Imponerande!

Det har gått nästan två veckor sedan jag bloggade och trots bristande uppdatering ser jag att ni ändå är inne och läser... Glädjande - och imponerande! Nu kommer dock några rader om de senaste dagarnas aktiviteter. Ja, rader och rader... det blir i alla fall en hel del bilder! Haha!
 

Först ut är min insats för alla Skellefteås seniorer. "Emma" fick guidad visning av Sandra och Jenny som demonstrerade det nya utegymmet på Anderstorp som är anpassat för äldre. Fantastiskt bra aktiviteter som jag hoppas ska locka ut alla, och så pass stort att man kan träffas och trivas även med distans. 

Vårt improviserande resulterade i ett stort antal kortfilmer som publiceras som en följetong på Senior i Skellefteås facebooksida Här har ni Del 1 och Del 2
 
Vår egen senior, lilla mamma, har fyllt år och med restriktioner blev det firande utomhus. Vi bar helt enkelt ut hennes utemöbel och åkte dit och bjöd på smörgåstårta och kaffe.


Nu är hon firad på 83-årsdagen! Grattis igen!

Malin, Roland, Max och My njuter i blåsten. 


Oskar hann också med lite eftermiddagsfika innan det var dags att åka tillbaka till Luleå. Vi fick rå om honom och Emma några dagar och det var så ljuvligt att äntligen få ses!

Jag hade turen att också få present i förskott av gladaste syrran! Stort Tack för fina dekorationerna som nu pryder vårt armeringsnät i trädgården.
 
Ja, jag fyllde ju år några dagar senare och det blev en fantastisk dag här hemma! Maken bjöd på kaffe på sängen och lååååånga paket! En kultivator och...

...värsta klippet! Nu kan jag toppa våra högresta granar och tujor utan stege! :)
 

Jag fick också en gemensam joggingtur i motionsspåret och det var en härlig start på dagen. Efter samtal från barnen, lite god mat och tårta så var födelsedagen i hamn! Vi behövde nog en skön vilodag då veckan som gått har ägnats åt både jobb och hårt arbete i trädgården.
 

De stora träd som vi tagit ned har nu fått stubbarna bortfrästa - men rötterna gick över halva gräsmattan... Herregud vad vi har grävt och slitit!


Men nu är ordningen återställd, nya thujor planterade och husbilen ska så småningom få en egen plats att stå på.
 
Pingsten firade vi med att åka ned till Skule och parkera på den utmärkta havscampingen!


Som ni ser står man alldeles vid havet och har nära till olika vandringar. Vi har ju knatat upp och ned för Skuleberget tidigare men nu hade vi tänkt oss en tur till Slottdalsskrevan och det blev en heldagsutflykt!


Underbart väder och vi startade upp med åtta kilometers cykling innan vi kom fram till Entré Syd. De första fyra kilometrarna gick bra - men sedan följde lika många i galen uppförsbacke:
 

Herregud! Vi fick lov att gå vissa bitar...
 

Vandringen var mindre jobbig och även delvis spångad. Min sjukgymnast tycker att jag ska gå där det är lite ojämnt - och det kom sådana partier också:


Sten och rötter, mjuka av många fötters trampande!


En superfin dag ute i naturen! Och vi kom oss iväg ganska tidigt för att slippa träffa på så mycket folk och det var helt perfekt!


Bästa maken och ett vattenfall som vi passerade.


Vackert med ljuset som silade in.


Lite skruvade träd...
 

...vackra stenar...


...och många rötter!


Sista uppförsbacken var mest oländig men gick bra. Vi mötte dock en huggorm på väg tillbaka men den pilade som tur var iväg.


On top!


Och nere i Slottdalsskrevan! Läste ett anslag att Ronja Rövardotter spelats in här och minns scenen där Birk och Ronja stod på var sin sida om denna skreva.


Vi klättrade upp för att se utsikten.


Vackert! Passade bra med med fika och lite vila innan vi skulle gå tillbaka.


Man får se upp så att man inte får en sten i skallen... haha!


Noterade fina blåsippor på vägen tillbaka.


En och annan trädgubbe.


Vissa grenar hade fått skägg.


Och detta myller av rötter...


Glad och tacksam över att ha fått en heldag i skogen med ljuvligt väder!
 

Söndagmorgon var stilla och oändligt vacker!
 

En frukost i solen smakar underbart även om det är på en papperstallrik.


Det blev mer promenerande för att njuta ett par timmar innan hemfärd.


Gick bort till Skule Naturscen som jag inte besökt tidigare. Måste vara ett coolt ställe för konserter - men det här året är det ju magert med arrangemang.
 

Snurre blev i alla fall glad när vi kom hem och efter att ha fått lite tovor bortklippta somnade han skönt på favoritplatsen!


Men man behöver ju inte åka långt för att uppleva natur. Vi är ute och motionerar varje morgon och det är nog den bästa sidoeffekten av den pågående pandemin. 

En grotta på närmare håll när vi gick en ny genväg.
 
Idag är det dock regn och blåst så jag har ägnat mig åt välbehövlig städning. Lite mat på det här så är man redo för en ny arbetsvecka! Sköt om er alla!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0