Boktips, husbil och inredning!

Motstridigheter i tillvaron. Allting står stilla men rör nog ändå på sig. Gör det jag ska men känner mig lat och onyttig. Är ju van att hålla högt tempo och verkar också behöva det för att hinna mycket. Nu är tempot definitivt lägre men jag försöker utnyttja den tid som nu är "över" till att vila, hinna ikapp hemma och umgås med bästa maken. Inget ont som inte har något gott med sig. 
 
I onsdags var det dock sista jobbkvällen på SVT för den här våren. Alltid så roligt att komma dit och träffa alla! Men det var annorlunda den här gången. Vi fick sminka oss själva under distanserat överinseende, ingen matservering, inga kramar - men som alltid en go' och varm stämning! 


Redo för direktsändning! 


Delade studio med bästa Inger Ljung och älgexperten tillika professorn Göran Eriksson. Sympatiskt, intressant och väldigt roligt! Den stora älgvandringen har verkligen blivit en succé och i onsdags kunde SVT notera över 2 miljoner tittartimmar!

Man kunde känna närvaron även i studion:


Tillräckligt skrämmande närkontakt...haha!
 
Och mina boktips, som även finns som ljudböcker, var:
 
Happy fat - Sofie Hagen (med förord av Stina Wollter som också läst in ljudboken)
Toalettpapperskungen - Maria Ernestam (kul kortroman finns som e-bok och ljudbok inläst av Morgan Alling)
Ödesmark - Stina Jackson (ljudbok inläst av Marie Richardson) Läs!! :)

Nu hängde maken och husbilen med till Umeå så vi tog lite tidig helg och åkte iväg till Övik! Man behöver inte åka långt för att komma bort och se lite nya vyer. Husbilen är helt perfekt och gör att man kan hålla distans till andra. 


Härlig utsikt från gästhamnen på kvällen!


Och vackert väder när vi vaknade! 


Det blev en långpromenad i stan och det är alltid roligt att kika på både gammal och ny bebyggelse! De här nybyggnationerna hade underbara topplägenheter med terass mot vattnet. 


Men gamla hus och fönster är också fina och berättar sin historia.


Lite skrapning och målning på det här så...


Oenigheter under byggnationerna? Vi ska ha en hög dörr... eller en låg... eller en av varje...


På kullens allra högsta topp stack kyrktornet opp!


Och betongsuggan hade fått svenska färger.

Sedan bar det av ned till Sundsvall där vi gick en tur på Bauhaus och IKEA. Folk håller kanske inte avståndet som de ska men man får stryka längs väggarna själv - och i kassorna går det bättre. Vi behövde lite saker till hemmet och det är alltid bra att få se det man ska ha. Sedan bokade vi "click and collect" till Umeå och plockade upp lite möbler på hemvägen. Det var på håret att det rymdes men vi fick med oss både bäddsoffa och bokhyllor... haha!


I lördags mekade vi på hela dagen och nu har Oskars rum fått en översyn med nättare bäddsoffa och bokhyllor som snabbt blev fulla. 


Emilias rum har vi redan fixat till och det var hög tid att rensa upp och förnya även Oskars. Jag hade ju kunnat göra en walk-in-closet men det är bara så underbart att barnen har plats när de kommer hem. Vi vill ju att de ska känna sig välkomna whenever! Och den gamla bäddsoffan, som tog lite för mycket plats, fick en ny plats hos grannarna. Underbart!

Har även rensat garderober men har en del kvar som ska göras - men det blir när andan faller på. I söndags fick jag besök av bästa Anna och vi gick en härlig långpromenad tillsammans. Såååå roligt att ses och umgås trots distansen. Vi har saknat varandra men vet ju att det kommer bättre tider framöver. Vissa kompisar är desamma trots att man inte ses så ofta och det är fint!
 
Nu har jag och maken promenerat och jobbet väntar. Sköt om er alla! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0