju stugor fulla men det verkar faktiskt vara ok att göra det... Haha!

Tack för ännu ett bra samarbete fina Ingalill!
 

Och vips fick vi sällskap av studiomannen Johan, träningsexperten Sofia och programledaren Beppe som också ville vara med på bild! Jo, vi hinner busa lite också...

Och ta selfiesar! Här fick jag vara med på Beppes... Haha!
 
Jag är fortfarande så glad och tacksam över att ha fått det här roliga uppdraget och nu gäller det att läsa ännu mer innan det är dags för nästa sändning som är tisdag 27 februari!

Men den här dagen har ju varit alldeles fantastiskt kall och vacker så en promenad ville jag hinna med på förmiddagen - och jag klädde mig väl och njöt av solen!
 

Det är verkligen gott om snö...


Och frosten på träden är så fin!


Magiskt!


Naturliga konstverk!

Och maken fångade ett fantastiskt fenomen när han var ute:
 
En halo! Önskar att jag också hade fått se detta. Otroligt coolt!
 
Och eftersom man är vetgirig var jag tvungen att kolla vad det egentligen är:

"Halo kallas de optiska fenomen i form av färgade eller ofärgade ringar, bågar, pelare eller ljusa fläckar runt solen och ibland månen. Dessa fenomen uppstår genom ljusets brytning och reflektion i iskristaller, som svävar i atmosfären. Ordet härstammar från grekiskan och betyder cirkel."
 
Då är cirkeln också sluten för den här dagen. Synes!
Frostigt men vackert!

Ledig dag! Då ska man väl göra undan en massa jobb? Näääeee... Jag ämnar ägna hela dagen åt att må gott! Det var nog mer än -20 i morse och då valde jag helt enkelt att dricka ett par koppar kaffe och sedan somna om. Skönt!

Men promenaddjävulen i mig drog sedan igång så jag klädde mig väl och gick några raska kilometer. Jag hade ju gott sällskap:
 

Solen! Allt blir liksom lite lättare då.

Känner mig ändå nöjd med mig själv och har fått både ljus och frisk luft. Det behövs. Ska nog kravla mig iväg till träning också i Kasamgaraget ikväll då Anki är tillbaka. Imorrn får vi väl se om jag kan röra mig över huvud taget... Haha!

Nu sitter jag och försöker strukturera upp vilka åtaganden jag har under året så att jag tar på mig lagom mycket. Det är alltid en knepig avvägning då man också måste få in pengar. Tänk så enkelt allt vore annars? Sol och en rejäl inkomst skulle rädda mig lång tid framöver... Haha! Men jag klagar absolut inte. Jag har ett bra liv och imorrn är det dags för SVT och Go'kväll igen! Det blir jag och Ingalill Mosander som tipsar om böcker och jag känner mig sååå inspirerad. 
 
Sköt om er i kylan!
 
 
 
 

On tour!

Hemma igen efter finfina turnédagar med Profilteatern i Lycksele och Boliden! Riktigt roligt att börja om med vår mordgåta igen och supertrevliga möten med fin publik på båda orterna. 
 

Oändligt vackert vinterväder även om jag inte är så förtjust i att färdas efter vintervägar inåt landet. 


Halkigt som tusan men fint!


Körde sakta då vägarna också var spåriga - och kände mig tacksam när jag äntligen närmade mig Lycksele.


Bästa gänget kom från Umeå och här är vi samlade på hotellet! 


Första föreställningen spelade vi i den stora kåtan på Ansia och här laddar Janne med att förbereda sig. Han har en viktig roll och är en klippa! 


Lina är en hjältinna både på scenen och privat!


Och Tobias en superhjälte på många sätt!


Det blev en fin kväll med bra publik och så rutinerade medspelare - och efter frukost och sovmorgon hann jag med en härlig promenad i det kyliga vädret.


I Lycksele finns också motionsleder på älven. Fint!

Efter en sväng på stan tillsammans styrde vi kosan mot Boliden och lördagens föreställning.


Teaterföreningen och Folkets Hus hade fixat allt så fint och bjöd på kalasfika!


Kan man bli annat än glad?


Janne lyckades göra värsta dagobertmackan!
 

Och jag var som vanligt klar först av alla...

Ja, jag gillar att ladda upp i god tid och det blev en kalaskväll där arrangörerna fixat god mat och service på ett lysande sätt. Stort Tack! Skönt var det också att landa hemma i den egna sängen!
 

Idag var det alldeles ljuvligt ute även om det var kallt och vi gick en långpromenad där jag (som vanligt?) fick notera en kilometer kortare väg än maken... Jag fattar ingenting men det kanske är min telefon som talar om för mig att jag borde motionera ännu mer? Haha!


Vackert när vi närmade oss Alhem!


Solen är ju bara för härlig! Allt blir vackert!


Maken besteg ett berg och jag tog en dålig bild där jag missade att ta med hela kullen... 

En härlig prommis!
 
I afton har vi haft Peter och Sara och Kågis på middag och det var så kul att ses och surra ikapp! Tanken var att vår fina skådiskompis Suss skulle ha kommit och hälsat på från Luleå men hon hade otur att bli matförgiftad på Clarion i fredags... Det var ju för trist men vi hoppas och tror att vi får rå om henne en annan helg istället. 

Trevlig fortsättning på helgen och morgondagen! :)
 
 
 

Ren och skär glädje!

Fin dag i Umeå där vi repat "Räkna med mord" inför helgens föreställningar. Det var så kul att träffa hela fina ensemblen igen och trots att vi inte spelat sedan premiären i november så gick det snabbt att plocka upp texten tillsammans. Alla är ju så rutinerade! 

Därför kunde jag åka hem tidigt och hinna med en lång promenad innan middag och kvällens möte med Matfesten. Skönt att köra i dagsljus vilket jag också gjorde igår - men då hade jag gott om sällskap på vägen:


Vägren...


Modell tjurig...

Men till slut flyttade den på sig så att jag kunde passera. Ser fram emot de nya blinkande ljusen som testas på Burträskvägen. Verkar vara ett smart sätt att minska olyckorna!

Och jag blev glad när jag kikade på min hälsoapp och såg att jag klarat den första delen av året med ett bra snitt på fyra kilometer! Nu gäller det att hålla i - i elva månader till... Haha!
 
Nej, jag känner mig inte stressad över det dagliga snittet. Jag är mest glad över att jag fått lite ordning på mitt promenerande - det behövs! Nu blir det sängen och imorrn åker jag till Lycksele!
 

 
 
 

RSS 2.0