Premiärtider och härliga föreställningar!

Mycket teater nu - precis som jag vill ha det! Jag och Saga har repeterat inför vår kommande premiär nästa vecka och det ska bli så roligt!
 

Ser fram emot mycket folk särskilt då Skellefteå Stadsbibliotek också bjuder på entrén! Kom i tid och passa på att köpa fika innan. Varmt välkomna! Nu återstår ett par repdagar på Västerbottensteatern och det blir bra med lite mer skarpt läge. 

Igår åkte vi upp till Luleå för att se en annan föreställning som sonen tipsat om. Han är ju marknadsansvarig på Kulturens Hus och det känns fint att vi också har kulturintresset gemensamt.
 

Han blir lite trött på att jag alltid vill ha med honom på bild men barnen får stå ut med mamman. Har man fått de allra finaste kan man ju inte se sig mätt... <3

Vi skulle se "Kvinnorna i gammelbastun" som ju är en fortsättning på TV-serien Bastubaletten som först gjordes med män och sedan med kvinnor från Tornedalen. Nu har de gått vidare och står stolta över sitt ursprung på scenen!
 
I infotexten kunde man läsa: "En tornedalsk kvinna gör allt själv. Hon tar hand om allt och alla och ber aldrig om hjälp. Tornedalskvinnan är envis och vill ha kontroll. Hon vill inte låta sig styras, utan bestämmer helst själv. Hon vill prestera. Hon gläds inte åt det hon gjort utan grämer sig snarare över det hon borde ha åstadkommit. Hon vill ha resultat och är nöjd med sig själv när hon hunnit med mycket. En typisk tornedalsk kvinna är stark och gör rätt för sig och bra ifrån sig."
 

Och det var riktigt fint! Fyra kvinnor samlas för att ställa i ordning gemmelbastun och de pratar och sjunger om livet som kvinna och stoltheten över sitt ursprung. Koreografen Justine Kirk var med på ett hörn men mest för att presentera och peppa sina modiga skådespelare. Fint, varmt och starkt på både svenska och Meänkieli.

Idag har jag jobbat med annan planering och hade bokat biljetter till "Relativitetsteorin" som är Musikalakademins slutproduktion. Vilken tur! Utbildningen på Strömbäcks Folkhögskola är treårig och att premiären nu gjordes i samarbete med Västerbottensteatern var oerhört lyckat! Bobo Lundén har sett över regin och med teaterns maskineri blev produktionen storslagen! 


All projektion gjordes på denna runda boll som bl a blev både klocka och jordglob. Snyggt!

Och eleverna då. Vilka magiskt bra sångare! Det var oerhört proffsigt och vi blev verkligen "blown away" under en musikal om ett gäng elever som skriver högskoleprov och reflekterar över livet och vem man är i förhållande till andra. Lysande sång och koreografi. Vilka artister som nu får gå vidare ut i arbetslivet! Jag blev sjukt imponerad och vet att det finns lite biljetter kvar till fredagens föreställning. Gååååå! Ni kommer inte att bli besvikna!
 
Nu ska jag knoppa in så att jag är pigg till morgondagens rep. Synes! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0