Kantarellpastan!

Eftersom jag var lite mindre hungrig idag hann jag även fotografera kantarellpastan som blev dagens middag! Och i brist på timjan blev den toppad med basilika. Funkade också bra!



Jag publicerar receptet i repris för den som är sugen. Det är faktiskt väldigt gott!

Kantarellpasta
ca 250 g linguini (tjockare spagetti)  
ca 200 g förvällda kantareller (jo, det ska vara mycket..)
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
2 pkt bacon
1 förp Crème fraiche Kantarell & Cognac (lite dyrare men jättegod!)
ca 2 msk philadelphiaost (mager går bra)
Salt, vitpeppar, timjan

- Koka pastan
- Finhacka lök, morot och palsternacka. Fräs i smör/rapsolja en stund och tillsatt sedan de lite grovhackade kantarellerna. Låt fräsa en stund (svampen blir bara godare) och krydda med salt, vitpeppar och timjan. Häll upp i en skål och låt vila ett tag. Provsmaka gärna... :)
- Fräs bacon tills det är knaprigt och låt rinna av på hushållspapper på en djup tallrik. Häll sedan över i samma skål som de frästa grönsakerna och rör om. Detta är det smaskiga garnityret!
- Häll av pastan när den är klar. Slå tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraiche och philadelphiaosten + salt och peppar. Låt koka upp och lägg sedan upp på stora djupa tallrikar. En liten snyggt formad hög med pasta i mitten och strö sedan med en sked över garnityren från toppen av pastan så att det trillar ut lite snyggt runt om. Garnera med färsk timjan.

Ha en trevlig kväll!

Kommentarer
Postat av: Kusin Åsa

Oj så gott, MUMS !

2010-09-17 @ 22:27:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0